Ρυτίδες γύρω από τα μάτια: Η Ιαπωνική άσκηση του ενός λεπτού που τις αφαιρεί_

Έχετε ρυτίδες γύρω από τα μάτια; Σας έχουμε λοιπόν μία πανεύκολη και γρήγορη άσκηση μασάζ Shiatsu για να απαλλαγείτε από αυτές

Το Shiatsu είναι ένα από τα απλούστερα μασάζ που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας και μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα οφέλη για την υγεία και τη συνολική σας ευεξία. Τα αποτελέσματά του πιστεύεται ότι είναι τόσο προληπτικά όσο και διορθωτικά.

Αν το επιλέξετε για να ανακουφίσετε το άγχος ή τον πόνο στις αρθρώσεις ή να κάνετε το δέρμα στο πρόσωπό σας να φαίνεται νεότερο, αυτή η τεχνική μπορεί να σας εκπλήξει ευχάριστα. Όλοι γνωρίζουμε ότι με την ηλικία έρχονται ρυτίδες και αυτή η θεραπευτική τεχνική μπορεί να είναι σε θέση να τις καταπολεμήσει δωρεάν από την άνεση του σπιτιού σας.

Δείτε ακόμα Διατροφή Facelift: Σας βοηθά να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες & να χάσετε βάρος!

Παρακάτω λοιπόν θα σας εξηγήσουμε πως με μία ιαπωνική άσκηση που διαρκεί μόλις ένα λεπτό, μπορείτε να διώξετε τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια σας. Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας και αφαιρέστε χρόνια από το πρόσωπό σας. Διαβάστε παρακάτω: 

Πως να απαλλαγείτε από το “πόδι της χήνας”

Οι ρυτίδες που λέγονται “το πόδι της χήνας” είναι οι πιο έντονες ρυτίδες στο πρόσωπό μας. Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία και η γήρανση είναι οι 2 βασικοί ένοχοι, αλλά τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό χάρη στο shiatsu.

Πρώτον, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να τοποθετήσετε τους δείκτες σας στις εξωτερικές γωνίες των ματιών σας και να ζεστάνετε λίγο την περιοχή. Τότε η διαδικασία είναι απλή:

Κάντε μασάζ με τα δύο δάχτυλα γύρω από την περιοχή των ρυτίδων. Αυτήν την διαδικασία πρέπει να την επαναλάβετε τρεις φορές για τρία δευτερόλεπτα σε κάθε μάτι.

ιαπωνική_άσκηση_μασάζ Σιάτσου_για_να_εξαφανίσετε_τις_ρυτίδες_στα_μάτια_

Πώς να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες κάτω από τα μάτια σας

Το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ευκολότερο να χαλαρώσει και να δημιουργήσει ρυτίδες. Επίσης γερνά γρηγορότερα από το υπόλοιπο δέρμα στο σώμα μας. Ευτυχώς, το shiatsu μπορεί να μας βοηθήσει να αναζωογονήσουμε αυτήν την περιοχή και να κάνουμε το δέρμα να φαίνεται πιο σφιχτό και πολύ νεότερο.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε το δείκτη, το μεσαίο και το δίπλα από το μεσαίο δακτύλιο σας στο οστό ακριβώς κάτω από κάθε μάτι και η κίνηση είναι απλή:

Κίνηση: Πιέστε ελαφρά τα 3 σημεία.
Χρόνος και επαναλήψεις: Κρατήστε τα δάχτυλά σας εκεί για 10 δευτερόλεπτα και μετά αφήστε το. Επαναλάβετε την άσκηση δύο φορές.

ιαπωνική_άσκηση_μασάζ Σιάτσου_για_να_εξαφανίσετε_τις_ρυτίδες_στα_μάτια_

Πως να διώξετε τις σακούλες κάτω από τα μάτια

Όλοι ξέρουμε πώς φαίνονται οι σακούλες κάτω από τα μάτια γιατί πιθανώς όλοι το έχουμε βιώσει κάποια στιγμή. Λοιπόν, το shiatsu έχει έναν τρόπο να το διορθώσει οπότε δεν χρειάζεται να φαινόμαστε μεγαλύτεροι από ό, τι πραγματικά είμαστε.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τοποθετήσουμε τους δείκτες μας στις εσωτερικές γωνίες των ματιών μας. Από εκεί, πρέπει να κάνουμε κινήσεις, ακολουθώντας το περίγραμμα, όπως φαίνεται παρακάτω, μέχρι να φτάσουμε στις εξωτερικές γωνίες των ματιών μας.

