Μαύροι κύκλοι & πρήξιμο; Μασάζ προσώπου με jade roller. Η νέα τάση.

Ξέρετε πόσο μου αρέσει να ενημερώνομαι συνέχεια για τις νέες τάσεις στην ομορφιά και την περιποίηση του σώματος.

Το μασάζ προσώπου δεν είναι κάτι καινούργιο, υπάρχουν πάρα πολλές τεχνικές που υπόσχονται θαύματα. Τον τελευταίο καιρό τράβηξε την προσοχή μου ένα μικρό ρόλερ από νεφρίτη, ένα φυσικό πέτρωμα, jade roller αγγλιστί, το οποίο υπόσχεται να μεταμορφώσει το πρόσωπό μας και παράλληλα να σας αποσυμφορήσει από το στρες. Αυτή η νέα ολιστική προσέγγιση της ομορφιάς είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα.

Το μασάζ με πέτρες από νεφρίτη έχει τις ρίζες του στη Αρχαία αυτοκρατορική Κίνα, όπου αποκαλούνταν η πέτρα του Παραδείσου (stone of heaven). Το χρησιμοποιούσαν για τη χαλάρωση του νευρικού συστήματος και την απομάκρυνση των τοξινών. Θεωρείται ότι προάγει υγεία, πλούτο, ευημερία και μακροημέρευση ενώ χρησιμοποιούνταν σαν μέσο διαλογισμού. Υπάρχουν αναφορές για χρήση του από τους Μάγια και τους αρχαίους Αιγυπτίους.

Τι έχει να προσφέρει στον σύγχρονο άνθρωπο; Δείτε εδώ μια μικρή λίστα:

  • βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο και  δίνει ομοιόμορφη όψη
  • προάγει την ελαστικότητα του δέρματος
  • βοηθά στη λεμφική παροχέτευση των τοξινών
  • μειώνει τα πρηξίματα και τις ρυτίδες
  • μειώνει τους μαύρους κύκλους
  • μειώνει το μέγεθος των πόρων
  • Βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση καλλυντικών προϊόντων

Αναλυτικότερα, η αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος μέσω του μασάζ τονώνει τους μύες του προσώπου με αποτέλεσμα τη μείωση της χαλάρωσης σε μάγουλα, λαιμό κλπ. Οι ρυτίδες λειαίνουν, το δέρμα αποτοξινώνεται και φαίνεται πιο φρέσκο, πιο λαμπερό. Θεωρείται ότι επιταχύνει την ανάπλαση του δέρματος και το αναζωογονεί.

Ακόμη και δερματολόγοι αποδέχονται πολλά από αυτά τα οφέλη, καθώς εξηγούνται επιστημονικά. Το δέρμα μας παρακρατά υγρά τα οποία απομακρύνονται καλύτερα με την χρήση του μικρού αυτού εργαλείου. Το αποτέλεσμα είναι η μείωση του πρηξίματος σε πρώτη φάση και πιο υγιές δέρμα σε βάθος χρόνου.

Ενημερωτικά, πιστεύεται ότι, αυξάνει το τσι, την ενέργεια αναζωογόνησης του σώματος και βελτιώνει τους φυσικούς αμυντικούς μηχανισμούς. Η επαναλαμβανόμενη πίεση που ασκείται στο πρόσωπο χαλαρώνει και μειώνει το στρες, προσφέροντας μια αίσθηση ευεξίας.
Πώς το χρησιμοποιούμε;

Κατ’αρχάς το φυλάμε στο ψυγείο για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Ιδανικά κάνουμε μασάζ διάρκειας 2 έως 4 λεπτών πρωί και βράδυ. Το πρωί πριν την εφαρμογή της κρέμας σε μάτια και πρόσωπο και το βράδυ μαζί με το λάδι νυκτός ή πριν την κρέμα νυκτός.

Οι κινήσεις πρέπει να είναι ανοδικές και από το εσωτερικό του προσώπου προς τα έξω. Στο σχεδιάγραμμα βλέπουμε έναν προτεινόμενο τρόπο εφαρμογής. Ξεκινάμε από την κλείδα, και ανεβαίνουμε σε λαιμό, σαγόνι, μύτη, χείλη, πιγούνι, μέτωπο και τέλος μάτια. Ειδικότερα, υπάρχουν ρόλερ που έχουν πέτρες και στα 2 άκρα τους, με τη μικρότερη να προορίζεται για την περιοχή των ματιών.

Μαύροι κύκλοι & πρήξιμο; Μασάζ προσώπου με jade roller. Η νέα τάση.
Για να καθαρίσετε το ρόλερ σας, ειδικά αν έχετε εφαρμόσει με αυτό το καλλυντικό σας λαδάκι, κάντε αφρό με σαπούνι ελαιολάδου κατά προτίμηση και καθαρίστε απαλά. Τελειώνουμε τον καθαρισμό με ένα υγρό μαλακό πανάκι και το στεγνώνουμε με πετσέτα. Αποφύγετε να το βουτήξετε στο νερό και τα πιο σκληρά καθαριστικά.


Προσωπικά, το χρησιμοποιώ κάθε βράδυ μαζί με το λάδι νυκτός μου και βλέπω τεράστια διαφορά στην ταχύτητα απορρόφησης αλλά και σ
την υφή του δέρματος, η οποία είναι βελούδινη αμέσως μετά την εφαρμογή.

Στη φωτογραφία βλέπετε λάδι νυκτός με 11 έλαια και βιταμίνες, εκχύλισμα λούπινου και συμπυκνωμένο εκχύλισμα ακτινίδιου. Ιδανικό για χρήση μαζί με το jade roller!

Μαύροι κύκλοι & πρήξιμο; Μασάζ προσώπου με jade roller. Η νέα τάση.

 

Close