Το ισχυρό αυτό βότανο μειώνει την αρτηριακή πίεση, το άγχος και σας βοηθά να κοιμηθείτε!

Οι διαταραχές άγχους θεωρούνται η πιο κοινή ψυχική ασθένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επηρεάζουν περίπου το 18% του πληθυσμού. Το χρόνιο άγχος μπορεί να καταλήξει σε πολλά άλλα προβλήματα υγείας, όπως η κατάθλιψη, οι σωματικές ασθένειες και η αϋπνία.

Η ρίζα βαλεριάνας έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες ως φυσικό βοήθημα ύπνου. Έχει ηρεμιστικές ιδιότητες που επιτρέπουν στον εγκέφαλο να χαλαρώσει, ανακουφίζει από το άγχος και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, χωρίς τη χρήση συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Αν ψάχνετε για μια φυσική προσέγγιση σε μια διαταραχή ύπνου, η ρίζα Βαλεριάνας μπορεί να σας βοηθήσει.

Εδώ είναι πέντε οφέλη για την υγεία της ρίζας βαλεριάνας:

1. Βοηθά τον ύπνο

Έχει φυσικές ηρεμιστικές ικανότητες. Λειτουργεί απόδιευρύνοντας τα επίπεδα GABA του νου . Το GABA ή το γ-αμινοβουτυρικό οξύ είναι ένας ανασταλτικός νευροδιαβιβαστής. Τα υψηλότερα επίπεδα είναι σε θέση να βοηθήσουν να σταματήσει ο εγκέφαλος την υπερβολική σκέψη για να ηρεμήσει το μυαλό και να προωθήσει έναν καλύτερο ύπνο κατά την διάρκεια της νύχτας.

 

Το ισχυρό αυτό βότανο μειώνει την αρτηριακή πίεση, το άγχος και σας βοηθά να κοιμηθείτε!

2. Ανακουφίζει το Άγχος

Το βαλερενικό οξύ στην ρίζα της βαλεριάνας ενεργεί ως ισχυρός παράγοντας κατά του άγχους.  Καταπραΰνει το μυαλό, μειώνοντας τις εντάσεις και ελέγχει καλύτερα τα νεύρα . Λαμβάνοντας τη ρίζα βαλεριάνας πριν τον ύπνο αυτό θα βοηθήσει τον εγκέφαλο να χαλαρώσει και να προετοιμαστεί για ύπνο.

 

3. Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Οι ηρεμιστικές ικανότητες της ρίζας της βαλεριάνας συμβάλλουν επίσης στη μείωση των υψηλών επιπέδων της αρτηριακής πίεσης. Η υψηλή αρτηριακή πίεση συσχετίζεται συχνά με το άγχος. Η μείωση της αρτηριακής πίεσης αυξάνει την υγεία της καρδιάς και καταπραΰνει το άγχος.

Το ισχυρό αυτό βότανο μειώνει την αρτηριακή πίεση, το άγχος και σας βοηθά να κοιμηθείτε!

Οι ηρεμιστικές ικανότητες της ρίζας της βαλεριάνας συμβάλλουν επίσης στη μείωση των υψηλών επιπέδων της αρτηριακής πίεσης

4. Βοηθά στη διαχείριση του άγχους

Μειώνει τόσο την ψυχική ανησυχία όσο και τις φυσικές αντιδράσεις του στρες, όπως τους πονοκεφάλους, βοηθώντας το σώμα να προετοιμαστεί για έναν καλύτερο ύπνο τη νύχτα.

5. Ανακουφίζει από τις εμμηνόρροιας κράμπες

Οι ναρκωτικές και αντισπασμωδικές ιδιότητες της την καθιστούν ως ένα φυσικό φάρμακο για επώδυνες εμμηνόρροες κράμπες. Αυτή σταματά τους σπασμούς στους μυς , βοηθώντας τους να χαλαρώσουν. Οι ηρεμιστικές ιδιότητες της, είναι επίσης σε θέση να μειώσουν τον πόνο από τις εμμηνόρροες κράμπες.

Το ισχυρό αυτό βότανο μειώνει την αρτηριακή πίεση, το άγχος και σας βοηθά να κοιμηθείτε!

 Προσοχή!!!!

Παρόλο που η ρίζα της βαλεριάνας είναι ένα φυσικό φάρμακο, θα πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή. Σε ασυνήθιστες καταστάσεις, παρενέργειες από την χρήση της μπορεί να περιλαμβάνουν προβλήματα στο στομάχι, ανησυχία, ζάλη και πονοκεφάλους. Δεν πρέπει ποτέ να οδηγείτε, να χειρίζεστε βαριά μηχανήματα ή να γυμνάζεστε μετά τη λήψη της ρίζας βαλεριάνας. Επίσης, δεν πρέπει να την χρησιμοποιείτε σε συνδυασμό με άλλα βοηθήματα ύπνου, καταθλιπτικά, φάρμακα ή αλκοόλ.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση της ρίζας βαλεριάνας η οποία βοηθά τον ύπνο!

Πηγή: davidwolfe.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close