Φυσικά υποκατάστατα της ζάχαρης

Η ζάχαρη θεωρείται ως το κύριο «καύσιμο» της παγκόσμιας πανδημίας της παχυσαρκίας και είναι άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένη με 35 εκατομμύρια θανάτους ετησίως από ασθένειες όπως οι καρδιοπάθειες, ο διαβήτης και ο καρκίνος.

 

Ο συγκεκριμένος αριθμός αντιπροσωπεύει περισσότερους θανάτους από εκείνους που οφείλονται σε μολυσματικές ασθένειες. Καθώς οι επιστημονικές μελέτες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη ζάχαρη, ολοένα και περισσότερος αριθμός καταναλωτών ψάχνουν για υγιέστερες εναλλακτικές λύσεις.
Στη συνέχεια ακολουθούν ορισμένα φυσικά υποκατάστατα για τη ραφιναρισμένη ζάχαρη που μπορούν να δώσουν γλυκιά γεύση στα γλυκά και τα ροφήματά σας και ταυτόχρονα να έχουν θετική επίδραση στον οργανισμό σας.

Μέλι

Το μέλι είναι ίσως το πιο δημοφιλές από όλα τα φυσικά υποκατάστατα της ζάχαρης. Εκτός από την υπέροχη γεύση του, το μέλι, όπως και το σιρόπι σφενδάμου, επίσης, έχει παρόμοια με το μέλι θρεπτικά οφέλη. Το μέλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και περιέχει επίσης αντιμικροβιακά συστατικά, γεγονός που ίσως εξηγεί τη χρήση του στην λαϊκή ιατρική. Παρά το γεγονός ότι το μέλι έχει περισσότερες θερμίδες από τη ζάχαρη, είναι επίσης και πιο γλυκό. Επειδή κατά τη διαδικασία παραγωγής του μελιού μπορεί να εξαλειφθεί ένα μεγάλο μέρος των θρεπτικών ουσιών του, το καλύτερο είναι να αγοράζετε πιο φυσικές ποικιλίες. Ψάξτε για βιολογικό μέλι ή μια ποικιλία της τοπικής παραγωγής, προκειμένου να πάρετε όλα τα πλήρη οφέλη αυτού του φυσικού γλυκαντικού.

Δείτε περισσότερα με ένα κλικ εδω

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close