Όλα ta tips για όμορφα και καλοσχηματισμένα φρύδια

Πέρα απο τη φυσική τους κατάσταση, καμιά φορά πρέπει να επεμβαίνουμε ώστε να αναδεικνύουμε την μοναδική ομορφιά τους. Σε αυτό, λοιπόν, το σημείο, καλό είναι να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια και να απομακρυνθούμε από τις τάσεις της μόδας.

Το κάθε πρόσωπο είναι διαφορετικό, όπως και τα φρύδια. Και η διαφορά δεν συνίσταται μόνο στο χρώμα, αλλά και στην υφή της τρίχας. Άλλες τρίχες είναι πιο μαλακές και άλλες πιο σκληρές, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να πετύχουμε ακριβώς το ίδιο σχήμα φρυδιών που είδαμε, για παράδειγμα, σε ένα μοντέλο. Επιπλέον, το σχήμα του προσώπου παίζει καθοριστικό ρόλο.

Ξεκινώντας από τα βασικά, φτάνοντας στο τέλειο φρύδι:

 

1. Επιλέγουμε ένα καλό τσιμπιδάκι
Άλλωστε, τα σωστά εργαλεία είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά. Τι σημαίνει καλό τσιμπιδάκι, και πόσες φορές έχουμε κάνει λάθος επιλογές; Καλό τσιμπιδάκι, είναι αυτό που μας εξυπηρετεί για τη χρήση που θέλουμε. Αν είναι πλακέ ή όχι, αυτή είναι καθαρά δική μας επιλογή. Καλό τσιμπιδάκι επίσης είναι αυτό, που οι άκρες του είναι σφιχτές, ώστε να μπορεί να πιάνει τις μικρές τριχούλες, στις γρήγορες επαναλαμβανόμενες και απότομες κινήσεις.

2. Χρησιμοποιούμε ένα βουρτσάκι φρυδιών

2
Πριν αρχίσουμε να βγάζουμε τα φρύδια μας, χρησιμοποιούμε το βουρτσάκι. Χτενίζουμε τα φρύδια μας, προς τα πάνω και προς τα κάτω. Όπου βλέπουμε πιο μακριές τρίχες, τότε με ένα ψαλιδάκι κόβουμε με προσοχή τις παραπανίσιες άκρες. Η χρήση του κοψίματος ας είναι φειδωλή.

3. Βγάζουμε τα φρύδια μας μετά το μπάνιο
Παλιό, αλλά καλό. Γνωρίζουμε πως μετά το μπάνιο τα θυλάκια της τρίχας είναι πιο μαλακά, με αποτέλεσμα το έργο μας να γίνεται λιγότερο επίπονο. Επιπλέον, η τρίχα βρίσκεται σε μία υγρή κατάσταση και αυτό μας διευκολύνει ώστε να δώσουμε το σχήμα που επιθυμούμε.

4. Βρίσκουμε το ιδανικό σχήμα φρυδιών για το πρόσωπό μας

frydia

Εδώ είναι που πολλές από εμάς ερχόμαστε αντιμέτωπες με την αλήθεια. Σε κάθε πρόσωπο ταιριάζουν διαφορετικά και συγκεκριμένα πράγματα. Αν αντιλαμβανόμαστε το πρόσωπό μας, ως έναν όμορφο καμβά, που μπορούμε με γραμμικά σχέδια να το αναδείξουμε, τότε είμαστε στον σωστό δρόμο. Παραπάνω υπάρχει ένας πίνακας, με τα έξι πιο συνήθισμένα σχήματα προσώπου και τα αντίστοιχα φρύδια που τους ταιριάζουν.

5. Γεμίζουμε τα κενά
Ακόμη και αν τα φρύδια μας είναι πλούσια και παχιά, ένα μολύβι φρυδιών ή μία σκιά είναι απαραίτητα. Όπως γνωρίζουμε, τα φρύδια διαφέρουν μεταξύ τους. Για παράδειγμα, στο ένα φρύδι μπορεί να υπάρχει ένα κενό, ενώ στο άλλο όχι. Σε αυτή την περίπτωση, συμπληρώνουμε το κενό με ένα μολύβι ή σκιά, σε έναν τόνο πιο ανοιχτά από το χρώμα των φρυδιών μας.

