Ωραίες καμπύλες και σφιχτό σώμα: 8 διαχρονικές συμβουλές για σίγουρα αποτελέσματα!

Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι και ανοίγει ο καιρός, τόσο μεγαλύτερη ανάγκη έχουμε να ξεφορτωθούμε από πάνω μας τα παραπάνω κιλά του χειμώνα! Και επειδή θέλουμε σίγουρα αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα, σας έχουμε τις ιδανικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν άμεσα και χωρίς απογοητεύσεις!

Ο Γκάρι Χέβιν, ιδρυτής των γυμναστηρίων Curves έπειτα από μελέτες δεκαετιών και δαπανηρές έρευνες, τη συγγραφή αρκετών βιβλίων και το σχεδιασμό προγραμμάτων fitness, αναφέρει τους τρόπους που θα μας χαρίσουν καλή υγεία, ωραίες καμπύλες και σφιχτό σώμα για πάντα, σύμφωνα με το shape.gr.

1. Δες αποτέλεσμα με το σωστό πρόγραμμα
Τρία κυκλικά προγράμματα των 30 λεπτών, κατανεμημένα μες στην εβδομάδα, αρκούν για ενδυνάμωση όλων των μυϊκών ομάδων και επαρκή καρδιαγγειακή άσκηση. Επιπλέον καρδιαγγειακές ασκήσεις, πέντε φορές την εβδομάδα για μισή ώρα, όπως, για παράδειγμα, περπάτημα ή τρέξιμο, συμπληρώνουν τον τέλειο συνδυασμό που θα προσφέρει καλή ποιότητα ζωής και φυσικά σώμα με γράμμωση.

Διάβασε επίσης: H δίαιτα της Άνοιξης: Χάστε μέχρι 6 κιλά σε 1 μήνα!

2. Επένδυσε πρώτα απ’ όλα στην υγεία σου
Γυμνάσου πρώτα γι’ αυτήν. Επομένως τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται, γι’ αυτό και η αποφυγή του καπνίσματος και ο έλεγχος της κατανάλωσης αλκοόλ είναι απαραίτητα για να διασφαλίσεις καλύτερη υγεία. Παράλληλα, για ένα γερό σώμα απαιτείται σωστή διατροφή. Έτσι, λοιπόν, πρέπει να λαμβάνεις 25-30 γραμμ. φυτικών ινών κάθε μέρα, να καταναλώνεις φρούτα και λαχανικά πέντε φορές την ημέρα, να περιορίσεις την κατανάλωση κόκκινου κρέατος και να αυξήσεις αυτήν του άπαχου κρέατος και ψαριού. Εάν ακολουθήσεις όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τέσσερις ώρες εβδομαδιαίας άσκησης, θα ζήσεις κατά προσέγγιση 8 χρόνια περισσότερο, έχοντας κατά 60% μικρότερη πιθανότητα για εμφάνιση κάποιας μορφής καρκίνου και μειώνοντας τον κίνδυνο για έμφραγμα και διαβήτη.

3. Καταπολέμησε το λίπος με ραχιαίους
Σύμφωνα με τον Γκάρι Χέβιν, το σώμα είτε θα αποθηκεύσει λίπος είτε θα το κάψει, ανεξάρτητα από τη γονιδιακή σύσταση του καθενός. Μην απατάσαι: δεν υπάρχει αυτό που λέμε «τοπικό αδυνάτισμα», γιατί το λίπος καίγεται αναλογικά σε όλο το σώμα. Για να αποκτήσεις λεπτή μέση και δυνατούς κοιλιακούς, εστίασε στους μυς. Πρέπει να εκτελείς τακτικά ασκήσεις για τους κοιλιακούς, αλλά ταυτόχρονα να γυμνάζεις και την πλάτη σου με ραχιαίους, καθώς οι τελευταίοι στην πραγματικότητα «τραβούν» τους κοιλιακούς. Εάν, λοιπόν, αυτοί είναι ατροφικοί, η κοιλιά αυτόματα πετάγεται έξω. Μην ξεχνάς ποτέ να κάνεις και stretching (διατάσεις), με το οποίο τεντώνεις τους μυς και βοηθάς το στομάχι να γίνει επίπεδο, σε συνδυασμό με τους κοιλιακούς.

Διάβασε επίσης: Ο καθηγητής Αντώνης Καφάτος προειδοποιεί: Πετάξτε τα συμπληρώματα διατροφής

4. Κόπιασε για γερή καρδιά
Η καρδιά είναι ένας μυς, όπως και όλοι οι άλλοι μύες του σώματος, και πρέπει να την ασκείς με τέτοιον τρόπο, ώστε να αυξάνεται ο ρυθμός της για περίπου 20 λεπτά. Εάν το κάνεις τακτικά, τότε σιγά σιγά αποκτάς περισσότερη αντοχή και διάρκεια στην άσκηση. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αρκεί να κινείσαι πολύ, να πηγαίνεις για περπάτημα ή τρέξιμο, αλλά αυτό δεν είναι αρκετά συγκεκριμένο. Με το να κάνεις, για παράδειγμα, το γύρο του τετραγώνου σε αργό ρυθμό, ουσιαστικά δεν προσφέρεις τίποτα στην καρδιά σου παρά μόνο στον εφησυχασμό σου. Περπάτα με έντονο ρυθμό και ταυτόχρονα τσέκαρε το ρυθμό της.

