Ελέγξτε το αντηλιακό σας πριν πάτε για ηλιοθεραπεία – Δείτε γιατί

Το καλοκαιράκι έχει έρθει και οι περισσότεροι ξεχύνονται στις παραλίες για ηλιοθεραπεία και χαλάρωση. Οι περισσότεροι απολαμβάνουν τον ήλιο και επιθυμούν να αποκτήσουν χρώμα και μαύρισμα εξοτικό! Τι πρέπει όμως να προσέξουμε όταν βγαίνουμε στον ήλιο και χρησιμοποιούμε αντηλιακό;

Μάθετε παρακάτω τους κινδύνους που κρύβει η λανθασμένη χρήση αντηλιακού και λάβετε τα κατάλληλα μέτρα!

Δείτε επίσης Τα πάντα για τη φροντίδα του μαγιό! Πως να τα κρατάτε σαν καινούργια

Μπορείτε να μπείτε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό μπουκαλάκι με αντηλιακό, το οποίο έχει ακόμα μέσα αρκετή ποσότητα υγρού, αλλά γιατροί και δερματολόγοι προειδοποιούν πως κάτι τέτοιο κρύβει κινδύνους.

Πριν εφαρμόσετε το αντηλιακό επάνω σας και βγείτε στον ήλιο ήσυχοι ότι είστε προστατευμένοι, ελέγξτε την ημερομηνία λήξης του. Διαφορετικά, είναι πολύ πιθανό το αντηλιακό να έχει απωλέσει την ικανότητά του να σας προστατεύει από τις δυνητικά βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Τα αντηλιακά διαρκούν συνήθως από ένα έως τρία χρόνια, αλλά το καλύτερο είναι να μην το ριψοκινδυνεύσετε, αν δεν μπορείτε να βρείτε την σχετική ημερομηνία λήξης επάνω στο μπουκάλι ή το σωληνάριο.

Δείτε επίσης Έγκαυμα από ήλιο: Πως να το ξεπεράσεις εύκολα και γρήγορα!

Επίσης, η ισχύς του αντηλιακού εξαρτάται και από το πού έχει αποθηκευτεί από το περασμένο καλοκαίρι. Αν, για παράδειγμα, έχει μείνει στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, τα δραστικά συστατικά του έχουν πιθανότατα αλλοιωθεί από τη ζέστη.

Close