Φτιάξτε μόνοι σας λάδι πορτοκαλιού

Τα εμποτισμένα λαδάκια με βότανα είναι η αγαπημένη μου ασχολία και έχουν πάρα πολλές καλλυντικές χρήσεις. Σήμερα θα σας δείξω πώς να κάνετε εμποτισμένο λάδι με φλούδες από πορτοκάλια. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε λιπ μπαλμ, βούτυρα σώματος αλλά και μόνο του για ενυδάτωση μετά το μπάνιο. Το αποτέλεσμα είναι σούπερ αρωματικό!

Μην πετάτε λοιπόν τις φλούδες των πορτοκαλιών και ελάτε να το φτιάξουμε.

Αρχικά χρειαζόμαστε φλούδες από ακέρωτα πορτοκάλια. Με έναν αποφλοιωτή αφαιρούμε μόνο το πορτοκαλί μέρος και όχι το άσπρο. Τα αφήνουμε σε ξηρό μέρος να ξεραθούν, εγώ τώρα το χειμώνα τα έβαλα στο καλοριφέρ και ήταν έτοιμα σε 2 μέρες. Το καλοκαίρι το αφήνουμε στον ήλιο. Βασικό είναι να σπάνε όταν τις λυγίζουμε, τότε είναι όσο ξερές πρέπει. Μπορείτε να τις τρίψετε στο μπλέντερ για πιο αρωματικό αποτέλεσμα. Η σκόνη αυτή μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί στα γλυκά σας επίσης!

 

ΥΛΙΚΑ

αποξηραμένες φλούδες από 2 πορτοκάλια σε κομματάκια

200 μλ λάδι (αμυγδαλέλαιο κατά προτίμηση)

Αφήνω τις φλούδες σε ένα κλειστό βάζο να εμποτίσουν το λάδι μας για μια εβδομάδα το πολύ. Από την πρώτη μέρα το λάδι θα πάρει άρωμα και πορτοκαλί χρώμα, όπως βλέπετε στο δικό μου εκχύλισμα της φωτογραφίας, το οποίο είναι μόλις 1 ημέρας.

Φτιάξτε μόνοι σας λάδι πορτοκαλιού

Στην επόμενη φωτογραφία βλέπετε το εμποτισμένο λάδι με φλούδες λεμονιού που έφτιαξε η φίλη και μέλος της ομάδας  φυσικά καλλυντικά: παρασκευές μέθοδοι και συνταγές, Τσάκωνα Λίτσα με τον ίδιο τρόπο

Φτιάξτε μόνοι σας λάδι πορτοκαλιού

 


Ακόμη, μπορείτε να γραφτείτε στην ομάδα που έχω φτιάξει στο facebook φυσικά καλλυντικά: παρασκευές μέθοδοι και συνταγές   για να μάθατε ακόμη περισσότερα.

Στην  επόμενη φωτογραφία βλέπετε λάδι νυκτός στο οποίο έχω εντάξει το συγκεκριμένο λάδι για βαθιά αναδόμηση και αντιρυτιδική δράση!

Φτιάξτε μόνοι σας λάδι πορτοκαλιού

Close