Πιείτε αυτή την βιταμίνη και πείτε αντίο στα κουνούπια!

Ενώ τα εντομοαπωθητικό μπορεί να φαίνονται σαν την πιο προφανή λύση για την προστασία των κουνουπιών το καλοκαίρι, κάποια σπρέι στην αγορά περιέχουν τοξικές χημικές ουσίες που έχουν επικίνδυνες παρενέργειες αν απορροφηθούν από το δέρμα ή αν καταποθούν κατά λάθος. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές  φυσικές προσεγγίσεις για να κρατηθείτε ασφαλείς από  τα ενοχλητικά έντομα.

κουνουπια

Αν και οι ερευνητές δεν έχουν ακόμα εντοπίσει τι ελκύει ένα κουνούπι όταν ψάχνει κάποιον να δαγκώσει, ορισμένες οσμές πιστεύεται ότι είναι ο κύριος ένοχος . Τα άτομα με υψηλές συγκεντρώσεις  στεροειδών ή χοληστερόλης στην επιφάνεια του δέρματος τους, προσελκύουν περισσότερο τα κουνούπια, καθώς και εκείνοι που παράγουν υπερβολικά ποσά ορισμένων οξέων, όπως το ουρικό οξύ. Όλες αυτές οι ουσίες μπορεί να ερεθίσουν την όσφρηση ενός κουνουπιού, οδηγώντας το σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο.

Οι επιστήμονες πιστεύουν επίσης ότι οι άνθρωποι που εκπέμπουν μεγαλύτερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα , όπως οι υπέρβαροι ή οι έγκυες, είναι μαγνήτες κουνουπιών.

Δυστυχώς, τα τσιμπήματα των κουνουπιών δεν προκαλούν μόνο φαγούρα. Τα κουνούπια μπορούν να μεταφέρουν ασθένειες και είναι υπεύθυνα για την εξάπλωση τους στους ανθρώπους όπως  :

 • Ζήκα – που συνδέεται με γενετικές ανωμαλίες
 • Δάγκειος πυρετός – μπορεί να οδηγήσει σε αιμορραγικό πυρετό
 • Ιός του Δυτικού Νείλου – προκαλεί πυρετό, πόνο στις αρθρώσεις, εμέτους και εξανθήματα
 • Ελονοσία – προκαλεί πυρετό, ρίγη και έμετο
 • Κίτρινος πυρετός – μπορεί να προκαλέσει ίκτερο, ρίγη και έμετο
 • Chikungunya – μπορεί να προκαλέσει πόνο στις αρθρώσεις, εξανθήματα και ναυτία
 • La Crosse Encephalitis – μπορεί να προκαλέσει πυρετό και ναυτία
 • Rift Valley Fever – μπορεί να προκαλέσει ζάλη, αδυναμία και βλάβη στα μάτια
 • Jamestown Canyon Virus – μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη
 • Snowshoe Hare Virus – μπορεί να προκαλέσει ζάλη, εμετός και εξανθήματα

 

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να μάθετε πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τα κουνούπια.

Βιταμίνη Β1 :Απωθεί τα κουνούπια!

Η Βιταμίνη Β1 (θειαμίνη) είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που χρειάζεται το σώμα σας για να λειτουργήσει σωστά και να παραμείνει υγιές. Βρίσκετε σε τρόφιμα όπως το μπρόκολο, τα κρεμμύδια, τα πράσινα φασόλια,  το κατσαρό λάχανο, το σπανάκι, το λάχανο,την  μελιτζάνα και τους ηλιόσπορους.Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση του στρες και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τι σχέση έχει αυτό  με τα κουνούπια; Αν έχετε αρκετή βιταμίνη Β1 στον οργανισμό σας, θα παράγει μία μυρωδιά απωθητική για τα κουνούπια, κάνοντάς σας λιγότερο ελκυστικούς για τσίμπημα. Μην ανησυχείτε – οι άνθρωποι δεν θα είναι σε θέση να το μυρίσουν! Αλλά όταν τα κουνούπια το πάρουν μυρωδιά,  θα ψάξουν άλλο στόχο.

Ένα άλλο φυσικό φάρμακο!

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε  ένα σπιτικό εντομοαπωθητικό σπρέι. Υπάρχουν πολλές σπιτικές συνταγές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε , αλλά αυτό απαιτεί μόλις δύο συστατικά: φρέσκο ​​μαϊντανό και  ξύδι  μηλίτη.

 1. Προσθέστε μια χούφτα φρέσκο ​​μαϊντανό σε ένα γουδί.
 2. Προσθέστε 4 oz  μηλίτη.
 3. Λιώστε τα συστατικά.
 4. Αφήστε το μείγμα να καθίσει για μερικές ώρες.
 5. Σουρώστε το και βάλτε το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.
 6. Διατηρήστε το μείγμα στο ψυγείο.
 7. Προσθέστε αιθέρια έλαια για  ευχάριστη μυρωδιά, εάν το επιθυμείτε.

Αυτός ο συνδυασμός είναι απολύτως ασφαλής για το δέρμα σας και δεν έχει επιβλαβείς παρενέργειες. Δείτε την παρασκευή του βήμα βήμα στο παρακάτω βίντεο!

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close