Κοιμάστε με αλογοουρά; Δείτε τον λόγο που ΕΠΕΙΓΕΙ να σταματήσετε να το κάνετε!

Οι αλογοουρές είναι ένα από τα αγαπημένα χτενίσματα των γυναικών! Τους φωτίζει το πρόσωπο, είναι πάντα μια trendy επιλογή και φυσικά μπορεί να στηριχθεί σε όλες τις περιστάσεις. Μπορείτε με μια κομψή αλογοουρά να παντρέψετε την κολλητή σας.

Μπορείτε με μια casual αλογοουρά να πάτε για ψώνια ή για έναν καφέ με το άλλο σας μισό ή τις φίλες σας. Μπορείτε με μια αυστηρή αλογοουρά, να παρευρεθείτε σε κάποιο επαγγελματικό meeting ή σε μια συνέντευξη για δουλειά. Όπως καταλαβαίνετε μια αλογοουρά μπορεί πραγματικά να σώσει την μέρα!

Δείτε ακόμα Καλώς ήρθες Σεπτέμβρη: Οι πιο must αποχρώσεις στα γυναικεία μαλλιά για το Φθινόπωρο του 2020!

Επίσης η αλογοουρά είναι ένα πανεύκολο χτένισμα. Δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να φτιάξεις μια όμορφη αλογοουρά. Μια βούρτσα κι ένα λαστιχάκι είναι αρκετά! Πολλές φορές λοιπόν οι γυναίκες, όταν έχουν αργήσει ή βαριούνται να ασχοληθούν για πολύ ώρα με τα μαλλιά τους, τα πιάνουν μια απλή αλογοουρά.

Μπορεί η αλογοουρά να είναι μια εύκολη και μοντέρνα λύση που ταιριάζει σε όλες τις περιστάσεις, όμως φαίνεται ότι μπορεί να βλάψει τα μαλλιά μας, χωρίς να το καταλάβουμε. Για πολλές αυτή η πληροφορία είναι άγνωστη, αφού η αλογοουρά φαίνεται ακίνδυνο χτένισμα.

Δεν χρειαζόμαστε ισιοτική ή πιστολάκι για να επιτύχουμε την τέλεια αλογοουρά, οπότε με ποιον τρόπο μπορεί να φθείρει το τριχωτό της κεφαλής; Αν δεν ξέρετε για τι πράγμα μιλάμε, καλά θα κάνετε να συνεχίσετε την ανάγνωση. Διαβάστε παρακάτω: 

Όταν κοιμάστε με αλογοουρά προκαλείται απώλεια μαλλιών!

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό δεν ισχύει μόνο στον ύπνο. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που έχουν συνεχώς αλογοουρά τα μαλλιά τους, χάνουν αρκετά μαλλιά την φορά με αποτέλεσμα, να παρουσιάσουν απώλεια μαλλιών από ένα σημείο και ύστερα.

Αν προσέξεις το λαστιχάκι σου, κάθε φορά που το αφαιρείς από τα μαλλιά έχει πολλές τρίχες πάνω του. Επίσης στο μπάνιο, όταν μετά από  μέρες αφήνεις τα μαλλιά σου ελεύθερα για να τα λούσεις παρατηρείς ότι χάνεις πολλές περισσότερες τρίχες από συνήθως. Αυτό δεν είναι τυχαίο.

Φαίνεται λοιπόν πως ο ύπνος με αλογοουρά επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Το λαστιχάκι πιέζει τις ρίζες των μαλλιών με αποτέλεσμα πολλές από αυτές να σπάνε και να οδηγούμαστε σε απώλεια μαλλιών. Πόσο μάλλον, όταν κατά τη διάρκεια του ύπνου, κουνάμε το λαστιχάκι, αλλάζοντας πλευρό.

Κοιμάστε με αλογοουρά; Δείτε τον λόγο που ΕΠΕΙΓΕΙ να σταματήσετε να το κάνετε!

Αν κοιμάσαι με αλογοουρά τα μαλλιά σου είναι πολύ πιθανό να αλλάξουν εμφάνιση!

Όταν κοιμάσαι με αλογοουρά φαίνεται πως τα μαλλιά σου ταλαιπωρούνται πολύ. Εκτός της αυξημένης απώλειας μαλλιών που μιλήσαμε γι’ αυτήν παραπάνω, φαίνεται πως η αλογοουρά τα αποδυναμώνει παράλληλα.

Συγκεκριμένα η αλογοουρά σπάει και αφυδατώνει το τριχωτό της κεφαλής. Αυτό σημαίνει ότι τα μαλλιά σου θα φαίνονται διαρκώς ξηρά και ταλαιπωρημένα, ακόμη κι αν δεν έχεις χρησιμοποιήσει πολλές φορές στη ζωή σου πιστολάκι ή ισιοτική.

Κοιμάστε με αλογοουρά; Δείτε τον λόγο που ΕΠΕΙΓΕΙ να σταματήσετε να το κάνετε!

Η αλογοουρά κατά την διάρκεια του ύπνου μπορεί να προκαλέσει αλωπεκία!

Αλωπεκία είναι μια πάθηση όπου ένας άνθρωπος χάνει μαλλιά από διάφορα σημεία του σώματός του, κι εκείνα δεν εμφανίζονται ξανά. Όταν τα μαλλιά σας είναι συνεχώς πιασμένα αλογοουρά και αυτό δεν αλλάζει ακόμη και στον ύπνο, είναι πιθανό να βλάψετε τις ρίζες των μαλλιών.

Τα μαλλιά σας θα πέφτουν διαρκώς με αποτέλεσμα συγκεκριμένα σημεία του κεφαλιού, να μην μπορέσουν να αναπληρώσουν ξανά τις χαμένες τρίχες.

Κοιμάστε με αλογοουρά; Δείτε τον λόγο που ΕΠΕΙΓΕΙ να σταματήσετε να το κάνετε!

All photos via: brightside.me

Close