Μένουμε σπίτι:DIY βαφές για ξανθά, καστανά & κόκκινα μαλλιά με απλά φυσικά υλικά!

Η απαγόρευση κυκλοφορίας έχει σταματήσει την κανονική ροή της καθημερινότητας μας. Επιχειρήσεις και σχολεία μένουν κλειστά και οι άνθρωποι βγαίνουν από το σπίτι μόνο για τα απαραίτητα. Αυτό φυσικά, έχει επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία μας.

Η εξωτερική μας εμφάνιση έχει παραμεληθεί και το μόνο που σκεφτόμαστε, είναι το φαγητό και το πότε θα αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός, τόσο στη χώρα μας όσο και στις χώρες του εξωτερικού! Στο Daddy – Cool.gr προσπαθούμε μέσα από τη δουλειά μας, να σας ανεβάσουμε τη διάθεση.

Η ψυχολογία μας, θα ανέβει μόνο αν ξεκινήσουμε να ασχολούμαστε και πάλι με την εξωτερική μας εμφάνιση. Όταν κοιταζόμαστε στο καθρέφτη και αυτό που βλέπουμε μας αρέσει, έχουμε περισσότερη όρεξη και διάθεση να περάσουμε μια δημιουργική μέρα στο σπίτι.

Επίσης, μπορεί η απαγόρευση κυκλοφορίας, να μας κάνει να εκτιμήσουμε άλλα καθημερινά πράγματα τα οποία μπορούμε να μοιραστούμε με την οικογένειά μας και υπό άλλες συνθήκες, θα παραμελούσαμε. Επίσης, μπορεί να μας φέρει σε επαφή με εναλλακτικές μεθόδους ομορφιάς που είναι πιο υγιεινές για τον οργανισμό μας και φυσικά πιο οικονομικές.

Τώρα, που τα κομμωτήρια είναι κλειστά τα μαλλιά μας είναι φυσικό να βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση. Οι περισσότερες γυναίκες, βάφουν τα μαλλιά τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα και φυσικά λίγες γνωρίζουν να τα βάψουν μόνες τους στο σπίτι.

Εκτός του γεγονότος, ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, η ρίζα κατά πάσα πιθανότητα έχει κατεβεί υπερβολικά και μάλλον θα αργήσουμε να επισκεφθούμε ξανά το κομμωτήριο, αξίζει να θυμόμαστε ότι οι συχνές βαφές επηρεάζουν αρνητικά τα μαλλιά μας.

Άλλωστε όλες οι βαφές εμπεριέχουν ισχυρά χημικά που επιβαρύνουν την τρίχα. Τώρα που  μένουμε σπίτι λοιπόν, ήρθε ο καιρός να αλλάξουμε τρόπο σκέψης σχετικά με το βάψιμο των μαλλιών μας. Όσο κι αν δεν το πιστεύετε, υπάρχουν προϊόντα της φύσης που μας προσφέρουν όμορφα αποτελέσματα στα μαλλιά, με τον πιο φυσικό και αγνό τρόπο.

Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε ένα άρθρο στο οποίο θα μάθετε να βάφετε τα μαλλιά σας μόνες σας στο σπίτι με προϊόντα που προέρχονται αποκλειστικά από την φύση. Θα έχετε πανέμορφα και πάνω από όλα υγιή μαλλιά! Δείτε παρακάτω:

Πέτυχε το τέλειο φυσικό ξανθό με λεμόνι

Μένουμε σπίτι:DIY βαφές για ξανθά, καστανά & κόκκινα μαλλιά με απλά φυσικά υλικά!

Photo via: mawdoo3.com

Το λεμόνι έχει πολλές χρήσεις στον τομέα της ομορφιάς και φαίνεται πως μπορεί να επιτύχει και ένα υπέροχο φυσικό ξανθό χρώμα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να απλώσεις χυμό λεμονιού στα μαλλιά σου και να κάτσεις στον ήλιο για μισή με μία ώρα. Όταν τελειώσεις, ξέπλυνε κανονικά τα μαλλιά σου με σαμπουάν.

