5 πολύ καλοί λόγοι που θα σε κάνουν να τρως πικάντικα φαγητά

Αποφεύγεις τα πικάντικα φαγητά; Μέγα λάθος, μιας και όπως δείχνουν έρευνες τα καυτερά μπορούν να σε βοηθήσουν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους: από το να χάσεις βάρος μέχρι να ζήσεις περισσότερο!

Για να δεις πόσο σημαντικό είναι περιλαμβάνεις στη διατροφή σου και πιο καυτερές γεύσεις, σου έχουμε αναλυτικά 5 τρόπους με τους οποίους σε ωφελούν τα πικάντικα φαγητά.

Κάνουν καλό στην καρδιά
Ήξερες ότι η κατανάλωση πικάντικων φαγητών μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων; Μελέτες δείχνουν ότι η καψαϊκίνη μπορεί να μειώσει την LDL ή αλλιώς κακή χοληστερόλη, η οποία συσσωρεύεται στα τοιχώματα των αρτηριών και περιορίζει τη ροή του αίματος στην καρδιά. Επίσης, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε το 2012 στο American Chemical Society meeting, τα πικάντικα τρόφιμα μπορούν να διευρύνουν τα αιμοφόρα αγγεία, να προωθήσουν την κυκλοφορία και να βοηθήσουν στη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα.

Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου
Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με την τακτική άσκηση, μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο του καρκίνου. Ωστόσο, αν θέλεις να αυξήσεις ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες υπέρ σου, προτίμησε τα πικάντικα πιάτα. Μελέτη του 2006 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cancer υποστήριξε ότι η καψαϊκίνη μπορεί να εμποδίσει την εξάπλωση των κυττάρων του καρκίνου του προστάτη.

Σημειώνεται ότι τα πικάντικα τρόφιμα είναι επίσης γνωστά για την ενίσχυση της ανοσίας, ενώ μελέτες δείχνουν ότι μπορούν να λειτουργήσουν ως συμφορητικά, προστατεύοντας από ερεθισμούς και ρύπους.

Δείτε περισσότερα στο apithano.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close