Φυσικό απολεπιστικό προσώπου με λάδι καρύδας

Ο καθαρισμός του προσώπου με τη χρήση ελαίων δεν είναι κάτι καινούργιο! Πολλά έλαια έχουν την ιδιότητα να τραβούν την βρωμιά από το δέρμα μας, με το λάδι καρύδας να έχει κυρίαρχη θέση!

Αν δε το συνδυάσουμε με την καθαριστική δράση της μαγειρικής σόδας, θα δούμε τεράστια βελτίωση στο μέγεθος των πόρων, στα μαύρα στίγματα αλλά και σε θέματα ακμής.

Πριν τη χρήση της μαγειρικής σόδας στο πρόσωπο, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, καθώς ενώ για κάποιους είναι ανεκτή, για κάποιους άλλους είναι ερεθιστική. Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, απλά αντικαταστήστε τη σόδα με κρυσταλλική ζάχαρη.

 

Ακολουθούν συνταγές για σκραμπ προσώπου με λάδι καρύδας και σόδα σε πολλές παραλλαγές, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας!

 

Υλικά για κανονικό δέρμα:

5 γρ καστορέλαιο

20 γρ ηλιέλαιο

5 γρ λάδι καρύδας

50-100 γρ μαγειρική σόδα

Υλικά για ξηρό & ώριμο δέρμα:

3 γρ καστορέλαιο

22 γρ λάδι αργκάν

5 γρ λάδι καρύδας

50-100 γρ μαγειρική σόδα

Υλικά για λιπαρό δέρμα:

11γρ καστορέλαιο

14 γρ λάδι τζοτζόμπα

6 γρ λάδι καρύδας

50-100γρ μαγειρική σόδα

8 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα (προαιρετικά)

4 σταγόνες αιθέριο έλαιο τσαγιόδεντρο (προαιρετικά)

Μετράμε με ζυγαριά τα υλικά μας και τα ενώνουμε με ένα πιρούνι μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Εφαρμόζουμε με κυκλικές κινήσεις σε υγρό πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και αφαιρούμε με χλιαρό νερό. Ακολουθούμε την εφαρμογή της κρέμας μας.

Μπορούμε να κάνουμε το σκραμπ αυτό μέχρι και 3 φορές την εβδομάδα. Φυσικά, σταματάμε αν παρουσιάσουμε ερεθισμό.

 

lotion kremes

Στη φωτογραφία βλέπετε μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων, που αποτελείται από λοσιόν καθαρισμού με οξέα φρούτων, μάσκα με αλόη και πράσινη άργιλο και ανάλαφρη κρέμα προσώπου με νερόλι& κόκκινο σταφύλι, για δέρμα με ακμή, φτιαγμένα αποκλειστικά για μια πελάτισσα!

 

photo credit

Close