Δυναμώστε την πλάτη σας, ενώ κάθεστε- Οι ασκήσεις που θα λατρέψετε!

Αν κάθεστε όλη την ημέρα, κοιτάζοντας την οθόνη και η μόνη δραστηριότητά σας είναι απλά το περπάτημα με ένα φλιτζάνι καφέ, ξέρετε ακριβώς τι σημαίνει πόνος στην πλάτη.

Τα προσωρινά μασάζ και οι διατάσεις δεν θα σας βοηθήσουν. Αυτό που χρειάζεστε είναι η τακτική άσκηση.

Επομένως σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε μερικές ασκήσεις που θα κάνουν την πλάτη σας υγιή και δυνατή. Το καλύτερο μέρος αυτών των ασκήσεων είναι ότι μπορείτε να τις κάνετε ενώ κάθεστε.

Άσκηση # 1

Καθίστε σε ευθεία θέση με τα πόδια σας στο πάτωμα. Βάλτε τα χέρια σας δίπλα στο σώμα σας. Τώρα σηκώστε τους ώμους σας προς τα αυτιά σας και κρατήστε το λαιμό σας σε ευθεία θέση. Έπειτα, χαμηλώσετε τους ώμους σας γρήγορα.

Επαναλάβετε αυτή την άσκηση αρκετές φορές.

Δείτε ακόμη: Πως θα «κάψετε» 205 θερμίδες τη μέρα χωρίς δίαιτα και άσκηση!

Άσκηση # 2

Για αυτή την άσκηση πρέπει να καθίσετε σε ευθεία θέση με τα πόδια σας στο πάτωμα και να τοποθετήσετε τα χέρια σας δίπλα στο σώμα σας. Κρατήστε το λαιμό σας ίσιο και ισιώστε την ωμοπλάτη σας. Μην σηκώνετε τους ώμους.

Κρατήστε αυτή τη θέση, τραβήξτε τους ώμους σας προς τα εμπρός και γυρίστε το σώμα σας από τα αριστερά προς τα δεξιά.

Επαναλάβετε αυτή την άσκηση αρκετές φορές.

Τα προσωρινά μασάζ και οι διατάσεις δεν θα σας βοηθήσουν. Αυτό που χρειάζεστε είναι η τακτική άσκηση.

Άσκηση # 3

Καθίστε ευθεία και απλώστε τα γόνατά σας στην ίδια ευθεία με τους ώμους σας. Λυγίστε τους αγκώνες σας και βεβαιωθείτε ότι αγγίζετε τους ώμους σας. Ξεκινήστε με κυκλική κίνηση.

Επαναλάβετε αυτή την άσκηση αρκετές φορές και, στη συνέχεια, αλλάξτε την κατεύθυνση.

Δείτε ακόμη: 5 απλές ασκήσεις για να αποκτήσετε την πλάτη των ονείρων σας

Άσκηση # 4

Καθίστε στην άκρη της καρέκλας σας και απλώστε τα γόνατά σας στην ίδια ευθεία με τους ώμους σας. Βάλτε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι σας και ανοίξτε τους αγκώνες σας. Τα χέρια σας πρέπει να βρίσκονται σε παράλληλη θέση.

Μετακινήστε το σώμα σας από αριστερά προς τα δεξιά 10 φορές.

Άσκηση # 5

Καθίστε ευθεία και απλώστε τα γόνατά σας στην ίδια ευθεία με τους ώμους σας. Βάλτε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι σας. Γυρίστε το κεφάλι σας πίσω και κοιτάξτε στο ανώτατο όριο όσο μπορείτε.

Επαναλάβετε αυτή την άσκηση όσες φορές μπορείτε.

Άσκηση # 6

Καθίστε σε ευθεία θέση και λυγίστε τα γόνατά σας. Λυγίστε προς τα εμπρός σε γωνία 90 μοιρών. Προσπαθήστε να μην γυρίσετε πίσω. Κρατήστε αυτή τη θέση για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια επιστρέψτε το σώμα σας στην αρχική θέση.

Επαναλάβετε αυτήν την άσκηση 5-6 φορές.

Δείτε ακόμη: Οι 7 καλύτερες ασκήσεις για να »χτίσετε» μυς και να ανακουφίσετε το πόνο της πλατης!

Άσκηση # 7

Καθίστε σε ευθεία θέση και απλώστε τα γόνατά σας. Βάλτε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι σας και μετακινηθείτε στο πλάι.

Επαναλάβετε αυτή την άσκηση αρκετές φορές.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close