Πείτε αντίο μια για πάντα στις ενοχλητικές παρανυχίδες με τον πιο φυσικό τρόπο!

Οποιοσδήποτε έχει αντιμετωπίσει μία παρανυχίδα ξέρει πόσο δυσάρεστες και επίπονες μπορούν να γίνουν…

Δεν θα γίνουν καλά από μόνες τους και εάν η μολυσμένη περιοχή μείνει παραμελειμένη, μπορεί να χρειαστεί ακόμα και εγχείρηση. Γι’αυτό είναι σημαντικό να προλάβουμε το πρόβλημα πριν φτάσει σε αυτό το σημείο.

Αλλά γιατί βγαίνουν οι παρανυχίδες όμως;

Αρχικά, είναι σημαντικό να πούμε πως κάθε δάχτυλο μπορεί να επηρεαστεί. Ωστόσο, το δάχτυλο που επηρεάζεται περισσότερο είναι το μεγάλο. Ενώ η κληρονομικότητα παίζει σημαντικό ρόλο, υπάρχουν και άλλοι λόγοι που τις προκαλούν, όπως:
Στενά παπούτσια
Κακή υγιεινή των νυχιών
Τραυματισμοί
Διαβήτης

Εάν έχει κάποιος διαβήτη και υποφέρει συστηματικά από παρανυχίδες θα πρέπει να το συζητήσει με τον γιατρό του. Ακόμα και μικροί τραυματισμοί μπορούν να προκαλέσουν μεγάλο πρόβλημα.
Γι’αυτό είναι σημαντικό να προσέχουμε πολύ την υγιεινή των νυχιών και να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ιδιαίτερα αφού όσοι έχουν διαβήτη δεν αισθάνονται πολύ τα πόδια τους, θα πρέπει να ζητήσουν ιατρική βοήθεια.

Πώς αναγνωρίζεις μία παρανυχίδα;
Ευτυχώς, μία παρανυχίδα είναι δύσκολο να αγνοηθεί. Χαρακτηρίζεται από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
Πόνος στο νύχι
Ερεθισμός και πρήξιμο του δακτύλου
Όταν η περι0χή είναι μολυσμένη, βγαίνει πύον και αίμα μερικές φορές
Εάν έχετε αυτά τα συμπτώματα και έχετε παρανυχίδα, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε εάν δεν έχει φτάσει το πρόβλημα σε πολύ προχωρημένο στάδιο.

Δείτε ακόμη 7+1 «ύποπτα σημάδια» για την υγεία μας, που τα θεωρούμε φυσιολογικά, αλλά δυστυχώς δεν είναι!

Θεραπεία για παρανυχίδες

Με αυτή την μέθοδο, θα μπορείτε να αντιμετωπίσετε και μόνοι σας το πρόβλημα. Να είστε προσεκτικοί και να συμβουλευτείτε με γιατρό εάν έχετε κάποια αμφιβολία.

1. Μουλιάστε τα πόδια σας
Είναι πολύ σημαντικά τα ποδόλουτρα. Κάνουν το δέρμα μαλακό και απαλό. Εάν τα μουλιάζετε συχνά, μειώνετε αρκετά την πιθανότητα να εμφανιστούν.

2. Χρησιμοποιήστε βαμβάκι
Πάρτε ένα μικρό κομμάτι από βαμβάκι και πιέστε το ανάμεσα στα δάχτυλα μέχρι να γίνει αρκετά λεπτά. Τώρα, τοποθετήστε το προσεκτικά ανάμεσα στο νύχι και το δέρμα.

Εάν γίνει πιο έντονο το πρόβλημα, απευθυνθείτε σε γιατρό.
3. Χρήσιμες θεραπείες για την ανακούφιση από τον πόνο
Υπάρχουν κάποιες θεραπείες που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε από τον πόνο:

Ξίδι από μηλίτη
Τρίψτε με ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε μηλίτη την προβληματική περιοχή. Επαναλάβετε αρκετές φορές τη μέρα. Το ξίδι αυτό κάνει καλό στο δέρμα και σταματάει την μόλυνση.

Έλαιο ευκαλύπτου
Μία μικρή ποσότητα μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο και να βοηθήσει ενάντια στην μόλυνση.

Μία φέτα λεμόνι
Κόψτε μία φέτα από λεμόνια και τρίψτε την στην προβληματική περιοχή. Κάνει πολύ καλά ειδικά εάν το δάχτυλο είναι ήδη μολυσμένο. Τυλίξτε τη φέτα γύρω από το δάχτυλο με επίδεσμο και αφήστε το όλη τη νύχτα.

Γενικά, θα πρέπει να τα προσέχετε πολύ τα πόδια σας σε τέτοιες περιπτώσεις. Είναι καλύτερο να περπατάτε ξυπόλητοι, με ανοιχτά παπούτσια και να προσέχετε μην χτυπήσετε πουθενά τα δάχτυλά σας. Ακόμα και μετά την ανάρρωση, θα πρέπει να φοράτε άνετα παπούτσια και να κόβετε τα νύχια σας καλά.

Μην ξεχνάτε όμως πως εάν το πρόβλημα παραμένει ή χειροτερεύει, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικό

 

Close