Είσαι λάτρης του τζελ; Δες πώς θα το διατηρήσεις στα νύχια σου περισσότερο από ένα μήνα!

Τα χέρια μας αποτελούν ένα από τα πιο εκτεθειμένα σημεία του σώματος μας, αλλά και κομμάτι της γοητείας μας, αφού όσο κομψά και ιδιαίτερα κι αν ντυθούμε, μια άσχημη εικόνα τους μπορεί να κάνει τους γύρω μας να αναθεωρήσουν για το ποιόν μας.

Ευτυχώς για μας, ο κόσμος της ομορφιάς μας δίνει πολλές διαφορετικές επιλογές περιποίησης τους, ανάμεσα τους και μια πολύ δημοφιλής τεχνική, αυτή του τζελ, που δίνει μήκος στα νύχια και χαρίζει ένα αποτέλεσμα εξαιρετικά ανθεκτικό, αλλά φυσικό.

Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι αγαπητή επειδή ενδείκνυται για τις περιπτώσεις των γυναικών, που έχουν ελάχιστο ελεύθερο χρόνο για να ασχοληθούν με τη φροντίδα των άκρων, μιας και το τζελ υπόσχεται διάρκεια έως και τεσσάρων εβδομάδων.

Ποιο είναι όμως το μυστικό για να το πετύχετε;

Παρακάτω ακολουθούν έξι to -do που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το τζελ μανικιούρ αψεγάδιαστο!

Προσοχή στα πετσάκια
Ζητήστε από την αισθητικό του nail bar να σας κάνει όλη την περιποίηση των νυχιών, πριν εφαρμόσει το προϊόν και το «ψήσει» στην ειδική λάμπα. Αυτό σημαίνει, πως θα πρέπει να απαλλάξει τα νύχια σας από τα πετσάκια και τις παρανυχίδες ώστε να καθαρίσει και να μεγαλώσει η βάση τους. Το τζελ εφαρμόζεται ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.

Ενυδάτωση καθημερινά
Ενα από τα πράγματα που συχνά αμελείτε να κάνετε ως προς την καθημερινή φροντίδα των νυχιών σας είναι η ενυδάτωση της περιοχής γύρω από αυτά. Απλώστε ένα ειδικό λάδι για τα πετσάκια για να αποφύγετε την ξηρότητα που λειτουργεί εις βάρος του μανικιούρ σας.

Προσοχή στις απότομες κινήσεις
Αν και το τζελ είναι ένα πολύ ανθεκτικό υλικό για το μανικιούρ, ωστόσο η παραμικρή φθορά στο νύχι μπορεί να χαλάσει όλη την επιφάνεια του. Χρησιμοποιήστε για παράδειγμα μια πετσέτα όταν θέλετε να ανοίξετε ένα μπουκάλι και αποφύγετε γενικότερα τις απότομες κινήσεις.

Μείνετε μακριά από το καυτό νερό
Οι δουλειές του σπιτιού κάνουν αναπόφευκτη την καθημερινή σας επαφή με το ζεστό νερό, όπως όταν πλένετε τα πιάτα. Ωστόσο, αυτό μπορεί σταδιακά να εισχωρήσει ανάμεσα στο τζελ και την επιφάνεια του νυχιού, να δημιουργήσει «φουσκάλες» και να το αλλοιώσει ή να το καταστρέψει. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε και γάντια.

Συντηρήστε τη λάμψη
Ακόμα και στην περίπτωση του τζελ, ένα topcoat είναι ιδανικό για να διατηρήσει ή να επαναφέρει τη λάμψη στο χρώμα των νυχιών.

Είσαι λάτρης του τζελ; Δες πώς θα το διατηρήσεις στα νύχια σου περισσότερο από ένα μήνα!

Η ώρα του καμουφλάζ
Αν τα νύχια σας έχουν αρχίσει να μεγαλώνουν και παρατηρείτε ένα κενό ανάμεσα στη βάση των νυχιών και το τζελ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λευκό μανό και να δημιουργήσετε το «ανάποδο γαλλικό» μανικιούρ που θα καμουφλάρει τη «ζημιά», μέχρι την επόμενη επίσκεψη σας στην αισθητικό.

Πηγή: fe-mail.gr
Close