Δίαιτα της Μεσογείου: Χάνεις μόνο βάρος και μειώνεις χρόνιες ασθένειες

Δίαιτα της Μεσογείου: Με αυτή τη διατροφή χάνεις μόνο βάρος και μειώνεις χρόνιες ασθένειες. Δείτε παρακάτω. 

Ψάχνεις την κατάλληλη δίαιτα για να χάσεις κιλά με σωστό τρόπο και όχι με εξαντλητικά προγράμματα; Στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στις πιο διάσημες δίαιτα υπάρχει η Μεσογειακή η οποία όχι μόνο σε βοηθάει να χάσεις βάρος αλλά και να μειώσεις χρόνιες ασθένειες.

Τι είναι η Μεσογειακή δίαιτα

Τι είναι: Με βάση τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της Μεσογείου, αυτή είναι μακράν η καλύτερη από τις μοντέρνες δίαιτες που κυκλοφορούν. Ενθαρρύνει την κατανάλωση άφθονων φρούτων (όπως και η Αντελίνα Βαρθακούρη), λαχανικών, σιτηρών, ψαριού και σε μικρότερες ποσότητες κρέατος και γαλακτοκομικών με πολλά λιπαρά. Σου αφήνει επίσης περιθώριο για ελεγχόμενες ποσότητες κρασιού και γλυκών.

Δίαιτα της Μεσογείου: Χάνεις μόνο βάρος και μειώνεις χρόνιες ασθένειες

Δείτε ακόμη Fit μετά τα 50: Αυτή είναι η δίαιτα για να αποκτήσετε το σώμα μιας 20αρας

Τα υπέρ: Η μεσογειακή δίαιτα είναι ο νικητής, αφού μειώνει τις χρόνιες ασθένειες και σε βοηθάει να χάσεις βάρος.

Τα κατά: Κανένα.

Το συμπέρασμα: Είναι εξαιρετική δίαιτα για κάποιον που θέλει να χάσει βάρος και να προσθέσει περισσότερες φρέσκες τροφές στη διατροφή του.

Ποια τα οφέλη της Μεσογειακής δίαιτας ή διατροφής;

Μελέτες έδειξαν ότι ο λόγος των μονοακόρεστων προς κορεσμένα λιπαρά της Μεσογειακής διατροφής βελτιώνει την συνολική θνησιμότητα, σύμφωνα με το youweekly, και ειδικότερα τη θνητότητα από καρδιαγγειακή νόσο.

Αν και υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν ότι η Μεσογειακή δίαιτα ή διατροφή ενδείκνυται για τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 επειδή περιέχει μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών και τροφών με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, εντούτοις πρόσφατη μελέτη από το Ισραήλ (Σεπτέμβριος 2021) έδειξε ότι η εξατομικευμένη δίαιτα που στοχεύει στην μεταγευματική ανταπόκριση της γλυκόζης (μετρούμενη ως γλυκόζη >140 mg/dL) υπερέχει της Μεσογειακής δίαιτας στη ρύθμιση της γλυκόζης και στην επίτευξη του στόχου της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1C), τουλάχιστον στους ασθενείς με προδιαβήτη.

Δίαιτα της Μεσογείου: Χάνεις μόνο βάρος και μειώνεις χρόνιες ασθένειες

Δείτε ακόμη Ελένη Μενεγάκη: Αυτά τα τρία κόβει μαχαίρι από τη διατροφή της και χάνει κιλά – Δεν περνά τα 60 κιλά

Μελέτες παρατήρησης έδειξαν ότι η Μεσογειακή δίαιτα βοηθάει στα νευροεκφυλιστικά νοσήματα όπως η νόσος Alzheimer ή η νόσος Parkinson, μέσω της βελτίωσης της υγείας των αγγείων και της πρόληψης του οξειδωτικού στρες. Αυτήν την στιγμή (2021) βρίσκεται σε εξέλιξη η τυχαιοποιημένη μελέτη MIND (Mediterranean-DASH Intervention for Neurodegenerative Delay) που θα καθορίσει επακριβώς τις διαιτητικές οδηγίες για την πρόληψη της νόσου Alzheimer.

Επισημαίνεται ακόμη ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν το συνολικό διατροφικό πρότυπο της Μεσογειακής διατροφής αξιολογούνται με μια κλίμακα προσήλωσης στη Μεσογειακή διατροφή.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close