Κατεστραμμένα μαλλιά : 10 λάθη που κάνουμε _

Έχεις κατεστραμμένα μαλλιά; Μαλλιά τζίβα; Υπάρχουν 10 λάθη που όλοι και όλες έχουμε κάνει και καταστρέφουν τα μαλλιά μας. Δες πως να τα διορθώσεις.

Τα μαλλιά μας θέλουμε να είναι υγιή και λαμπερά γιατί τα όμορφα μαλλιά αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο την εξωτερική μας εμφάνιση. Όμως κάνουμε μερικά λάθη που καταστρέφουν τα μαλλιά μας.

Λάθη που νομίζουμε ότι δεν βλάπτουν τα μαλλιά μας, όμως τελικά τα καταστρέφουν. Αυτά τα λάθη αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε σήμερα για εσάς με σκοπό τα μαλλιά σας να ανανεωθούν και να αποκτήσουν πάλι την παλιά τους λάμψη.

Δείτε ακόμα Κερατίνη στα μαλλιά: Μάθε την τιμή, την διαδικασία & όλα όσα πρέπει να προσέξεις

Αυτά τα λάθη σίγουρα τα έχετε κάνει και είμαστε σίγουροι ότι πολλά από αυτά, δε θα σκεφτόσασταν ποτέ ότι βλάπτουν τα μαλλιά σας . Διαβάστε παρακάτω και δείτε τα 10 λάθη που καταστρέφουν τα μαλλιά σας: 

Χρησιμοποιήστε μαλακτική για τα μαλλιά πριν τα στεγνώσετε!

Οι περισσότεροι εφαρμόζουμε μαλακτική στα μαλλιά κατά τη διάρκεια του λουσίματος. Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι η χρήση μαλακτικής πριν το στέγνωμα των μαλλιών, προστατεύει τα μαλλιά μας από την θερμότητα. Επίσης προσφέρει ελαστικότητα στην τρίχα και δεν σπάει, ενώ σταματάει το φριζάρισμα.

Αν δεν έχουμε μαλακτική μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ειδικά λαδάκια για τα μαλλιά και μάσκες μαλλιών. Η μαλακτική αποτελεί όμως μία πολύ καλή εναλλακτική λύση σε περίπτωση που δεν έχουμε χρήματα για λάδια για τα μαλλιά και μάσκες μαλλιών.

μαλακτική για τα μαλλιά_πριν_το_στέγνωμα_

Μην αλλάζετε τα σαμπουάν της πιτυρίδας με τα κλασικά σαμπουάν αν δεν θέλετε να έχετε κατεστραμμένα μαλλιά!

Δεν πρέπει να κάνετε εναλλαγή ενός σαμπουάν κατά της πιτυρίδας και ενός κλασικού σαμπουάν. Ξεπλένει τα συστατικά που αντιμετωπίζουν την πιτυρίδα το κλασικό σαμπουάν και τα μαλλιά μας  είναι λιγότερο προστατευμένα.

Όταν θέλουμε να απαλλαγούμε από την πιτυρίδα, πρέπει για λίγο καιρό να χρησιμοποιούμε αποκλειστικά σαμπουάν κατά της πιτυρίδας.

Κατεστραμμένα μαλλιά _ 10 λάθη που κάνουμε _σαμπουάν_για_την_πυτιρίδα_

Κρατάτε το πιστολάκι πολύ κοντά στα μαλλιά σας καθώς τα στεγνώνετε με αποτέλεσμα να καταστρέφονται τα μαλλιά σας!

Οι κομμωτές προειδοποιούν πολλά χρόνια τώρα ότι η υπερβολική θερμότητα βλάπτει την τρίχα γι’ αυτό και είναι απαραίτητο αν δεν θέλετε στο τέλος να έχετε κατεστραμμένα μαλλιά, κατά τη διάρκεια του στεγνώματος των μαλλιών να ακολουθείτε κάποιες οδηγίες. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μέτρια θερμοκρασία στο πιστολάκι όταν τα στεγνώνετε.

Επίσης το πιστολάκι πρέπει να απέχει τουλάχιστον 20 εκατοστά μακριά από τα μαλλιά σας. Ο καλύτερος τρόπος είναι να φυσάτε τον ζεστό αέρα γύρω από το κεφάλι σας, από την ρίζα ως την άκρη.

πως_στεγνώνουμε_σωστά_τα_μαλλιά_μας_

Δεν χωρίζετε τα μαλλιά σας τμήματα όταν τα στεγνώνετε!

Αν θέλετε να στεγνώσετε τα μαλλιά σας σωστά, τότε το στέγνωμα δεν πρέπει να είναι τυχαίο, αλλά να έχει μία συγκεκριμένη στρατηγική. Οι κομμωτές προτείνουν να χωρίσετε τα μαλλιά σας τμήματα. Μετά στεγνώστε τα ένας προς ένα.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα χώρισμα στην κορυφή και μετά στο πίσω μέρος του κεφαλιού και των πλευρών. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται ότι δεν υπερθερμαίνετε τα ίδια μαλλιά αρκετές φορές.