Για να δεις γρήγορα αποτελέσματα με την συγκεκριμένη τακτική, πρέπει τα μαλλιά σου να έχουν χρώμα καστανό ανοιχτό. Τη διαδικασία πρέπει να την επαναλαμβάνεις τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα, κάθε φορά πριν το λούσιμο. Όσο πιο σκούρα είναι τα μαλλιά σου, τόσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα χρειαστούν για να ξανθύνουν.

Επίσης, μπορείς να βάλεις διάσπαρτο χυμό λεμονιού σε πολλές τούφες των μαλλιών σου, για να επιτυχείς φυσικές ξανθές ανταύγειες! Όσο κι αν χρειαστεί να περιμένεις, το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει!

Αν έχεις έτσι κι αλλιώς ξανθό μαλλί, που απλά θες να το φρεσκάρεις τώρα που κάθεσαι στο σπίτι, τα αποτελέσματα θα φανούν σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα.

Πέτυχε το τέλειο φυσικό ξανθό με χαμομήλι 

Το χαμομήλι εκτός από ένα πολύ νόστιμο και θρεπτικό ρόφημα, μπορεί να προσφέρει στα μαλλιά σου ένα υπέροχο ξανθό χρώμα σε συνδυασμό με την απαραίτητη ενυδάτωση που χρειάζονται. Το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να φτιάξεις ένα χαμομήλι σε ρόφημα και αφού κάνεις μπάνιο, να ξεκινήσεις με ταμποναριστές κινήσεις να το περνάς στα μαλλιά σου.

Το χαμομήλι όπως προ είπαμε εκτός από το ότι έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει τα μαλλιά σου σε ένα υπέροχο φυσικό ξανθό, ενυδατώνει το τριχωτό της κεφαλής και θρέφει την τρίχα. Το πότε θα φανούν τα αποτελέσματα, εξαρτάται και σε αυτή τη περίπτωση, από το πόσο σκούρα είναι τα μαλλιά σου τώρα.

Οι δυο παραπάνω διαδικασίες μπορούν να βοηθήσουν τα μαλλιά σας να δυναμώσουν και τους παρέχουν τις κατάλληλες βιταμίνες. Το τέλειο ξανθό χρειάζεται ντεκαπάζ για να βγει στα κομμωτήρια και όλες ξέρουμε, πόσο ανθυγιεινό είναι αυτό για τα μαλλιά μας!

Δεν χρειάζεται λοιπόν, να επιβαρύνουμε τα μαλλιά μας με χημικά, όταν έχουμε την φύση με το μέρος μας. Παρακάτω ακολουθεί ένα βίντεο με έξτρα φυσικά προϊόντα που μπορούν να επιτύχουν το τέλειο ξανθό:

 

 

Πέτυχε το τέλειο φυσικό καστανό με κακάο 

Μένουμε σπίτι:DIY βαφές για ξανθά, καστανά & κόκκινα μαλλιά με απλά φυσικά υλικά!

Photo via: talkofthetown.gr

Το κακάο εκτός από ένα πολύ γευστικό ρόφημα κι ένα αγαπημένο υλικό για τα γλυκά μας, έχει την δυνατότητα να βοηθήσει τα μαλλιά σου να αποκτήσουν αυτό το φυσικό καστανό που τόσο επιθυμείς. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να προσθέτεις κάθε φορά που λούζεις τα μαλλιά σου, μισή κουταλιά του γλυκού κακάο.

Το σαμπουάν που θα επιλέξεις, πρέπει να είναι για καστανά μαλλιά και τη διαδικασία πρέπει να την επαναλαμβάνεις μέχρι να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσουν τα μαλλιά σου ένα λαμπερό καστανό χρώμα και παράλληλα, είναι μια πολύ καλή ιδέα αν θες να καλύψεις μερικά λευκά σημεία, χωρίς να βάλεις χημικά.

