5 βασικά βήματα για λεπτότερη μέση σε ένα μήνα

Για να αποκτήσετε λεπτότερη μέση θα πρέπει να υιοθετήσετε ένα περιεκτικό πρόγραμμα διατροφής και να ασχολείστε με σωματικές δραστηριότητες για να κάψετε λίπος.

Για να αποκτήσετε λεπτότερη μέση, να έχετε υπόψη σας ότι όταν παίρνετε βάρος, το επιπλέον λίπος δεν συσσωρεύεται πάντα στα ίδια σημεία του σώματος.

Εξαρτάται από συγκεκριμένους παράγοντες όπως τη γενετική σας σύσταση, το φαγητό που καταναλώνετε, τις συνήθειες άσκησης που ακολουθείτε και τις ορμονικές αλλαγές.

Στο σημερινό άρθρο θα μοιραστούμε μαζί σας τα πέντε βασικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μειώσετε με φυσικό τρόπο το μέγεθος της μέσης σας σε ένα μήνα και να βελτιώσετε τη συνολική υγεία σας.

Είναι ανούσιο να κολλάμε σε αυστηρές δίαιτες για να αποκτήσουμε λεπτότερη μέση. Επιπλέον, αν συνήθως συσσωρεύετε λίπος γύρω από την κοιλιά, θα καταλήξετε να χάνετε λίπος από άλλα μέρη του σώματος ενώ το λίπος της κοιλιάς θα παραμένει άθικτο.

Γι’ αυτό το λόγο είναι ζωτικής σημασίας να ακολουθήσετε αυτά τα βασικά βήματα. Αν λάβετε υπόψη σας τις πιθανές αιτίες αυτού του προβλήματος, όχι μόνο θα λεπτύνετε τη μέση σας αλλά θα βελτιώσετε και τη συνολική υγεία σας, θα αισθάνεστε ελαφρύτερες με περισσότερη ενέργεια και ζωντάνια.

Να τρώτε το 80%
Όταν λέμε να τρώτε το 80% εννοούμε ότι θα πρέπει να συνηθίσετε να μην αισθάνεστε χορτάτοι στο τέλος του κάθε γεύματος αλλά να παραμένετε λίγο πεινασμένοι. Το ιδανικό σημείο στο οποίο πρέπει να φτάσετε είναι μην αισθάνεστε πλέον πεινασμένοι αλλά υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσατε να φάτε λίγο περισσότερο – ένα επιδόρπιο, για παράδειγμα.

Για να το κάνετε αυτό θα πρέπει να μάθετε να τρώτε σωστά. Να μασάτε το φαγητό σας, να είστε χαλαροί, να μην βιάζεστε κατά τη διάρκεια του φαγητού και να κάθεστε χωρίς βασικούς περισπασμούς. Όταν τρώτε με αυτό τον τρόπο, θα χορταίνετε πιο γρήγορα και θα αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση φαγητού ή την ανάγκη να φάτε περισσότερο.

Όταν τρώτε το 80%, το μέγεθος της μέσης σταδιακά μειώνεται, προλαμβάνονται οι φλεγμονές, αισθάνεστε ελαφρύτεροι και αισθάνεστε λιγότερη υπνηλία μετά τα γεύματά σας.

Αποκτήστε περισσότερη πρωτεΐνη και καλά λιπαρά
Όταν αδυνατίζετε και χάνετε πόντους συνήθως σκέφτεστε τη μείωση των θερμίδων και την κατανάλωση μόνο σαλάτας. Όλο και περισσότερες μελέτες αποδεικνύουν ότι οι δίαιτες που είναι χαμηλές σε θερμίδες είναι ανθυγιεινές. Επιπλέον, προκαλούν ένα φαινόμενο αναπήδησης με αποτέλεσμα να παίρνετε τα κιλά που είχατε χάσει και ακόμη περισσότερα.

Η κατανάλωση πρωτεϊνών θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε λεπτότερη μέση αλλά πάντα σε λογικά πλαίσια. Πάντα να επιλέγετε να παίρνετε τις περισσότερες πρωτεΐνες από φυτικές πηγές (όσπρια, ξηρούς καρπούς, αβοκάντο), όπως επίσης αβγά, τυρί και ψάρια. Προσπαθήστε να καταναλώνετε λιγότερο κρέας και ειδικά βοδινό κρέας.

Τα υγιεινά λιπαρά επιταχύνουν το μεταβολισμό σας και σας βοηθούν να αδυνατίσετε, επομένως φροντίστε να τα συμπεριλαμβάνετε τακτικά στη διατροφή σας: φυτικά έλαια ψυχρής έκθλιψης, λάδι αβοκάντο, λάδι από ξηρούς καρπούς και σπόρους, κτλ.

Μην παραμένετε καθιστοί παραπάνω από 45 λεπτά κάθε φορά
Η καθιστική ζωή θα σας παχύνει και ειδικά γύρω από τη μέση. Αν κάθεστε πολλές ώρες συνεχόμενα προωθείται η απόκτηση βάρους σε όλη την περιοχή της κοιλιάς πέραν του ότι είναι απολύτως καταστροφικό για τη μακροχρόνια υγεία σας. Για να το αποφύγετε, μπορείτε να βάζετε μια υπενθύμιση κάθε 45 λεπτά για να σηκώνεστε από την καρέκλα σας και να κάνετε κάποιο είδος άσκησης ή για να κινηθείτε.

Συνιστάται ιδιαίτερα κάποιος είδος άσκησης μέτριας έντασης τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα για να κινείται ολόκληρο το σώμα σας. Επιπλέον, είναι σημαντικό να διατηρείτε καλή στάση σώματος. Αν αποδυναμωθεί η οσφυϊκή περιοχή σας μπορεί να αυξηθεί και το μέγεθος της μέσης σας.

Δείτε περισσότερα στο apithano.gr

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close