Έντονη τριχόπτωση : Δειτε 7 τρόπους για να το διαπιστώσετε

Έντονη τριχόπτωση : 7 σημάδια που δείχνουν πως χάνετε πολλά μαλλιά! Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε 7 τρόπους για να διαπιστώσουμε αν χάνουμε μαλλιά περισσότερο από το φυσιολογικό. Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι είναι φυσιολογικό να χάνουμε μερικά μαλλιά μέσα στη μέρα. Γι’ αυτό μπορεί να δείτε τρίχες από τα μαλλιά σας στο μαξιλάρι, στη βούρτσα ή στο σιφόνι του μπάνιου.

Παρόλα αυτά είναι μερικοί άνθρωποι που χάνουν υπερβολικά μαλλιά και θα πρέπει να επισκεφθούν έναν ειδικό για να τους βοηθήσει. Πως μπορούμε όμως να καταλάβουμε πότε έχουμε έντονη τριχόπτωση και πότε χάνουμε φυσιολογικό αριθμό μαλλιών;

Δείτε ακόμα Καμμένα μαλλιά : Πως θα τα επανορθώσεις αμέσα

Στο σημερινό άρθρο λοιπόν θα δούμε 7 τρόπους για να διαπιστώσουμε αν έχουμε έντονη τριχόπτωση . Θα πρέπει να διαβάσετε πολύ προσεκτικά αυτό το άρθρο. Αν ταυτιστείτε με το άρθρο τότε μάλλον πρέπει σύντομα να κλείσετε ένα ραντεβού με έναν ειδικό. Διαβάστε παρακάτω: 

Τραβήξτε ελαφρώς τα μαλλιά σας!

Αν θέλετε να διαπιστώσετε αν έχετε έντονη τριχόπτωση ,μπορείτε να ακολουθήσετε αυτή την απλή διαδικασία. Τυλίξτε με τα χέρια σας περίπου 60 τρίχες και τραβήξτε ‘τες απαλά. Άμα δείτε ότι στο χέρι σας μένουν παραπάνω από τρεις τρίχες, σημαίνει ότι χάνετε παραπάνω μαλλιά από το κανονικό.

Έντονη τριχόπτωση_ Δειτε 7 τρόπους για να το διαπιστώσετε_

Παρατηρήστε το σιφόνι του μπάνιου όταν κάνετε ντουζ!

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο είναι φυσιολογικό να βρίσκετε μερικές τρίχες στο σιφόνι ή στην βούρτσα σας μετά το ντουζ. Παρόλα αυτά, αν παρατηρείτε συνεχώς πολλά μαλλιά στο σιφόνι του μπάνιου κατά τη διάρκεια του ντουζ, τότε έχετε έντονη τριχόπτωση

πολλά_μαλλιά_στο_σιφόνι_του_μπάνιου_

 Δοκιμάστε να μετρήσετε τις τρίχες που χάνετε καθημερινά.

Ένας άλλος τρόπος για να διαπιστώσετε αν χάνετε πολλά μαλλιά είναι να χτενίζετε τα μαλλιά σας για περίπου 60 δευτερόλεπτα. Αν μετά το χτένισμα δείτε στην βούρτσα παραπάνω από 10 τρίχες τότε ίσως αυτό να είναι σημάδι υπερβολικής τριχόπτωσης.

χάνετε_πολλά_μαλλιά_όταν_χτενίζεστε_

Έντονη τριχόπτωση-Ρίξτε μια ματιά στην αλογοουρά σας.

Πολλές φορές ένας σημαντικός λόγος που πρέπει να επισκεφθείτε έναν ειδικό, είναι όταν βλέπετε τον όγκο των μαλλιών σας να μειώνεται αισθητά. Όμως όταν τα μαλλιά μας είναι ελεύθερα πολλές φορές μπερδευόμαστε και δεν το παρατηρούμε.

Αν πιάσουμε τα μαλλιά μας αλογοουρά και δούμε ότι ο όγκος έχει χαθεί, τότε ίσως είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να επισκεφθείτε άμεσα, έναν ειδικό.

πιάστε_τα_μαλλιά_σας_αλογοουρά_για_να_δείτε_αν_χάνετε_πολλά μαλλιά_

Δείτε το τριχωτό της κεφαλής για πιθανά σημεία αραίωσης.

Όταν έχετε παραπάνω τριχόπτωση από το κανονικό από ένα σημείο και μετά εμφανίζονται σημεία αραίωσης στο τριχωτό της κεφαλής. Παρατηρήστε λοιπόν το τριχωτό της κεφαλής σας για τυχόν αραίωση. Συνήθως η αραίωση εμφανίζεται πρώτα από όλα στην κορυφή του τριχωτού της κεφαλής.

Έντονη τριχόπτωση_

Έντονη τριχόπτωση  τα σημάδια: Ελέγξτε την χωρίστρα σας!

Η πολύ μεγάλη και έντονη χωρίστρα ίσως αποτελεί σημάδι ότι ξεκινάτε να έχετε αραίωση. Παρατηρήστε λοιπόν την χωρίστρα σας κι αν διαπιστώσετε ότι είναι μεγαλύτερη και πιο έντονη από ότι παλιά, τότε επισκεφθείτε κάποιον ειδικό.

χωρίστρα_στα_μαλλιά_

Ρίξτε μια ματιά στο μαξιλάρι σας το πρωί

Η αλήθεια είναι πως είναι φυσιολογικό να βρίσκουμε μερικές φορές τρίχες στο μαξιλάρι μας. Ειδικά αν χρησιμοποιούμε βαμβακερές μαξιλαροθήκες. Οι βαμβακερές μαξιλαροθήκες απορροφούν την υγρασία από το τριχωτό της κεφαλής μας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα μαλλιά μας να είναι πιο εύθραυστα.

Παρόλα αυτά αν ξεκινήσατε να βλέπετε τον τελευταίο καιρό κάθε μέρα μαλλιά στο μαξιλάρι σας, τότε θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν ειδικό γιατί σημαίνει ότι μπορεί να έχετε έντονη τριχόπτωση.

πολλά_μαλλιά_στο_μαξιλάρι_κάθε_πρωί_

Διαβάστε όλα τα άρθρα που αφορούν τα μαλλιά στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

All photos via: brightside.me

Close