9 νυχτερινές συνήθειες που δεν σε αφήνουν να αδυνατίσεις

Το να ξυπνάτε κάποιες φορές και να συνειδητοποιείτε οτι πήρατε μερικά κιλά είναι σύνηθες. Ακόμα κι αν γυμνάζεστε και τρώτε υγιεινά γεύματα, υπάρχουν πολλές συνήθειες που μπορεί να σας προκαλέσει αύξηση σωματικού βάρους, χωρίς καν να το συνειδητοποιήσετε. Δείτε 9 νυχτερινές συνήθειες που σας κάνουν να παίρνετε βάρος:

1.) Δεν κοιμάστε αρκετά

9 νυχτερινές συνήθειες που δεν σε αφήνουν να αδυνατίσεις

Κάθε μέρος του σώματός σας χρειάζεται επαρκή ποσότητα του ύπνου, προκειμένου να λειτουργήσει σωστά. Αν κάνετε τσιγκουνιά στον ύπνο,ο μεταβολισμός σας θα υποφέρει ,και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους. Επίσης, θα γυμνάζεστε λιγότερο, γιατί θα αισθάνεστε κουρασμένοι, και τα επίπεδα της κορτιζόλης σας θα αυξηθούν. Βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε για τουλάχιστον οκτώ ώρες κάθε νύχτα για να αποφευχθεί η αύξηση του σωματικού σας βάρους και η κούραση!

Δείτε ακόμη: Δείτε γιατί είναι σημαντικός για την υγειά μας ο μεσημεριανός ύπνος

2.) Κοιμάστε αμέσως μετά το δείπνο

Το να ξαπλώνετε αέσως μετά από ένα μεγάλο γεύμα μπορεί να εμποδίσει την διαδικασία της πέψης. Ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται όταν το σώμα σας βρίσκεται σε κατάσταση ύπνου και μπορείτε να καταλήξετε σε πεπτικά προβλήματα. Φάτε ένα ελαφρύ γεύμα και προσπαθείστε να τρώτε λίγο νωρίτερα προκειμένου να αποφευχθεί η αύξηση του σωματικού σας βάρους και τα πεπτικά προβλήματα.

Αν έχετε τη συνήθεια να κάθεστε μπροστά στην τηλεόραση, ενώ τρώτε, αυτό πραγματικά μπορεί να σας παχύνει.

3.) Χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικές συσκευές πριν από τον ύπνο

Το μπλε φως από το τηλέφωνο και ο υπολογιστής σας μπορεί να επηρεάσουν την υγεία σας . Μελέτες έχουν δείξει ότι η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών πριν τον ύπνο μπορεί να εμποδίσει τον ύπνο σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε σβήσει τις ηλεκτρονικές σας συσκευές τουλάχιστον μία ώρα πριν πάτε στο κρεβάτι. Ακούστε μουσική ή διαβάστε ένα βιβλίο για να χαλαρώσετε.

9 νυχτερινές συνήθειες που δεν σε αφήνουν να αδυνατίσεις

4.) Παραλείπετε το δείπνο

Μπορεί να πιστεύετε ότι η παράλειψη του δείπνου μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, αλλά ισχύει το αντίθετο. Η παράλειψη γευμάτων επιβραδύνει το μεταβολισμό σας. Μπορεί επίσης να σας κάνει να αισθάνεστε πεινασμένουι και να φάτε έτσι πολύ στο επόμενο σας γεύμα. Είναι σημαντικό να βρούμε χρόνο για τουλάχιστον ένα μικρό γεύμα την ώρα του δείπνου.

5.) Τσιμπολογάτε μετά το δείπνο

Αν δεν φάτε αρκετή πρωτεΐνη, μπορεί να καταλήξετε να έχετε ένα αίσθημα πείνας μετά το δείπνο. Το τσιμπολόγημα όμως το βράδυ μπορεί να σας κάνει να φάτε περισσότερο και να καταναλώσετε περιττές θερμίδες, οι οποίες θα οδηγήσουν σε αύξηση του σωματικού σας βάρους. Αν θέλετε πραγματικά ένα σνακ μετά το δείπνο, επιλέξτε κάτι ελαφρύ και υγιεινό.

9 νυχτερινές συνήθειες που δεν σε αφήνουν να αδυνατίσεις

Δείτε ακόμη: Καθίστε και χάστε κιλά!! Εξαφανίστε το λίπος της κοιλιάς με αυτές τις 5 ασκήσεις της καρέκλας!

6.) Τρώτε υδατάνδρακες το βράδυ

Οι υδατάνθρακες δίνουν ενέργεια στο σώμα σας. Αλλά αν φάτε ένα γεμάτο γεύμα με υδατάνθρακες και πάτε για ύπνο, το σώμα σας δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή την ενέργεια, ενώ κοιμάστε. Πολλά τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες περιέχουν εξευγενισμένα σάκχαρα που μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση του σωματικού σας βάρους. Προτιμήστε πρωτεΐνη στο δείπνο και ελαφρύτερα γεύματα.

7. ) Πίνετε αλκοόλ πριν κρεβάτι

Πολλοί άνθρωποι πίνουν αλκοόλ τη νύχτα για να τους βοηθήσει να χαλαρώσουν. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι το αλκοόλ έχει αρνητική επίδραση στον ύπνο σας. Αντί να κοιμηθείτε σαν πουλάκια αυτό έχει τα αντίθετα αποτελέσματα καθώς σας προκαλέσει νευρικότητα και απώλεια ύπνου. Όταν συνδυάσετε την απώλεια του ύπνου με όλες τις επιπλέον θερμίδες από την κατανάλωση, δεν είναι δύσκολο να δείτε πώς το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει αύξηση του σωματικού σας βάρους.

 

9 νυχτερινές συνήθειες που δεν σε αφήνουν να αδυνατίσεις

8.) Κοιμάστε αργά

Αν μένετε ξύπνιοι μέχρι μετά τα μεσάνυχτα, αυτό μπορεί πραγματικά να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού σας βάρους. Αν δεν κοιμάστε όσο πρέπει, αυτό μπορεί να διαταράξει το φυσικό κύκλο του σώματός σας. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα των ορμονών σας και να σας κάνει να πάρετε επιπλέον βάρος. Προσπαθήστε να κοιμάστε λίγο νωρίτερα.

Δείτε ακόμη: Περίεργα πράγματα που κρύβονται στο φαγητό μας! Θα μείνετε άφωνοι

9.) Βλέπετε τηλεόραση ενώ τρώτε

Αν έχετε τη συνήθεια να κάθεστε μπροστά στην τηλεόραση, ενώ τρώτε, αυτό πραγματικά μπορεί να σας παχύνει. Αν παρακολουθείτε τηλεόραση και δεν βλέπετε πόσο τρώτε,θα μπορούσατε να καταλήξετε να καταναλώσετε υπερβολική ποσότητα τροφής, χωρίς καν να το συνειδητοποιήσετε. Κλείστε την τηλεόραση, όσο εσείς θα απολαμβάνετε το δείπνο σας.

Πηγή: davidwolfe.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close