Η κερατίνη δημιουργεί γερά νύχια και λαμπερά μαλλιά! - Σε ποιες τροφές μπορούμε να την βρούμε;

Πολλές γυναίκες παραπονιούνται ότι δεν καταφέρνουν να διατηρήσουν τα νύχια τους μακριά για πολλές μέρες, αφού χωρίς λόγο ξεκινούν να σπάνε. Άλλες πάλι, θέλουν να μακρύνουν τα μαλλιά τους κι ενώ έχουν δοκιμάσει τα περισσότερα προϊόντα ομορφιάς γι’ αυτήν την χρήση, ακόμη δεν έχουν δει αποτέλεσμα.

Δεν είναι όμως λίγες κι αυτές, που ψάχνουν απεγνωσμένα μια λύση έτσι ώστε να καταφέρουν να έχουν πιο λαμπερό δέρμα. Όλες οι παραπάνω κατηγορίες γυναικών, επιλέγουν να αγοράζουν πολλά προϊόντα ομορφιάς, με σκοπό να δουν στον καθρέφτη τους τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σχεδόν καμία από αυτές όμως δεν γνώριζε, ότι το πιο βασικό συστατικό για τον οργανισμό μας, είναι η κεράτινη και βοηθά ακριβώς σε αυτές τις επιθυμίες. Μάλιστα, δεν χρειάζεται να δώσεις πολλά χρήματα για να την αποκτήσεις, αφού η κεράτινη υπάρχει σε πολλά τρόφιμα!

Αποφασίσαμε λοιπόν παρακάτω, να μιλήσουμε για την κεράτινη αλλά και σε ποια τρόφιμα μπορούμε να την βρούμε σε αφθονία. Αν ξεκινήσετε να καταναλώνετε το συντομότερο δυνατόν αυτά τα τρόφιμα, τότε θα δείτε μεγάλη διαφορά τόσο στα νύχια όσο στα μαλλιά και στο δέρμα σας. Διαβάστε παρακάτω:

Η κερατίνη περιεχέι πολλά αμινοξέα που βοηθούν τα μαλλιά και τα νύχια να είναι πιο δυνατά και να μεγαλώνουν πιο γρήγορα. Το δέρμα μας, επίσης το διατηρούν σε πολύ καλή και φρέσκια κατάσταση. Η έλλειψη της κερατίνης, είναι αυτή που τις περισσότερες φορές ευθύνεται που τα μαλλιά μας μακραίνουν αργά και τα νύχια μας σπάνε εύκολα.

Η βιταμίνη C που μπορούμε να την βρούμε σε πολλά φρούτα και λαχανικά, φαίνεται πως βοηθά στην απορρόφηση των φυτικών πρωτεϊνών που αποτελούν βασικά δομικά συστατικά της κερατίνης. Την βιταμίνη C μπορούμε να την βρούμε σε αφθονία στα πορτοκάλια, τις κόκκινες πιπεριές και το μπρόκολο.

Επίσης πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η βιταμίνη B7 όπου μπορούμε να την βρούμε σε αφθονία στο μπρόκολο, στο κουνουπίδι και στα κρεμμύδια. Αυξήστε τα συγκεκριμένα τρόφιμα και δεν θα χάσετε! Επιπλέον, προϊόντα ολικής άλεσης και τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες, συμβάλλουν στην παραγωγή κερατίνης και δεν πρέπει να λείπουν από την διατροφή μας.

Έτσι, φάτε με μεγάλη άνεση άπαχο κρέας, ψάρι, πουλερικά, συκώτι και νεφρούς ζωικής προέλευσης ενώ πρέπει να αποφεύγετε το κρέας με τα πολλά λίπη. Επίσης, τα γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά εμπεριέχουν πολλά αμινοξέα, που βοηθούν στην παράγωγη κερατίνης επίσης. Γάλα, γιαούρτι και τυρί λοιπόν με χαμηλά λιπαρά.

Επίσης το θείο, το οποίο βρίσκεται στα αυγά, τα όσπρια, την λαχανίδα και τη σόγια βοηθά εξίσου πολύ στην παράγωγη της κερατίνης. Φυσικά από το διατροφολόγιο μας, δεν πρέπει να λείπουν και οι ξηροί καρποί όπως τα καρυδιά και τα αμύγδαλα αφού εμπεριέχουν τις μεγαλύτερες ποσότητες πρωτεϊνών!

Όπως καταλάβατε, πολλές από εμάς ξοδεύουμε μια περιουσία σε διάφορα καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης την ίδια στιγμή, που η διατροφή μας μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο τόσο στην υγεία όσο και στην εξωτερική μας εμφάνιση.

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close