Πέτυχε το τέλειο φυσικό καστανό με καφέ 

Μένουμε σπίτι:DIY βαφές για ξανθά, καστανά & κόκκινα μαλλιά με απλά φυσικά υλικά!

Photo via: wikihow.jp

Ένα αγαπημένο ρόφημα, που μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις ένα υπέροχο καστανό χρώμα στα μαλλιά σου. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να φτιάξεις μια μάσκα για τα μαλλιά, η οποία θα εμπεριέχει μέσα καφέ. Είναι βασικό να επιλέξεις ποικιλία espresso ή καφέ φίλτρου διότι είναι πιο σκούροι και θα έχει εντονότερα αποτελέσματα.

Για αρχή προσθέτεις ίση ποσότητα μάσκας για τα μαλλιά και ίση ποσότητα καφέ και ξεκινάς να περνάς το προϊόν σε όλο το τριχωτό της κεφαλής. Στη συνέχεια, το σκεπάζεις με μια σακούλα για να διατηρήσει τη θερμοκρασία και μένεις με αυτό όσες περισσότερες ώρες μπορείς. Ξεπλένεις καλά με σαμπουάν και είσαι έτοιμη.

Προσοχή: πριν εφαρμόσεις την μάσκα, δεν πρέπει να έχεις κάνει μπάνιο, γιατί το αποτέλεσμα δε θα είναι τόσο έντονο όσο θα έπρεπε. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη χρήση το αποτέλεσμα είναι εμφανή, όμως δεν είναι μόνιμο οπότε θα πρέπει να το επαναλαμβάνεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Πέτυχε το τέλειο κόκκινο με κανέλα 

Μένουμε σπίτι:DIY βαφές για ξανθά, καστανά & κόκκινα μαλλιά με απλά φυσικά υλικά!

Ένα υπέροχο μπαχαρικό που απολαμβάνουμε να μυρίζουμε, μπορεί να προσφέρει ένα τόσο ιδιαίτερο χρώμα στα μαλλιά μας, με τον πιο φυσικό τρόπο! Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να προσθέσεις στη μάσκα μαλλιών σου, ίση ποσότητα κανέλας.

Στη συνέχεια, σκεπάζεις το τριχωτό της κεφαλής με μια σακούλα για να διατηρήσεις τη θερμότητα και μένεις με αυτή, όση περισσότερη ώρα μπορείς. Στη συνέχεια ξεπλένεις τα μαλλιά σου και είσαι έτοιμη. Και σε αυτή τη περίπτωση, δεν πρέπει να έχεις λούσει τα μαλλιά σου πριν την εφαρμογή της μάσκας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσες περισσότερες φορές εφαρμόζεις την μάσκα κανέλας, τόσο πιο έντονο θα είναι το αποτέλεσμα!

Διάλεξε τις φυσικές βαφές!

Όταν λήξει η καραντίνα και όλοι επιστρέψουμε στους φυσιολογικούς μας ρυθμούς, δεν θα πρέπει να γυρίσεις και πάλι στις…χημικές βαφές. Μη ξεχνάς, ότι οι παραπάνω φυσικοί τρόποι δεν προσφέρουν μόνο το χρώμα που επιθυμείς, αλλά αναζωογονούν την τρίχα και θρέφουν συνολικά τα μαλλιά σου.

Αν θέλεις να επιστρέψεις στις βαφές του εμπορίου, τότε επέλεξε τις φυσικές βαφές. Οι φυσικές βαφές δεν εμπεριέχουν αμμωνία, σιλικόνη, parabens και άλλες ουσίες ως επί το πλείστον ταλαιπωρούν τα μαλλιά μας.

Μάλιστα, πολλές εταιρίες προσθέτουν μέσα στις φυσικές βαφές και επιπλέον συστατικά, που προσφέρουν έξτρα φροντίδα στο τριχωτό της κεφαλής, όπως διάφορα έλαια.

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close