Δείτε ακόμη Πώς να επανορθώσεις τα μαλλιά σου μετά το ντεκαπάζ με 7 τρόπους!

χωρίζουμε_τα_μαλλιά μας_σε_τμήματα_όταν_τα_στεγνώνουμε_

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε φθηνό πιστολάκι μαλλιών αν δεν θέλετε να καταστρέψετε τα μαλλιά σας

Το πιστολάκι για τα μαλλιά είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τα μαλλιά μας. Εφόσον επηρεάζει και την υγεία της τρίχας είναι σημαντικό να δώσουμε κάτι παραπάνω, για να προστατεύσουμε τα μαλλιά μας και να μήν αποκτήσουμε κατεστραμμένα μαλλιά. Τα φθηνά πιστολάκια μπορεί να φριζάρουν τα μαλλιά μας, να τα κάνουν πιο ευαίσθητα και να τα βλάψουν

φθηνό_πιστολάκι_για_τα_μαλλιά_ Κατεστραμμένα μαλλιά _ 10 λάθη που κάνουμε -

Εφαρμόζεται extensions και δεν αφήνετε τα μαλλιά σας να ξεκουραστούν!

Οι κομμωτές συμβουλεύουν να αφήσετε την τρίχα σας να αναπνεύσει τουλάχιστον μία ή δύο εβδομάδες μεταξύ της εφαρμογής extensions. Επίσης θα πρέπει να φροντίζετε και να ενυδατώνετε τα μαλλιά σας ενώ τα έχετε πλεξούδες. Μπορείτε να αγοράσετε ειδικά προϊόντα που μπορούν να φροντίσουν το τριχωτό της κεφαλής σας.

extensions_στα_μαλλιά_

 Δεν χρησιμοποιείτε ειδικά σαμπουάν βαθύ καθαρισμού όταν εφαρμόζετε προϊόντα styling με αποτέλεσμα.. τι άλλο κατεστραμένα μαλλιά.

Τα συσσωρευμένα προϊόντα styling μπορεί να προκαλέσουν φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής.  Για να αποφύγετε αυτά τα ενοχλητικά συμπτώματα, πρέπει να καθαρίζετε βαθιά τα μαλλιά σας όταν τα λούζετε. Διαλέξτε σαμπουάν βαθύ καθαρισμού και μην ξεχνάτε να ακολουθείτε μία απαλή, ισορροπημένη σε pH φόρμουλα.

ειδικά_σαμπουάν_για_τα_μαλλιά_

Ξύνετε το κεφάλι σας με τα νύχια.

Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο αλλά απαγορεύεται να χρησιμοποιείτε νύχια, στυλό ή κάποιο άλλο αιχμηρό αντικείμενο για να ξύσετε το κεφάλι σας.  Αυτά τα αντικείμενα ή τα νύχια σας, προκαλούν εκδορές στο δέρμα. Όταν λοιπόν έχετε φαγούρα, χρησιμοποιήστε τα μαλακά σημεία των δαχτύλων σας.

Επίσης οι ειδικοί προτείνουν την εφαρμογή ελαίου καρύδας, αναμεμιγμένου με γλυκάνισο. Διαπίστωσαν ότι αυτός ο συνδυασμός είναι πιο επιτυχής στην εξάλειψη της φαγούρας στο κεφάλι. Πολύ πιο αποτελεσματική μάλιστα από προϊόντα ειδικά για τις ψείρες.

Κατεστραμμένα μαλλιά _ 10 λάθη που κάνουμε - ξύνουμε_το_κεφάλι_με_τα_νύχια_

Χρήση προϊόντων μαλλιών την πρώτη ημέρα μετά το λούσιμο

Οι κομμωτές δεν προτείνουν το λούσιμο των μαλλιών σας συχνά και προτείνουν να το κάνετέ κάθε 5 ημέρες. Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα μαλλιών την πρώτη ημέρα μετά το λούσιμο γιατί προσελκύουν βρωμιά.

Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ελαφρύ mist μαλλιών εάν θέλετε να διορθώσετε τις μπούκλες σας, αλλά μην χρησιμοποιήσετε τίποτα άλλο. Απλώστε ξηρό λάδι στις άκρες των μαλλιών ξεκινώντας τη δεύτερη ημέρα μετά το πλύσιμο.

Δείτε εδώ όλες τις σπιτικές μάσκες μαλλιών αν έχεις κατεστραμμένα μαλλιά 

λάθη_που_κάνουμε_στα_μαλλιά_μας_

Χρήση προϊόντων που δεν ενυδατώνουν πραγματικά

Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα που δεν έχουν ενυδατικό αποτέλεσμα και μην τα τρίβετε στο κεφάλι. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε βιολογικά προϊόντα φροντίδας του τριχωτού της κεφαλής που περιλαμβάνουν αλόη βέρα, λεβάντα, jojoba και λάδι μέντας.

Χρησιμοποιήστε τa κάθε εβδομάδα κάνοντας απαλό μασάζ.

 

Διαβάστε όλα τα άρθρα που αφορούν τα μαλλιά στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

All photos via: genial.guru

 

 

Close