Δυσοσμία των ποδιών: 11 τρόποι για να απαλλαγείτε από το πρόβλημα μια για πάντα!

Υποφέρετε από δυσοσμία των ποδιών σας; Όσα παπούτσια και κάλτσες και αν αλλάξετε μέσα στη μέρα πάλι καταφέρνει να σας ταλαιπωρεί αυτή η ενοχλητική και άβολη μυρωδιά;

Η δυσοσμία των ποδιών μπορεί να γίνει ένα σοβαρό πρόβλημα για πολλούς. Οι λόγοι στους οποίους μπορεί να οφείλεται δεν είναι λίγοι, αλλά πρέπει να βρούμε τρόπους καταπολέμησης της. Και φυσικά τους έχουμε! Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν αν τα πόδια σας ιδρώνουν και μυρίζουν άσχημα; Ειδικά το καλοκαίρι η θέση στην οποία σας φέρνει το πρόβλημα αυτό γίνεται πολύ δύσκολη. Πάμε να δούμε πως να το αντιμετωπίσετε μια για πάντα.

Δείτε τη λύση που έχει το daddy-cool.gr, δείχνοντάς σας, διάφορους τρόπους καταπολέμησης της δυσοσμίας των ποδιών.

Δειτε ακομα Ξηρό δέρμα- Ποια σοβαρά προβλήματα υγείας μπορεί να κρύβει

Δυσοσμία των ποδιών: Πρόληψη
Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε σωστές και υγιεινές συνήθειες. Δηλαδή, να αλλάζουμε τακτικά παπούτσια. Δεν πρέπει να φοράμε το ίδιο ζευγάρι παπουτσιών για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Επίσης, πρέπει να αφήνουμε τα παπούτσια μας να στεγνώσουν. Αυτό πρέπει να γίνει για διάστημα μίας ημέρας ή 24 ωρών. Επίσης, καλό θα ήταν να καθαρίζουμε και να στεγνώνουμε καθημερινά τα πόδια μας. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η αλλαγή των καλτσών, η οποία πρέπει να γίνεται μία φορά την ημέρα.

Δυσοσμία των ποδιών: 11 τρόποι για να απαλλαγείτε από το πρόβλημα μια για πάντα!

Δυσοσμία των ποδιών: Τι κάνουμε όταν τα πόδια μας ιδρώνουν
– Καθαρίστε τα διαστήματα των δαχτύλων σας. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα κομμάτι από βαμβάκι. Το συγκεκριμένο βαμβάκι πρέπει να είναι εμποτισμένο με λευκό οινόπνευμα. Αυτό, διότι το λευκό οινόπνευμα βοηθά στο να παραμείνει στεγνή, η συγκεκριμένη περιοχή.
– Άλλη μία λύση αποτελούν τα αποσμητικά σπρέι. Αλλιώς ονομάζονται και αντιιδρωτικά σπρέι. Επίσης, ως εναλλακτική προσφέρεται ακόμη μία λύση. Αυτή έχει να κάνει με το σπρέι που χρησιμοποιούν οι άνδρες και οι γυναίκες για τις μασχάλες τους.

Δειτε ακομα Πως να βελτιώσεις την εικόνα και την υγεία των δοντιών σου! 11 τρόποι για να το πετύχεις!
– Από εκεί και πέρα, πολύ λογική είναι και η λύση της τοποθέτησης πάτων στα παπούτσια. Όχι, όμως οποιουσδήποτε πάτους. Αντιθέτως, πρέπει να βάλετε εκείνους που είναι ειδικοί για την αντιμετώπιση της δυσοσμίας.
– Αγορά και τοποθέτηση ειδικών καλτσών για τον αερισμό των ποδιών. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χημικές κάλτσες, οι οποίες βοηθούν στην καταπολέμηση των βακτηρίων που προκαλούν κακοσμία.
– Καλό θα ήταν να φοράτε παπούτσια από δέρμα, διότι αυτό βοηθά το πόδι να αερίζεται.
– Περπατάτε ξυπόλητοι στο σπίτι σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
– Για την εποχή του καλοκαιριού συστήνονται τα σανδάλια αντί των κλειστών παπουτσιών.

 

 

Δείτε όλα τα νέα μας άρθρα με ένα κλικ εδω

Close