Φυσικοί _τρόποί_ για διώξεις_ πανάδες_ και κηλίδες_

Όλοι οι φυσικοί τρόποι για να να διώξεις πανάδες και κηλίδες από το πρόσωπο σου.

Σήμερα θα δούμε 10 φυσικούς τρόπους για να διώξεις τις πανάδες και τις κηλίδες. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάνουν μερικά σημεία στο πρόσωπο, να υπερχρωματιστούν. Ο υπερχρωματισμός οδηγεί σε εμφάνιση κηλίδων και πανάδων σε σημεία του προσώπου μας. Αυτό μπορεί να συμβεί από την αυξημένη έκθεσή μας στον ήλιο.

Επίσης σε μερικές περιπτώσεις η εγκυμοσύνη μπορεί να δημιουργήσεις πανάδες και κηλίδες και γενικότερα οι ορμονολογικές διαταραχές στο σώμα μίας γυναίκας. Οι πανάδες και οι κηλίδες ουσιαστικά εμφανίζονται όταν σε μερικά σημεία του προσώπου μας, ο οργανισμός παράγει περισσότερη μελανίνη από ότι χρειάζεται.

Διαβάστε ακόμα Λίφτινγκ στο σπίτι: Το μυστικό για γυναίκες πάνω από 40 (βίντεο)

Σήμερα λοιπόν θα δούμε 10 φυσικούς τρόπους να απαλλαγείτε από τις πανάδες και τις κηλίδες στο πρόσωπό σας. 10 ανέξοδοι τρόποι για να αποχρωματίσετε αυτές τις περιοχές και να ξανά βρείτε την λάμψη σας! Οικονομικοί τρόποι με την βοήθεια και την σοφία της φύσης. Διαβάστε παρακάτω: 

Φυσικοί τρόποί για να  διώξεις πανάδες και κηλίδες: Το κρεμμύδι μπορεί να σε απαλλάξει από πανάδες και κηλίδες!

Η επιστημονική κοινότητα έχει αποδεχτεί ότι το κρεμμύδι έχει ιδιότητες που κάνουν το γυναικείο πρόσωπο να απαλλαγεί από πανάδες και κηλίδες. Μάλιστα πολλά ακριβά καλλυντικά που δημιουργήθηκαν γι’ αυτήν την δουλειά, περιέχουν ποσότητες κρεμμυδιού στα συστατικά τους.

Για να απαλλαγείς εσύ με τον πιο ανέξοδο και φυσικό τρόπο από πανάδες και κηλίδες, θα πρέπει να ακολουθήσεις μία πολύ απλή διαδικασία. Αρχικά ψιλοκόβεις το κρεμμύδι. Το βάζεις μέσα σε ένα άδειο φακελάκι που παλιότερα περιείχε τσάι. Στην συνέχεια βυθίζεις το φακελάκι με το κρεμμύδι στο ζεστό νερό.

Τοποθετείς τον χυμό κρεμμυδιού στο πρόσωπό σ0υ. Αφήνεις τον χυμό του κρεμμυδιού στο πρόσωπο για 10 λεπτά και στην συνέχεια ξεβγάζεις με ζεστό νερό.

Φυσικοί τρόποί_ για να διώξεις _πανάδες και_ κηλίδες_ με κρεμμυδι

Χρησιμοποιήστε γάλα ή γιαούρτι!

Και σε αυτή την περίπτωση η επιστημονική κοινότητα έχει παραδεχτεί ότι το γάλα ή το γιαούρτι βοηθά στο πρόσωπο και στο δέρμα γενικότερα. Μπορεί λοιπόν να βοηθήσει και στις κηλίδες ή στις πανάδες. Μπορείτε λοιπόν αντί για μάσκα προσώπου, να απλώσετε γιαούρτι ή γάλα στο πρόσωπό σας.

Προαιρετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βαμβάκι για να απλώσετε το γιαούρτι ή το γάλα στο πρόσωπό σας. Αφήστε το προϊόν να δράσει για μερικά λεπτά και ξεβγάλτε.

Στην συνέχεια εφαρμόστε ενυδατική κρέμα. Ακολουθήστε αυτήν την διαδικασία δύο φορές την εβδομάδα για δύο φορές την ημέρα. Το προτιμότερο θα ήταν να ακολουθείτε την διαδικασία αφού ξυπνήσετε και πριν κοιμηθείτε.

Φυσικοί _τρόποί_ για διώξεις_ πανάδες και κηλίδες_με γιαουρτι_

Φύλλα μουριάς ή το εκχύλισμά τους!

Και τα φύλλα μουριάς ή το εκχύλισμά τους μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη των πανάδων ή των κηλίδων. Επίσης μπορούν να μπλοκάρουν τους μηχανισμούς που παράγουν υπερβολική μελανίνη στα σημεία που δεν χρειάζεται.

Μουλιάστε τα αποξηραμένα φύλλα μουριάς και στη συνέχεια εφαρμόστε τα στο δέρμα κάθε μέρα. Η συχνότητα  παρέχει αποτελέσματα με την πάροδο του χρόνου.

Φύλλα_ μουριάς_ για κιλήδες_ και πανάδες_

Χρησιμοποιήστε αλόη βέρα

Η αλόη βέρα έχει πολλά οφέλη για την υγεία του δέρματος και ένα από αυτά περιλαμβάνει τη μείωση των πανάδων και των κηλίδων  με την πάροδο του χρόνου εξαιτίας του δραστικού συστατικού της, που ονομάζεται αλόσίνη ή αλόη.

