Έχετε πανάδες; Φτιάξτε λάδι κρίνου!

Οι περισσότερες γυναίκες σε κάποια στιγμή της ζωής μας εμφανίζουμε πανάδες. Οι παράγοντες πολλοί, γενετική προδιάθεση, εγκυμοσύνη, ηλιακές βλάβες. Επίσης πολλά και διάφορα είναι τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά για την αντιμετώπισή τους, για να μην αναφερθώ στις πανάκριβες θεραπείες των ινστιτούτων… Κατά την άποψη μου καλύτερα αποτελέσματα βλέπουμε όταν υιοθετήσουμε τη λογική των slow cosmetics. Δηλαδή, όταν πάρουμε μέτρα που δεν δίνουν άμεσα αποτελέσματα, αλλά σε βάθος χρόνου. Έτσι αποφεύγουμε τους ερεθισμούς και βελτιώνουμε τη συνολική εικόνα του δέρματος μας.

Οι βασικοί κανόνες είναι αποφυγή της ηλιοθεραπείας, αντηλιακό χειμώνα καλοκαίρι και πολύ καλός καθαρισμός που ακολουθείται από έντονη ενυδάτωση. Το δέρμα πρέπει να αναδημιουργηθεί ώστε να αποβάλει τις πανάδες.

Ένα νέο σύμμαχο έχω να σας συστήσω σήμερα, το εμποτισμένο λάδι κρίνου! Αυτό το υπέροχο αρωματικό λουλούδι δεν είναι μόνο διακοσμητικό. Περιέχει συστατικά ευεργετικά για το δέρμα μας και μπορούμε πολύ εύκολα να τα λάβουμε με μια απλή εκχύλιση σε αμυγδαλέλαιο. Τα κυριότερα από αυτά είναι το αιθέριο έλαιο του λουλουδιού, το οποίο χαρίζει μια υπέροχη μυρωδιά στο λάδι μας χάρη στη βανιλίνη και το αλκαλοϊδές etioline, στο οποίο προσδίδονται οι λευκαντικές ιδιότητες του λαδιού.

Αν δε γνωρίζετε τη διαδικασία εκχύλισης σε λάδι δείτε εδώ παλιότερη δημοσίευση για εμποτισμένο λάδι λεβάντας.

Καταρχάς μαζεύουμε τα υπέροχα λουλούδια, τα οποία πρέπει να είναι της ποικιλίας Lilium candidum, όπως αυτά που βλέπετε στη φωτογραφία. Τα αφήνουμε να ξεραθούν καλά σε σκιερό μέρος μέχρι να σπάνε τα πέταλα. Τα χτυπάμε καλά σε γουδί μέχρι να γίνουν χοντρή σκόνη. έπειτα τα τοποθετούμε σε αποστειρωμένο φιμέ βάζο γεμίζοντας μέχρι πάνω και τα σκεπάζουμε με αμυγδαλέλαιο. Τα αφήνουμε σε μέρος με ηλιοφάνεια μέχρι και 1 μήνα και φιλτράρουμε με ένα τουλπάνι. Προσθέτουμε στο έτοιμο λάδι μερικές σταγόνες βιταμίνης Ε για αντιοξειδωτική προστασία και είμαστε έτοιμες. διατηρείτε σε σκιερό δροσερό μέρος μέχρι και 6 μήνες. Προσωπικά διατηρώ όλα τα εμποτισμένα έλαια που φτιάχνω στο ψυγείο και δεν έχω παρατηρήσει οξείδωση μέχρι και 1 χρόνο μετά.

Το λάδι αυτό έχει άπειρες χρήσεις. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε είτε σκέτο σαν λάδι νυκτός, είτε σαν συστατικό σε χειροποίητες κρέμες και μάσκες.

Μπορείτε να γραφτείτε στην ομάδα που έχω φτιάξει στο facebook φυσικά καλλυντικά: παρασκευές μέθοδοι και συνταγές   για να μάθατε ακόμη περισσότερα.

Στη φωτογραφία βλέπετε ένα έλαιο νυκτός για πρόσωπο και λαιμό με το συσφικτικό εκχύλισμα λούπινου και 11 πολύτιμα έλαια, όπως έλαιο σπόρων φραγκοσυκιάς, έλαιο ροδιού και βιταμίνη Ε.

Έχετε πανάδες; Φτιάξτε λάδι κρίνου!

Close