συμβουλές-για-απώλεια-κυτταρίτιδας-

Οι δερματολόγοι μοιράζονται συμβουλές για τη μείωση της κυτταρίτιδας. Η κυτταρίτιδα ξέρουμε ότι δεν φεύγει τόσο εύκολα. Ή μήπως όχι;

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες γυναίκες πλέον έχουν κυτταρίτιδα. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της κακής διατροφής, της έλλειψης γυμναστικής ενώ σε μερικές περιπτώσεις σημαντικό ρόλο και παίζουν και κληρονομικοί παράγοντες.

Υπάρχουν βλέπετε και γυναίκες αδύνατες που έχουν κυτταρίτιδα, οπότε η κυτταρίτιδα δεν πηγαίνει αναγκαστικά παρέα με τα παραπάνω κιλά. Η κυτταρίτιδα δεν φεύγει τόσο εύκολα. Χρειάζεται σκληρή προσπάθεια αλλά κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα την ξεφορτωθείς μια για πάντα.

Δείτε ακόμα Οι φωτογραφίες και το δυνατό μήνυμα της Ζέτας Δούκα: «Καλή μου κυτταρίτιδα. Είμαστε φίλες πια»

Οι δερματολόγοι όμως έχουν μερικά κόλπα να μας δείξουν που υπόσχονται ότι θα απαλλαγούμε από την κυτταρίτιδα. Είναι ειδικοί οπότε τους έχουμε εμπιστοσύνη και αποφασίσαμε να μοιραστούμε αυτές τις συμβουλές και μαζί σας. Διαβάστε παρακάτω: 

Συμβουλές δερματολόγων για κυτταρίτιδα: Βαθύ μασάζ

Είναι ένα μασάζ που χρησιμοποιεί μια ειδική συσκευή με κυλίνδρους. Οι δερματολόγοι λένε ότι μπορεί να βοηθήσει στην κυκλοφορία και να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματος. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι τα αποτελέσματα δεν διαρκούν.

Για να διατηρήσετε καλά αποτελέσματα, πρέπει να κάνετε τακτικές συνεδρίες  μασάζ, όπως μία φορά την εβδομάδα, για παράδειγμα. Αλλά το πραγματικό μειονέκτημα αυτής της διαδικασίας είναι η τιμή της. Ίσως χρειαστεί να μαζέψετε πολλά χρήματα για να έχετε τακτικές συνεδρίες.

συμβουλές-για-απώλεια-κυτταρίτιδας-

Κρέμες

Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι οι κρέμες κατά της κυτταρίτιδας είναι αποτελεσματικές. Αλλά μπορεί να ενυδατώσουν το δέρμα σας, ώστε να φαίνεται πιο σφριγηλό.

Οι γλουτοί σας θα φαίνονται καλύτεροι, αλλά δεν πρέπει να βασίζεστε σε αυτές για ένα καλό αποτέλεσμα. Το μόνο για το οποίο είναι σίγουροι οι δερματολόγοι είναι ότι δεν παρέχουν μακροχρόνιες επιδράσεις. Η θεραπεία πρέπει να συνεχιστεί.

Σε περίπτωση που αποφασίσετε να δοκιμάσετε κρέμες, οι γιατροί προτείνουν να αγοράσετε μια φθηνή ποικιλία και να της δώσετε 8 εβδομάδες χρόνο, για να λειτουργήσει.

συμβουλές-για-απώλεια-κυτταρίτιδας-

Βούρτσισμα σώματος

Οι δερματολόγοι λένε ότι το στεγνό βούρτσισμα μπορεί να είναι αποτελεσματικό, αλλά και πάλι, δεν πρέπει να υπολογίζετε ότι θα δείτε τεράστια αποτελέσματα. Επιπλέον, πρέπει να κάνετε αυτήν τη διαδικασία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας στο σπίτι.

Το στεγνό βούρτσισμα πρέπει να παραλείπεται κάθε φορά που υπάρχει ενεργή λοίμωξη του δέρματος, διαφορετικά, κινδυνεύετε να διαδώσετε τα μικρόβια τριγύρω. Υποβληθείτε σε αυτήν τη διαδικασία όχι περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα.

Δείτε ακόμα 6 καθημερινές συνήθειες όσων χάνουν βάρος και δεν έχουν κυτταρίτιδα

Εάν το δέρμα σας είναι πολύ ερεθισμένο, κάντε μια ξηρή συνεδρία βουρτσίσματος πιο σπάνια ή σταματήστε την εντελώς. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε βούρτσα από φυσικά υλικά.

Πώς να κάνετε στεγνό βούρτσισμα:

Βουρτσίστε το δέρμα σας με τη φορά των δεικτών του ρολογιού.
Χρησιμοποιήστε ελαφριά πίεση όπου το δέρμα σας είναι λεπτό και βουρτσίστε πιο σκληρά πάνω σε παχύτερο δέρμα.

Μετά από στεγνό βούρτσισμα, κάντε ένα δροσερό ντους για να αφαιρέσετε τυχόν ξηρό δέρμα. Στη συνέχεια, εφαρμόστε λίγο λάδι για να λειανθεί.

Συσκευές που βασίζονται σε ραδιοσυχνότητα

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι συσκευές ραδιοσυχνοτήτων είναι αποτελεσματικές στη μείωση της κυτταρίτιδας. Σε μια μελέτη, δοκιμάστηκαν 16 άτομα. Υποβλήθηκαν σε αυτή τη θεραπεία δύο φορές την εβδομάδα κατά τη διάρκεια 6 εβδομάδων και σημειώθηκε μείωση 71,87% της περιφέρειας των μηρών και βελτίωση της κυτταρίτιδας κατά 25%.

Χρησιμοποιώντας ενέργεια RF για τη θέρμανση του λίπους, το δέρμα σας σφίγγει και η κυκλοφορία του αίματος αυξάνεται, κάτι που με τον καιρό βοηθά στη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας.

Επαγγελματική θεραπεία

Οι δερματολόγοι λένε ότι ορισμένες ειδικές διαδικασίες που πραγματοποιούνται από ειδικούς μπορούν να είναι πολύ αποτελεσματικές στη μείωση της κυτταρίτιδας. Ένα από τα πιο χρήσιμα από αυτά είναι γνωστό ως subcision.

Αυτός ο χειρισμός διασπά σκληρές ζώνες που προκαλούν κυτταρίτιδα. Αλλά φροντίστε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν υποβληθείτε σε αυτή τη θεραπεία.

Μελετήθηκαν 232 ασθενείς και το 99% από αυτούς ήταν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Τα αποτελέσματα μπορούν να διαρκέσουν έως και 2 χρόνια. Οι ασκούμενοι έχουν παρατηρήσει βελτίωση ακόμη και μετά από μία συνεδρία.

συμβουλές-για-απώλεια-κυτταρίτιδας-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το σώμα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close