6. Τα χτενίζουμε

1
Όπως τα μαλλιά, έτσι και τα φρύδια είναι τρίχες, που ορισμένες φορές, χρειάζεται να τα τιθασεύουμε. Ο σωστός τρόπος για να χτενίζουμε τα φρύδια μας, είναι με ένα βουρτσάκι παλιάς τελειωμένης μάσκαρας, που έχουμε καθαρίσει. Τα χτενίζουμε προς τα επάνω. Αυτό είναι ένα μικρό κόλπο, που δίνει ένταση, σιγουριά και περηφάνια στο βλέμμα μας.

Πολλές από εμάς λόγω συνεχών αποτριχώσεων ή λόγω κληρονομικότητας, δεν έχουν πυκνά, όμορφα φρύδια. Με τα παρακάτω tips, θα δεις, πως μπορείς να συντομεύσεις την ανάπτυξη τους.

Καστορέλαιο

Λιπαρά οξέα, βιταμίνες και πρωτεΐνες! Καθόλου περίεργο, που αυτό το λαδάκι φημίζεται για την ανάπτυξη μαλλιών και τριχών. Είναι πολύ φθηνό και μπορείς να το βρεις σε οποιοδήποτε φαρμακείο.
Για να το χρησιμοποιήσεις, ζέστανε λίγο λαδάκι και βάλτο σε ένα μικρό βαμβάκι. Άπλωσε το πριν το βραδινό ύπνο, κάνε μασάζ και άφησε το για 30 λεπτά. Πλύνε με σαπούνι και ξέπλυνε καλά.

Ελαιόλαδο

Πάντα η κουζίνα σου, σου παρέχει λύσεις ομορφιάς. Αν βαριέσαι να πηγαίνεις στο φαρμακείο ή δε θέλεις να ξοδέψεις έξτρα λεφτά, αυτή την περίοδο, χρησιμοποίησε ελαιόλαδο. Το λάδι αυτό διαθέτει βιταμίνη Ε, που δυναμώνει και αυξάνει τις τρίχες.
Η εφαρμογή και αυτού του λαδιού είναι η ίδια, απλά φρόντισε να κάνεις μασαζάκι για 5 λεπτάκια, πριν το αφήσεις να δράσει.

Κρόκος αυγού

Ένα άλλο υλικό, που θα βρεις στην κουζίνα σου και θα σε βοηθήσει στην προσπάθειά σου, είναι τα αυγά. Τα αυγά διαθέτουν μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και καθώς οι τρίχες αποτελούνται απο κερατίνη, τις βοηθάει να “παχύνουν” και να μεγαλώσουν.

Χτύπα ένα κρόκο μέχρι να αφρατέψει. Πάρε ένα βαμβάκι και άπλωσε το στα φρύδια σου. Άφησέ του για 20 λεπτά και πλύνε καλά.

Aloe Vera

Αυτό το φυτό φημίζεται για τις χιλιάδες θετικές ιδιότητες, που έχει. Μέσα σε αυτές είναι και το ότι κάτι μαλακά και λεία τα μαλλιά.Εκτός από αυτό όμως, βοηθάει και στην επιτάχυνση ανάπτυξης της τρίχας, επειδή έχει θρεπτικά συστατικά και πολύτιμα ένζυμα.

Αγόρασε ένα γλαστράκι και βγάλε το gel από το φύλλο της. Άπλωσέ το και άστο εκεί για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, ξέπλυνε με άφθονο καθαρό νερό.

Απολέπιση και σωστή διατροφή

Φρόντισε την καθημερινή διατροφή σου, ώστε να είναι πλούσια σε βιταμίνη B και Ε, σίδηρο και Ω3.

Επίσης, 1-2 φορές ην εβδομάδα, κάνε απολέπιση γύρω από την πειροχή των φρυδιών, ώστε να ανανεώσεις την κυκλοφορία του αίματος, για να μεταφερθούν περισσότερα θρεπτικά συστατικά στις τριχούλες και να μεγαλώσουν γρηγορότερα.

Close