Ποια είναι οι κατάλληλη διατροφή για τις πολυκυστικές ωοθήκες

Ποια είναι οι κατάλληλη διατροφή για τις πολυκυστικές ωοθήκες;

Η παχυσαρκία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του συνδρόμου των πολυκυστικών ωοθηκών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου οι μισές από τις γυναίκες που πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο σύνδρομο, εμφανίζουν ανδροειδή τύπο παχυσαρκίας (σώμα σε σχήμα μήλου), με δυσμενείς επιδράσεις των περιττών κιλών στα λιπίδια και στον σάκχαρο του αίματος.

Για να αποκατασταθεί η ωορρηξία και να ομαλοποιηθεί η έμμηνη ρύση, το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει είναι η απώλεια σωματικού βάρους.

Οι γυναίκες με το σύνδρομο αυτό πρέπει να αποφεύγουν τροφές πλούσιες σε απλά σάκχαρα (γλυκά, αναψυκτικά, ζάχαρη σε όλες τις μορφές κ.ά.) γιατί επιδεινώνουν την υπερινσουλιναιμία και την ινσουλινοαντίσταση που παρατηρείται.

Παράλληλα, πρέπει να ακολουθούν ένα υποθερμιδικό διαιτολόγιο, με τα εξής χαρακτηριστικά:
-Φρούτα και λαχανικά εποχής
-Φρούτα με χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο (μήλα, εσπεριδοειδή φράουλες)
-Ανεπεξέργαστα δημητριακά (μαύρο ψωμί, αναποφλοίωτο ρύζι κ.ά.)
-Πρωτεΐνες από ψάρι, κοτόπουλο και ημιαποβουτυρωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Τα παραπάνω, για να έχουν αποτέλεσμα, πρέπει να συνδυαστούν με τη φαρμακευτική αγωγή που έχει συστήσει ο ειδικός γιατρός.

Σε συνεννόηση με τον γιατρό σας, μπορείτε επίσης να λάβετε συμπληρώματα διατροφής, όπως το μαγνήσιο, η βιταμίνη Β6 και ο ψευδάργυρος.

via

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close