Λάδι after sun για  μαύρισμα που κρατάει!

Καλημέρα καλημέρα!! Τί γίνεται ξεκινήσατε τα μπανάκια σας;; Σιγά σιγά ο καιρός ζεσταίνει και πολλοί από μας κάνουμε τα πρώτα μας μπάνια. Ο ήλιος  μας αναζωογονεί και μας δίνει ενέργεια! Και εμείς όμως πρέπει να περιποιούμαστε το δέρμα μας με πολύ προσοχή μετά την ηλιοθεραπεία ώστε να μας μείνουν μόνο τα οφέλη του ήλιου και όχι ξηρό και φωτογερασμένο δέρμα.

 

Σας δίνω και γω μια δοκιμασμένη συνταγή για λάδι after sun με αιθέρια έλαια που ενυδατώνει σε βάθος, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και παρατείνει το μαύρισμά μας! Να προσθέσω ότι μυρίζει απλά ΥΠΕΡΟΧΑ. Σα να έχετε βάλει άρωμα.

 

ΥΛΙΚΑ

60 μλ αμυγδαλέλαιο (ή 4 κ.σ.)

30 μλ σησαμέλαιο (ή 2 κ.σ.)

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομήλι

1 σταγόνα αιθέριο έλαιο πορτοκάλι (ή περγαμόντο αν βρείτε)

2 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι

 

Πρώτα αναμιγνύω  τα αιθέρια έλαια σε ένα βαζάκι αναδεύοντας απαλά. Αφήνω μια μέρα με κλειστό το καπάκι να δέσουν μεταξύ τους τα αρώματα. Έπειτα προσθέτω τα λάδια και βάζω σε φιμέ κατά προτίμηση μπουκαλάκι.

Μετά την ηλιοθεραπεία και ένα ντουζ , σε νωπό δέρμα απλώνω μικρή ποσότητα του λαδιού και απολαμβάνω τη δροσιστική και γεμάτη αρώματα αίσθηση που αφήνει!

 

Στη  επόμενη φωτογραφία βλέπετε πάλι μια κρέμα για μετά τον ήλιο που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το ελαφρύ έγκαυμα από τον ήλιο και αποτρέπει το ξεφλούδισμα, ενώ παράλληλα διατηρεί το μαύρισμα! Με θεΙκό άρωμα γεράνι νερόλι.

 

 

Close