Το διατροφικό λάθος που κάνετε στις γιορτές και παίρνετε κιλά

Πολλές φορές, στην προσπάθειά σας να γλιτώσετε θερμίδες, καταλήγετε να έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θα θέλατε. Αν αποφεύγετε να φάτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, επειδή έχετε εορταστικό δείπνο, σας πληροφορούμε ότι κάνετε ένα μεγάλο λάθος.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς λειτουργεί ο οργανισμός σας προκειμένου να διατηρήσετε το βάρος σας σταθερό ή να αδυνατίσετε. Ο μεταβολισμός σας δουλεύει γρηγορότερα όταν ο οργανισμός σας κάνει περισσότερες καύσεις. Τα μικρά και συχνά γεύματα πετυχαίνουν ακριβώς αυτό: να ενισχύσουν τις καύσεις του οργανισμού σας και κατ’ επέκταση να κρατήσουν ενεργοποιημένο τον μεταβολισμό σας.

Καταναλώνοντας μόνο ένα μεγάλο γεύμα μέσα στην ημέρα σας, όχι μόνο υπονομεύετε τον μεταβολισμό σας, αλλά αυξάνετε τις πιθανότητες να υπερκαταναλώσετε.

Σκεφτείτε πόσο πεινασμένη θα είστε στο βραδινό τραπέζι αν έχετε να φάτε από το πρωί ή -ακόμη χειρότερα- από την προηγούμενη ημέρα. Φτάνοντας στο τραπέζι με το στομάχι σας να γουργουρίζει, θα καταλήξετε να τρώτε περισσότερο και να κάνετε πιο ανθυγιεινές επιλογές.

Δείτε ακόμη 19 plus size εορταστικά ντυσίματα για νυχτερινές εξόδους που θα σε ξετρελάνουν

Η λύση είναι απλή: σε καμία περίπτωση μην παραλείπετε το πρωινό σας, καθώς και την κατανάλωση μίας μεγάλης σαλάτας για μεσημεριανό.

Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε κρατήσει ενεργοποιημένο τον μεταβολισμό σας και θα καταναλώσετε σημαντικά λιγότερες θερμίδες στο εορταστικό τραπέζι.

Στην περίπτωση που είστε καλεσμένη σε μεσημεριανό τραπέζι και πάλι καλό είναι να φάτε πρωινό και το βράδυ να περιοριστείτε σε μια πράσινη σαλάτα.

Πηγή: in.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close