Σύμφωνα με επιστήμονες ένα ζεστό μπάνιο ισοδυναμεί με περπάτημα 30 λεπτών

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, το να περνά κάποιος χρόνο κάνοντας ένα ζεστό μπάνιο ισοδυναμεί με περπάτημα 30 λεπτών.

Το να κρατηθεί κάποιος σε φόρμα, μπορεί να μην είναι τόσο δύσκολο αν απολαμβάνει ένα ζεστό μπάνιο.

Σύμφωνα με επιστήμονες ένα ζεστό μπάνιο ισοδυναμεί με περπάτημα 30 λεπτώνEssentials

Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Λάφμπορο, επιστήμονες παρακολούθησαν 14 άνδρες κάνοντας δυο πειράματα. Το πρώτο πείραμα τους υποχρέωνε να κάνουν ποδήλατο καθημερινά για 1 ώρα. Το δεύτερο πείραμα τους ζητούσε να κάνουν μπάνιο για 1 ώρα, στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Αν και η ποδηλασία τους βοήθησε να κάψουν περισσότερες θερμίδες, το ζεστό μπάνιο τους βοήθησε να κάψουν 130 θερμίδες. Αυτός είναι ο αριθμός των θερμίδων που καίνε οι άνθρωποι όταν περπατούν για 30 λεπτά.

Το ζεστό μπάνιο δεν καίει μόνο θερμίδες, αλλά αυξάνει και τον ρυθμό του μεταβολισμού.

Σύμφωνα με επιστήμονες ένα ζεστό μπάνιο ισοδυναμεί με περπάτημα 30 λεπτώνCivilized

Επιπλέον, οι επιστήμονες αναφέρουν πως το ζεστό μπάνιο έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του μεταβολικού ρυθμού, δηλαδή τον ρυθμό με τον οποίο το σώμα καίει τις θερμίδες. Αυτό κάνει ευκολότερη την απώλεια βάρους, για τους ανθρώπους που απολαμβάνουν σε τακτική βάση ένα ζεστό μπάνιο.

Οι επιστήμονες παρακολούθησαν επίσης το σάκχαρο του αίματος των συμμετεχόντων για 24 ώρες και παρατήρησαν κάτι σημαντικό.

Σύμφωνα με επιστήμονες ένα ζεστό μπάνιο ισοδυναμεί με περπάτημα 30 λεπτώνGQ India

Τα ευρήματα επιβεβαίωσαν πως το σάκχαρο του αίματος των ανδρών που έκαναν μπάνιο ήταν κατά 10% χαμηλότερο σε σύγκριση με εκείνων που έκαναν ποδηλασία. Ωστόσο, πρέπει να αναλύσουν και άλλες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα.

Ο Ρομπ Λέιμπι, ένας προσωπικός προπονητής αναφέρει: «Η απώλεια βάρους είναι ένα θέμα έλλειψης θερμίδων. Θα υπάρξουν κάποια οφέλη όπως η μείωση της φλεγμονής και η μείωση του σακχάρου στο αίμα, αλλά η κατάλληλη μέθοδος είναι η σωστή γυμναστική σε συνδυασμό με μια καλή διατροφή και αρκετό ύπνο. Όλοι οι άλλοι τρόποι υστερούν σε σύγκριση με αυτόν.»

 

Πηγή: tilestwra.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close