Απλώς προσπαθήστε να μην τεντώσετε ή να μετακινήσετε το δέρμα σας. Αφού ολοκληρώσετε την άσκηση, τοποθετήστε το δείκτη και τα μεσαία δάχτυλά σας στα εσωτερικά και εξωτερικά σημεία των ματιών σας και πιέστε ελαφρά προς τα κάτω.

Δείτε ακόμα Αυτή η θαυματουργή μάσκα προσώπου απομακρύνει ρυτίδες, λεκέδες και σημάδια ακμής μετά από μόλις 2 χρήσεις!

Κίνηση: Ακολουθήστε το περίγραμμα με τα δάχτυλά σας. Στη συνέχεια, πιέστε ελαφρά τόσο την εσωτερική όσο και την εξωτερική πλευρά των ματιών σας.
Χρόνος και επαναλήψεις: Κάντε όλα αυτά τα βήματα 3 φορές για 3 δευτερόλεπτα το καθένα.

ιαπωνική_άσκηση_μασάζ Σιάτσου_για_να_εξαφανίσετε_τις_ρυτίδες_στα_μάτια_

Το Shiatsu είναι κάτι περισσότερο από ένα είδος μασάζ.

Το Shiatsu μεταφράζεται ως “πίεση των δακτύλων” και είναι μια μορφή θεραπευτικού μασάζ που χρησιμοποιεί τεχνικές ζύμωσης, πίεσης, χτυπήματος, τεντώματος και έχει και καταπραϋντική δράση. Ξεκίνησε στην Ιαπωνία το 1900.

Βασίζεται στα δάχτυλα, τους αντίχειρες και τις παλάμες για να ασκήσει πίεση σε περιοχές του σώματος, οι οποίες μπορούν να ωφελήσουν την υγεία και την ευεξία μας με περισσότερους από έναν τρόπους.

Είτε πρόκειται για άγχος, είτε ανακούφιση από τον πόνο των μυών και των αρθρώσεων, κόπωση, αϋπνία ή καταστάσεις όπως η ισχιαλγία, η αρθρίτιδα και η ιγμορίτιδα, το μασάζ Shiatsu μπορεί να είναι πραγματικά ευεργετικό.

ιαπωνική_άσκηση_μασάζ Σιάτσου_για_να_εξαφανίσετε_τις_ρυτίδες_στα_μάτια_

Οι αρχές του Shiatsu

Μία από τις θεμελιώδεις έννοιες της ιαπωνικής ιατρικής είναι το qi (προφέρεται “chee”). Όταν το qi είναι εκτός ισορροπίας, μπορεί να προκύψουν συμπτώματα όπως κρυολογήματα, γρίπη, πονοκέφαλοι, πόνοι στο σώμα, μυϊκός πόνος ή πεπτικές δυσκολίες.

Το Shiatsu διεγείρει και εναρμονίζει τη ροή του qi σε όλο το σώμα μας, γεγονός που μας κάνει να αισθανόμαστε καλά και υγιείς. Οι θεραπευτές Shiatsu μπορούν να αναγνωρίσουν αυτές τις ανισορροπίες στο σώμα μας και, μέσω συνεδριών, να προσπαθήσουν να τις διορθώσουν.

ιαπωνική_άσκηση_μασάζ Σιάτσου_για_να_εξαφανίσετε_τις_ρυτίδες_στα_μάτια_

Μπόνους: Ασκήσεις Shiatsu για μέρη του προσώπου σας

Το Shiatsu βοηθά να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες μεταξύ των φρυδιών σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τοποθετήσετε το δείκτη, το μεσαίο και το δίπλα δακτύλιο από το μεσαίο στις 3 κουκκίδες που εμφανίζονται παραπάνω. Πατήστε σε αυτό το σημείο για 5 έως 7 δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, επαναλάβετε ξανά.

ιαπωνική_άσκηση_μασάζ Σιάτσου_για_να_εξαφανίσετε_τις_ρυτίδες_στα_μάτια_

Εάν τα φρύδια σας ξεκινήσουν να “κρεμάνε”, το Shiatsu μπορεί να σας βοηθήσει να επαναφέρετε το δέρμα για μια πιο νεανική εμφάνιση. Και πάλι, θα πρέπει να τοποθετήσετε το δείκτη, το μεσαίο και το δίπλα δακτύλιο από το μεσαίο στο εξωτερικό, μεσαίο και εσωτερικό μέρος των φρυδιών σας.

ιαπωνική_άσκηση_μασάζ Σιάτσου_για_να_εξαφανίσετε_τις_ρυτίδες_στα_μάτια_

Μετά από αυτό, σπρώξτε τα φρύδια σας προς τα πίσω εφαρμόζοντας μέτρια πίεση. Κάντε το για περίπου 7 δευτερόλεπτα.

All photos via brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το πρόσωπο και το σώμα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close