5. Φάε κάτι πριν από το γυμναστήριο
Να θυμάσαι ότι η κατανάλωση μιας καλής πηγής πρωτεϊνών πριν από την εκτέλεση ενδυναμωτικών ασκήσεων επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα της άσκησης και αναπτύσσει όχι μόνο την ενέργειά σου, αλλά και τους μυς σου. Οι πρωτεΐνες της τροφής αποτελούν για τον άνθρωπο τη μοναδική πηγή αμινοξέων για τη σύνθεση νέων ιστών και την «επισκευή» καθημερινών κυτταρικών φθορών.

Διάβασε επίσης: Ο κανόνας 8x8x8. Χάκαρε τις ορμόνες σου για να χάσεις κιλά

6. Κάψε λίπος, όχι μόνο θερμίδες
Εάν θες να απαλλαγείς από λίγα κιλά, τότε η προτροπή «φάε λιγότερο, κινήσου περισσότερο» ίσως να σου φέρει αποτελέσματα. Εάν, όμως, έχεις μόλις γεννήσει και επιθυμείς να χάσεις 20 κιλά, με αυτό τον τρόπο θα καταφέρεις να χάσεις κάποια και μόλις ξαναρχίσεις να τρως κανονικά θα τα πάρεις πίσω. Η μέθοδος για να μην ξαναπάρεις τα κιλά που έχασες, χωρίς να βρίσκεσαι σε δίαιτα συνεχώς, είναι να καις σωματικό λίπος, όχι απλώς να χάνεις βάρος. Στις περισσότερες δίαιτες επέρχεται η απώλεια μυϊκού ιστού, ενώ στην πραγματικότητα δεν πρέπει να χάσεις καθόλου από αυτόν. Αντίθετα, πρέπει να λαμβάνεις πολλές πρωτεΐνες για να τους τρέφεις και να εκτελείς ασκήσεις ενδυνάμωσης για να τους προστατεύεις. Τότε, αντί να τρως λιγότερο, καταναλώνεις κανονικά γεύματα και ζυγίζεσαι καθημερινά. Εάν αυξηθεί λίγο το βάρος σου, κάνεις μια δίαιτα για δύο μέρες και το καις, κι έπειτα ξανατρώς κανονικά. Με τον καιρό, παίρνεις πιο αραιά τα κιλά που έχασες, γιατί ο μεταβολισμός σου σιγά σιγά αρχίζει να επιταχύνει.

7. Εάν είσαι αρχάρια στη γυμναστική, το μυστικό είναι η ισορροπία
Για την επίτευξή της βασίσου στα τρία μέρη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος γυμναστικής: την ενδυνάμωση, τις καρδιαγγειακές ασκήσεις και τις διατάσεις. Συνήθως οι γυναίκες παραλείπουν το stretching κατά την άσκησή τους, το οποίο όμως διαρκεί μόνο 5 λεπτά και αυξάνει τη δύναμή σου κατά 20%, ενώ ταυτόχρονα κάνει πιο εύκαμπτες τις αρθρώσεις σου. Με την ενδυνάμωση απομονώνεις τους μυς και τους γυμνάζεις αρκετές φορές την εβδομάδα, αναπτύσσοντας μεγαλύτερη αντίσταση από αυτήν που έχουν συνηθίσει. Οι καρδιαγγειακές ασκήσεις αυξάνουν τους παλμούς της καρδιάς σε επίπεδο εκγύμνασης και τους κρατούν σε αυτόν το ρυθμό για περίπου 20 λεπτά. Πρέπει να εκτελείς και τα τρία μέρη, να ασκείσαι με όρεξη και να κάνεις τη γυμναστική μια υγιή ρουτίνα, όπως το βούρτσισμα των δοντιών σου!

Διάβασε επίσης: Το τρικ γυμναστικής της τεμπέλας -Αποτελεσματικό όπως η σωματική άσκηση

8. Απόφυγε τα συνηθισμένα λάθη
Αυτό που παρατηρείται συχνά είναι ότι οι γυναίκες ασκούνται με αρκετό διάδρομο ή ελλειπτικό και φεύγουν από το γυμναστήριο χωρίς να έχουν κάνει ασκήσεις ενδυνάμωσης και stretching, τα οποία όμως θεωρούνται πολύ σημαντικά. Παράλληλα, μην αρκείσαι μόνο στις ασκήσεις του γυμναστηρίου. Προσπάθησε, αν είναι δυνατόν, να περπατάς γρήγορα και έντονα ή να κάνεις τζόγκινγκ, για πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Με πληροφορίες από shape.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close