Κάψτε το λίπος στον ύπνο σας ακολουθώντας 5 απλά βήματα

Η καύση λίπους έχει αποτελεί για τους περισσότερους από εμάς έναν στόχο. Ο ύπνος μπορεί να γίνει σύμμαχός σας στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Πρέπει όμως να ακολουθήσουμε κάποια πολύ απλά βήματα. Πάμε να δούμε πως μπορούμε να κάψουμε το σωματικό μας λίπος ενώ κοιμόμαστε.

Κάψτε το λίπος στον ύπνο σας ακολουθώντας 5 απλά βήματα

Ο ύπνος είναι ένας κρίσιμος παράγοντας όσον αφορά την απώλεια βάρους και αν δεν είναι επαρκής, μπορεί να εμποδίσει την πρόοδό σας, σύμφωνα με το Sleep Foundation. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη του προς όφελός σας για να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερο λίπος. Η Trista Best, RD, διαιτολόγος στο Balance One Supplements, μιλώντας στο eatthis.com, μοιράζεται πέντε αποτελεσματικούς τρόπους για να κάψετε το σωματικό λίπος ενώ κοιμάστε.

Δείτε ακόμα: Πρωινό: 4 συνήθειες που αν υιοθετήσεις θα απαλλαγείς από το λίπος στην κοιλιά

Αυτές οι συμβουλές είναι εύκολο να εφαρμοστούν και απαιτούν ελάχιστη προσπάθεια, καθιστώντας τις ιδανικές για πολυάσχολα άτομα που δεν έχουν χρόνο, να περάσουν στο γυμναστήριο.

Από την προσαρμογή της ρουτίνας πριν τον ύπνο μέχρι τις απλές διατροφικές αλλαγές, αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσετε τις φυσικές διαδικασίες καύσης λίπους του σώματός σας και να σας ξυπνήσουν αδυνατισμένους και γεμάτους ενέργεια. Έτσι, εάν είστε έτοιμοι να πάτε την απώλεια βάρους στο επόμενο επίπεδο και επιτέλους δείτε τα αποτελέσματα για τα οποία έχετε εργαστεί τόσο σκληρά, διαβάστε παρακάτω τους τρόπους που προτείνει η ειδικός.

Κάψτε το λίπος στον ύπνο σας ακολουθώντας 5 απλά βήματα

Διαλείπουσα νηστεία

Δοκιμάστε να φάτε το τελευταίο σας γεύμα λίγες ώρες πριν τον ύπνο και νηστέψτε μέχρι το πρωινό σας την επόμενη μέρα. (Ή, ακόμα καλύτερα, περιμένετε μέχρι το μεσημέρι.) Αυτό μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να κάψει λίπος αντί για γλυκόζη για ενέργεια κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με μια ανασκόπηση του 2021 που δημοσιεύτηκε στο Nutrients.

«Η διαλείπουσα νηστεία είναι μια διατροφική προσέγγιση μεταξύ των περιόδων φαγητού και της νηστείας», εξηγεί η Best. “Κατά την περίοδο της νηστείας, το σώμα χρησιμοποιεί το αποθηκευμένο λίπος ως πηγή ενέργειας, οδηγώντας σε απώλεια λίπους. Όταν κοιμόμαστε, το σώμα μας εισέρχεται σε κατάσταση νηστείας.

Ο συνδυασμός αυτής με διαλείπουσα νηστεία μπορεί να παρατείνει την περίοδο νηστείας, οδηγώντας σε μεγαλύτερη απώλεια λίπους κατά τη διάρκεια του ύπνου. Επιπλέον, η διαλείπουσα νηστεία μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των ορμονών που επηρεάζουν την απώλεια βάρους, όπως η ινσουλίνη και η ανθρώπινη αυξητική ορμόνη».

Συνολικά, η ενσωμάτωση της διαλείπουσας νηστείας σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής μπορεί να είναι ένας μικρός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για την προώθηση της απώλειας λίπους κατά τον ύπνο.