Απλώστε κρέμα ή τζελ αλόης καθημερινά και μετά από λίγο θα παρατηρήσετε θεαματικά αποτελέσματα.

Φυσικοί τρόποί_ για διώξεις πανάδες_και κηλίδες_Χρησιμοποιήστε αλόη βέρα_ 

Φυσικοί τρόποί για να διώξεις πανάδες και κηλίδες: Χρησιμοποιήστε ξύδι μήλου ή μηλίτη

Η επιστημονική κοινότητα υποστηρίζει ότι το ξύδι μήλου ή ο μηλίτης μπορεί να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των πανάδων και των κηλίδων. Αυτό συμβαίνει διότι περιέχουν οξικό οξύ, το οποίο φωτίζει το δέρμα. Λειτουργεί επίσης και σαν αντιοξειδωτικά και προστατεύει τα κύτταρα.

Θα πρέπει όμως να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή και να μην το χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση που πάσχετε από κάποια άλλη δερματική ασθένεια.

Στην αρχή θα πρέπει να αναμείξετε ίσες ποσότητες ξύδι μήλου με καθαρό νερό. Στη συνέχεια απλώνετε στις περιοχές που υπάρχουν οι πανάδες ή οι κηλίδες και αφήνετε το προϊόν να δράσει για 2-3 λεπτά. Τέλος ξεπλένετε με χλιαρό νερό. Για να δείτε αποτελέσματα θα πρέπει να επαναλαμβάνετε την διαδικασία δύο φορές την ημέρα.

Χρησιμοποιήστε_ ξύδι μήλου_ ή μηλίτη_ 

Χρησιμοποιήστε αντηλιακό με SPF 30 και άνω

Το να απαλλαγείτε από πανάδες και κηλίδες εξαιτίας του ήλιου μπορεί να πάρει χρόνο. Συνήθως αυτά τα σημάδια μειώνονται στους πρώτους 6 έως και 12 μήνες. Για να βοηθήσετε λοιπόν αυτή την διαδικασία θα πρέπει να χρησιμοποιείτε και αντηλιακό.

Αλλιώς οποιαδήποτε προσπάθεια κι αν κάνετε θα πάει χαμένη. Θα πρέπει λοιπόν να εφαρμόζετε αντηλιακό κάθε μέρα. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε αντηλιακό που προσφέρει SPF 30 ή και υψηλότερο.

Για διώξεις πανάδες_ και κηλίδες_Χρησιμοποιήσε_ αντηλιακό με SPF 30 και άνω_

Ελέγξτε για προϊόντα με ρετινοειδή

Τα ρετινοειδή είναι σημαντικά για τη θεραπεία του χρωματισμένου δέρματος. Παίζουν επίσης ρόλο στη θεραπεία της ακμής, της ψωρίασης και της φωτογήρανσης. Συνδυάστε ρετινόλη με μια απλή ενυδατική κρέμα.  Είναι ιδανικό για τις γυναίκες με ξηρό και ταλαιπωρημένο δέρμα.

Είναι επίσης σημαντικό να είστε συνεπείς κατά τη χρήση ρετινόλης, διαφορετικά δεν μπορείτε να έχετε το μέγιστο αποτέλεσμα. Αφού το χρησιμοποιείτε κάθε μέρα για 2-3 εβδομάδες, συνήθως θα αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα.

Ελέγξτε_ για προϊόντα_ με ρετινοειδή_

Φυσικοί τρόποί για να διώξεις πανάδες και κηλίδες: Αποφύγετε τα καλλυντικά για το πρόσωπο που περιέχουν υδράργυρο!

Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με το τι εφαρμόζετε στο δέρμα σας. Μερικές λευκαντικές κρέμες ή μάσκες μπορεί να σας βλάψουν. Ελέγξτε τα συστατικά. Εάν βλέπετε τον υδράργυρο στη λίστα, αποφύγετε αυτά τα προϊόντα ομορφιάς επειδή μπορούν να προκαλέσουν λεπτό και εύθραυστο δέρμα ή μόνιμο αποχρωματισμό.

 καλλυντικά_ που περιέχουν_ υδράργυρο_

Να καταναλώνετε βιταμίνη C

Οι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι για να έχουμε υγιές δέρμα πρέπει να προσέχουμε και την διατροφή μας. Η βιταμίνη C προσφέρει λαμπερό δέρμα και βοηθάει στον αποχρωματισμό οπότε και στην απαλλαγή από πανάδες και κηλίδες.

Είναι λοιπόν σημαντικό να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C και όχι μόνο να αγοράζετε ακριβά καλλυντικά και κρέμες περιποίησης.

Φυσικοί _τρόποί για_ να διώξεις_ πανάδες_ και κηλίδες_Να καταναλώνετε βιταμίνη C_

Καταναλώστε amla μετά το γεύμα σας

Το amla είναι ένα φυτό που σύμφωνα με τους δερματολόγους βοηθάει να απαλλαγούμε από τις πανάδες ή τις κηλίδες κι επίσης εμποδίζει τον οργανισμό να τις ξανά εμφανίσουμε. Μπορείτε λοιπόν να το αγοράσετε σε σκόνη και να τρώτε δύο κουταλάκια του γλυκού για δύο φορές την ημέρα.

Το προτιμότερο θα ήταν να καταναλώνετε αυτό το φυτό 30-40 λεπτά πριν το γεύμα σας!

Καταναλώστε_ amla _μετά το_ γεύμα σας_

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

All photos via: brightside.me

 

Close