Οι πιο δημοφιλείς μύθοι γύρω από την απώλεια βάρους & ο Μοναδικός τρόπος για να κάψεις λίπος

Η σωστή διατροφή και η καλή φυσική κατάσταση του ατόμου αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την καλή υγεία του οργανισμού του.  Πέρα από τα θέματα υγείας με τα οποία εξαρτώνται άμεσα, η απώλεια βάρους και η καύση λίπους γίνεται και για λόγους αισθητικούς.

Κανένας άνθρωπος δεν θέλει να βλέπει τον εαυτό του με παραπάνω κιλά, να ντρέπεται όταν πρόκειται να βγει με μαγιό στην παραλία ( αν και πάντα τονίζουμε πως πρέπει να αγαπάμε το σώμα μας ) και σε περιπτώσεις παχυσαρκίας να δυσκολεύεται και στην καθημερινότητά του και τις κινήσεις του.

Συνήθως ο περισσότερος κόσμος διαβάζει διαδικτυακές συμβουλές και δίαιτες σχετικά με την απώλεια βάρους. Εύκολες και γρήγορες δίαιτες, συμπληρώματα διατροφής ή εντατική γυμναστική για αύξηση μυϊκής μάζας. Υπάρχουν πολλοί μύθοι και λανθασμένες πρακτικές για την καύση λίπους, και παρακάτω θα διαβάσουμε τους πιο δημοφιλείς. Παράλληλα θα δούμε ποιος είναι ο μοναδικός σωστός τρόπος για την απώλεια βάρους και την καύση λίπους.

Οι πολλές επαναλήψεις δεν πρόκειται να προκαλέσουν μυϊκή γράμμωση.

Η μυϊκή γράμμωση στην ουσία είναι ο συνδυασμός χαμηλού ποσοστού λίπους και αυξημένης μυϊκής μάζας. Καμία έρευνα δεν έχει αποδείξει μέχρι τώρα ότι εκτελώντας πολλαπλές επαναλήψεις μειώνεται το σωματικό βάρος και αυξάνεται η μυϊκή μάζα.

Σωματικό λίπος και θαυματουργά συμπληρώματα.

Επειδή το συγκεκριμένο θέμα είναι ιδιαίτερα της μόδας δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο κομμάτι των ‘’μαγικών’’ συμπληρωμάτων.

Κανένα συμπλήρωμα δεν μπορεί αφενός να βελτιώσει τον μεταβολισμό μας και αφετέρου την καύση του λίπους όπως υποστηρίζουν διάφορες εταιρείες συμπληρωμάτων. Διάφοροι πλανόδιοι και πωλητές χωρίς καμία γνώση προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο (χωρίς να έχουν αποτύχει βέβαια) ότι τα προϊόντα τους μπορούν να αντικαταστήσουν την καθημερινή ολόκληρη τροφή και να μειώσουν το σωματικό λίπος .

Το πιο πιθανό είναι να έχουν στείλει κάποιο μήνυμα και σε εσένα που διαβάζεις αυτήν την στιγμή το άρθρο. Όχι μόνο δεν πρόκειται να προκληθεί κανένα θετικό αποτέλεσμα αλλά οι πιθανότητες να δημιουργηθούν παρενέργειες είναι πολύ αυξημένες όπως αναφέρουν άτομα που έχουν δοκιμάσει τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Απώλεια Βάρους και Δίαιτες, – Υγιεινή Διατροφή.

Ιntermittent Fasting, Paleo, , Low Carb, Atkins, Keto, καμία από αυτές τις δίαιτες από μόνη της δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Τρώγοντας υγιεινά επίσης δεν μπορεί από μόνο του να οδηγήσει σε μείωση του σωματικού λίπους. Η πιο σημαντική παράμετρος είναι το θερμιδικό έλλειμμα που μπορεί να δημιουργηθεί μέσω μίας δίαιτας δηλαδή το να καταναλώνουμε μέσω της τροφής λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίμε καθημερινώς.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν καταρχάς αυτήν την παράμετρο, η επιστήμη πλέον τονίζει ότι μία δίαιτα είναι ευνοϊκή για την μείωση του σωματικού λίπους και την αύξηση της μυϊκής μάζας όταν αποτελείται από υψηλές ποσότητες πρωτεΐνης ανάλογες με αυτές που τρέφονται μεγάλοι αθλητές.

Ο μοναδικός τρόπος για να μειώσεις το σωματικό λίπος είναι η χαμηλής έντασης αερόβια προπόνηση.

Εδώ θα γράψουμε ένα μεγάλο όχι. Η αεροβική προπόνηση είναι ένας από τους τρόπους μείωσης του σωματικού βάρους αλλά όχι ο μοναδικός. Καταρχάς ότι προκαλεί την κατανάλωση ενέργειας θεωρείται σύμμαχος για την μείωση του λίπους. Η επιστήμη όμως συμφωνεί ότι είτε κάποια μορφής αερόβιας προπόνησης είτε αναερόβιας (διαλειμματική προπόνηση), σε συνδυασμό με προπόνηση με βάρη είναι ο ιδανικός τρόπος για την μείωση του σωματικού βάρους και αύξηση της μυϊκής μάζας. Το σημαντικότερο είναι να κάνεις αυτό που θα σε σηκώσει από τον καναπέ.

Έτσι λοιπόν καταλήγουμε στο κύριο θέμα του άρθρου.

Ο μόνος τρόπος για να μειώσεις το σωματικό σου λίπος είναι η δημιουργία θερμιδικού ελλείμματος μέσω της άσκησης και της διατροφής μαζί. Η άσκηση και η διατροφή αποτελούν τις κολώνες μίας γέφυρας που άμα καταρρεύσει η μία τότε θα διαλυθεί όλο το κομμάτι της γέφυρας. Όσο σκληρά και αν γυμνάζεσαι αν στο σπίτι καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες καταστρέφεις τα πάντα. Αν προσέχεις τι τρως αλλά δεν γυμνάζεσαι τότε το έργο σου στο να μειώσεις το λίπος είναι πολύ πιο δύσκολο, πόσο μάλλον όταν στοχεύεις και στην αύξηση της μυϊκής μάζας .

Το μυστικό ενός πετυχημένου γυμναστή είναι να συνεργάζεται με ένα καλό διατροφολόγο αλλά και ενός πετυχημένου διατροφολόγου με ένα καλό γυμναστή..

Λουγιάκης Φραγκίσκος – Strength and Conditioning Trainer Δ.Π.Θ
Personal Trainer – Online Coaching – ΧΑΝΙΑ

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close