Στητή πλάτη: Η άσκηση με πετσέτα που θα σώσει το σώμα σου από την καθιστική στάση

Η εποχή των smartphones και των υπολογιστών έφερε, εκτός των άλλων και αλλαγές στον τρόπο που στεκόμαστε, που τοποθετούμε το σώμα μας στο χώρο.

Η κύφωση, η κύρτωση δηλαδή των όμων ή του αυχένα (με απλά ελληνικά η καμπούρα), μπορεί να είναι ενιότε κληρονομική ή να προκύπτει από λανθασμένη στάση του σώματος.

Το διαρκώς σκυμμένο κεφάλι στο κινητό ή η κακή στάση στον υπολογιστή είναι υπεύθυνα για αυξημέη κύφωση που δίνει την αίσθηση ότι η πλάτη γέρνει.

Το καλό νέο είναι ότι υπάρχουν εύκολοι τρόποι να αντιμετωπιστεί σε ένα βαθμό, και ένας από τους πιο διαδεδομένους είναι μια πανεύκολη άσκηση με πετσέτα. Η πλάτη σου θα ισιώσει στο πι και φι.

Τι πρέπει να κάνεις;
Στρίψε δύο πετσέτες μαζί, για καλύτερο αποτέλεσμα, τέντωσέ τες και τοποθέτησέ τες στο σβέρκο σου. Κάνε μασάζ στους μυες του λαιμού, κουνώντας την πετσέτα πάνω-κάτω για πέντε λεπτά, ώστε να απελευθερώσεις την ένταση που συγκεντρώνεται εκεί.

Μια άλλη, εξίσου εύκολη άσκηση είναι να πιέσεις το κεφάλι σου στο πλάι, πρώτα από τη μία και έπειτα από την άλλη πλευρά, τεντώνοντας έτσι τους μυες που ατονούν.

Δες τις παραπάνω ασκήσεις αλλά και μερικές ακόμη στο βίντεο.

 

 

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close