Δείτε ακόμα: Η Ελένη Πετρουλάκη εξηγεί τους 6 λόγους που συγκεντρώνουμε λίπος στην κοιλιά και δίνει tips για να το χάσουμε

Διατηρήστε τη θερμοκρασία του δωματίου σας δροσερή ενώ κοιμάστε

Σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, ο ύπνος σε ένα δροσερό δωμάτιο μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό σας και να ενεργοποιήσει το λίπος, το οποίο καίει θερμίδες για να παράγει θερμότητα. Χαμηλώστε λοιπόν τον θερμοστάτη και αφήστε το σώμα σας να κάνει τη δουλειά όσο εσείς ξεκουράζεστε.

«Όταν κοιμόμαστε σε ένα δροσερό περιβάλλον, το σώμα μας εργάζεται σκληρότερα για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των θερμίδων που καίγονται», λέει η Best. “Επιπλέον, ο ύπνος σε ένα δροσερό δωμάτιο μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου μας, κάτι που μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Ο κακός ύπνος έχει συνδεθεί με ορμονικές ανισορροπίες που μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους.

Κάντε προπόνηση δύναμης το βράδυ

Η προπόνηση δύναμης μπορεί να δώσει ώθηση στον μεταβολισμό σας, σύμφωνα με την Mayo Clinic. Αυτό σημαίνει ότι, η άρση βαρών μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερες θερμίδες—ακόμα και ενώ κοιμάστε. Δοκιμάστε να κάνετε μια γρήγορη προπόνηση δύναμης το βράδυ για να ανανεώσετε το μεταβολισμό σας πριν τον ύπνο.

«Η προπόνηση δύναμης μπορεί να αυξήσει τη μυϊκή μάζα, η οποία οδηγεί σε αύξηση του μεταβολικού ρυθμού του σώματος, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη καύση θερμίδων, ακόμη και όταν είσαι σε ηρεμία», εξηγεί η Best. “Επιπλέον, η άρση βαρών μπορεί να διεγείρει την παραγωγή ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης, η οποία παίζει ρόλο στην απώλεια λίπους και την ανάπτυξη των μυών. Η άσκηση μπορεί επίσης να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου και να μειώσει το άγχος, οδηγώντας σε έναν πιο ξεκούραστο βραδινό ύπνο, βοηθώντας στην απώλεια βάρους”.

Κάντε κρύο ντους

Σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ, τα κρύα ντους έχουν αποδειχθεί ότι διεγείρουν το λίπος, παρόμοια με τον ύπνο σε ένα δροσερό δωμάτιο. Επιπλέον, το σοκ του κρύου νερού μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό σας και να σας βοηθήσει να πάρετε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

“Το κρύο ντους μπορεί να αυξήσει την παραγωγή λίπους από το σώμα, το οποίο καίει θερμίδες για να παράγει θερμότητα. Μπορούν επίσης να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου και να μειώσει τη φλεγμονή, οδηγώντας σε έναν πιο ξεκούραστο βραδινό ύπνο και υποστηρίζοντας την υγιή απώλεια βάρους”, λέει η Best.

Δείτε ακόμα: Αποκτήστε λεπτή μέση και χάστε λίπος με μόνο 2 συστατικά

Κάψτε το λίπος στον ύπνο σας ακολουθώντας 5 απλά βήματα

Αποφύγετε τα γεύματα πριν τον ύπνο

Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση ενός γεύματος ακριβώς πριν τον ύπνο μπορεί να κάνει το σώμα σας να αποθηκεύσει τις υπερβολικές θερμίδες ως λίπος αντί να τις κάψει για ενέργεια. Επομένως, αποφύγετε να τρώτε για τουλάχιστον δύο με τρεις ώρες πριν τον ύπνο, για να επιτρέψετε στο πεπτικό σας σύστημα να κάνει τα πάντα και να βοηθήσετε το σώμα σας να χάσει λίπος ενώ κοιμάστε.

«Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαγητού μπορεί να κάνει πιο δύσκολο τον ύπνο, επηρεάζοντας αρνητικά την ποιότητα της ξεκούρασής σας. Η κατανάλωση ενός ελαφρού γεύματος λίγες ώρες πριν τον ύπνο σύμφωνα με το healthstories.gr μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να αφομοιώσει την τροφή πιο αποτελεσματικά και να αποτρέψει τις υπερβολικές θερμίδες που αποθηκεύονται ως λίπος», λέει η Best.

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close