Οι 7 καλύτερες ασκήσεις για να ''χτίσετε'' μυς και να ανακουφίσετε το πόνο της πλατης!

Ο πόνος χαμηλά στη πλάτη είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα που συμβαίνει σε ανθρώπους όλων των ηλικιών. Οφείλεται στην κακή στάση του σώματος ή την αδυναμία των μυών, έτσι ώστε η εκγύμναση της πλάτης θα ανακουφίσει αυτόματα το πόνο χαμηλά στη πλάτη και θα μειώσει τον κίνδυνο τραυματισμού.

Μπορεί να φαίνεται δύσκολο να γυμνάσετε ένα μέρος του σώματος που πονάει. Αλλά μπορεί αυτό να σας βοηθήσει στην αναχαίτιση των προβληματικών συμπτωμάτωνα. Εδώ είναι μερικές απλές ασκήσεις που πραγματικά λειτουργούν!

1.) Τεντώματα γονάτων-στήθους

Ξεκινήστε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα, και στη συνέχεια, τραβήξτε το ένα γόνατο προς το στήθος σας, ένα κάθε φορά. Στο τέλος φέρτε τα δύο γόνατα προς το στήθος σας ταυτόχρονα και σφίξτε τους κοιλιακούς σας, έχοντας τη σπονδυλική στήλη σας κάτω στο πάτωμα προκειμένου να έχετε τη σωστή θέση.

Δείτε ακόμη: Καθίστε και χάστε κιλά!! Εξαφανίστε το λίπος της κοιλιάς με αυτές τις 5 ασκήσεις της καρέκλας!

2.) Τεντώματα μηριαίων

Οι μηριαίοι μπορούν μερικές φορές να επηρεάσουν την υγεία της πλάτης σας. Ο καλύτερος τρόπος για να εκτελέσετε αυτή την άσκηση είναι να είστε ανάσκελα με το ένα πόδι σε έκταση και στο άλλο πόδι να το πιέζετε προς το σώμα. Με ένα ιμάντα τραβήξτε το πόδι πιο κοντά στο στήθος για βαθύτερο τέντωμα.

Ο πόνος χαμηλά στη πλάτη είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα που συμβαίνει σε ανθρώπους όλων των ηλικιών.

3.) Στάση της πεταλούδας (Butterfly pose)

Η στάση της πεταλούδας είναι για το τέντωμα και ενισχύει τους μυς της πλάτης.Καθίστε στο πάτωμα, και λυγίστε τα γόνατά σας και να τα πόδια σας μαζί. Γύρετε προς τα κάτω και προσπαθήστε να επεκτείνετε τα γόνατά σας στο πάτωμα, εισπνέοντας και κρατήστε αυτή τη στάση για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα.

Δείτε ακόμη: 6 τρόποι να χάσετε άμεσα το λίπος στη κοιλιά χωρίς ασκήση

4.) Γέφυρα

Ξεκινήστε έχοντας λυγισμένα γόνατα. Κρατήστε τα πόδια σας στο πάτωμα και σηκώστε τα ισχία σας στον αέρα. Οι ώμοι και το κεφάλι πρέπει να παραμείνουν στο έδαφος.

5. Στάση περιστέρι (Pigeon)

Αυτή είναι στάση της yoga. Καθίστε  με το δεξί γόνατο λυγισμένο και το αριστερό πόδι σε έκταση. Στη συνέχεια τεντωθείτε προς τα πάνω και αφήστε το σώμα σας να λυγίζει ελαφρώς στο τέντωμα.

6.) Πόδια επάνω στον τοίχο

Αυτή η απλή άσκηση είναι απολεσματική για το κάτω μέρος της πλάτης. Πρώτον, έχετε τη πλάτη σας στο έδαφος και τους γλουτούς σας πάνω στον τοίχο, στη συνέχεια, κουνήστε τα πόδια σας προς τα πάνω και διατηρήστε αυτή τη θέση.

Δείτε ακόμη: Αποκτήστε πιο επίπεδη κοιλιά σε 30 ημέρες με 1 μόνο άσκηση

7.) Περιστροφές πλάτης

Αυτό θα χαλαρώσει τους σφιγμένους μυς της πλάτη σας. Κατ ‘αρχάς, ξαπλώστε, τραβήξτε τα γόνατά σας και αρχίστε να τα περιστρέφεται από τη μία πλευρά στην άλλη. Κάντε αυτή την κίνηση αργά προκειμένου να αποφύγετε τους τραυματισμούς.

photo credit:  dinosmark

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close