«Νapercise»: Ένα νέο είδος γυμναστικής που απαιτεί μόνο πιτζάμες και κρεβάτι

Αυτό που ονομάζουμε «μοντέρνα ζωή», έχει συνήθως στρες, υποχρεώσεις, δουλειές που διαρκούν αφύσικα πολλές ώρες και πολλά άλλα μικρά και μεγάλα προβλήματα. Τα γυμναστήρια David Lloyd Clubs που βρίσκονται στην περιοχή Rouken Glen της Γλασκώβης, επιχειρούν να δώσουν απάντηση σ`αυτά τα φλέγοντα θέματα, λανσάροντας ένα νέο είδος γυμναστικής, που δεν είναι τίποτα περισσότερο από ύπνος, σε ένα κρεβάτι, για 45 λεπτά.

Δείτε ακόμη: Το τρικ γυμναστικής της τεμπέλας -Αποτελεσματικό όπως η σωματική άσκηση

Το «napercise» είναι η μετεξέλιξη μιας τάσης στη Σκωτία, όπου γυμναστήρια δημιουργούν τμήματα «ευζωίας», απευθυνόμενα κυρίως σε γονείς και πολυάσχολα άτομα, με ασκήσεις που επικεντρώνονται στην ανανέωση του μυαλού και του σώματος, ύστερα από μια επίπονη μέρα.

Οι συμμετέχοντες θα καλούνται να κουλουριάσουν σε ατομικά κρεβάτια και να δουν όμορφα όνειρα για περίπου 45 λεπτά, σε απογευματινές ώρες.

Δείτε ακόμη: Γυμναστήριο:Πρωί ή βράδυ; Μάθε ποια ώρα της ημέρας σε ωφελεί η γυμναστική

Τι θα πει «Napercise»;

Οι συμμετέχοντες θα καλούνται να κουλουριάσουν σε ατομικά κρεβάτια και να δουν όμορφα όνειρα για περίπου 45 λεπτά, σε απογευματινές ώρες. Την εντυπωσιακή αυτή καινοτομία (#not), επινόησε η θεραπεύτρια, ειδική σε θέματα ύπνου, Kathryn Pinkham, δηλώνοντας σε τοπική εφημερίδα πως: «η έλλειψη ύπνου δεν έχει μόνο βραχυπρόθεσμες συνέπειες στη ζωή μας όπως κούραση ή έλλειψη συγκέντρωσης. Επιπλέον, μπορεί να προκαλέσει σοβαρότερα προβλήματα όπως άγχος και κατάθλιψη και έλλειψη πνευματικής διαύγειας κατά τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων.» Το πρόγραμμα θα τεθεί σε δοκιμαστική εφαρμογή σε επιλεγμένα γυμναστήρια και αν θεωρηθεί επιτυχημένο, θα λανσαριστεί σε όλα τα γυμναστήρια της αλυσίδας David Lloyd.

Δείτε ακόμη: Εύκολες ασκήσεις για να »χτίσετε» κοιλιακούς σε χρόνο μηδέν! 

Δείτε το παρακάτω βίντεο: 

Πηγή: copy-paste.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close