Πως να αφαιρέσετε τα ακρυλικά νύχια;

Και ποια γυναίκα δεν θέλει ακρυλικά νύχια; Τα ακρυλικά νύχια, είναι επίσης γνωστά ως ψεύτικα νύχια και ενισχύουν την ομορφιά των νυχιών σας προσθέτωντας μια αριστοκρατική διάσταση σε αυτά. Ωστόσο, τα ακρυλικά νύχια διαρκούν περίπου 40-50 ημέρες, μετά από αυτό αρχίζουν να ξεφλουδίζουν ή να γδέρνονται και  δεν φαίνονται καθόλου ελκυστικά πια και έτσι πρέπει να τα αφαιρέσετε.

Έχετε δύο επιλογές γιαυτό, είτε να πάτε να σας τα αφαιρέσει μια ειδικός, το οποίο μπορεί να είναι αρκετά ακριβό ή μπορείτε να τα αφαιρέσετε από το σπίτι σας. Λοιπόν η δεύτερη επιλογή ακούγεται αρκετά λογική, έτσι δεν είναι; Αν θέλετε να αφαιρέσετε τα ακρυλικά νύχια στο σπίτι, τότε αυτό το άρθρο θα σας φανεί σίγουρα πολύ χρήσιμο!

1.) Αφαιρέστε τα ακρυλικά νύχια με ασετον

Πρέπει να έχετε ήδη χρησιμοποιησει ασετον για να αφαιρέσετε το απλό βερνίκι από τα νύχια σας, και θα μπορούσατε να την χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε και τα ακρυλικά σας νύχια. Είναι μια ασφαλής και ανέξοδος μέθοδος για κάνετε την αφαίρεση από το σπίτι σας. Για το σκοπό αυτό θα χρειαστείτε ένα φύλλο χαρτί, ένα νυχοκόπτη, ένα βαμβάκι και ασετον.

 • Αρχικά πλύντε τα χέρια σας και ειδικά τα νύχια σας. Στη συνέχεια πάρτε ένα νυχοκόπτη και κόψτε τις άκρες των νυχιών σας. Περικόψτε τα νύχια σας και κάντε τα όσο το δυνατόν πιο κοντά. Αν βρείτε δυσκολία κατά την κοπή των νυχιών σας με το νυχοκόπτη, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια λίμα αντ ‘αυτού. Αυτή θα κατεβάσει τα νύχια σας και θα σας δώσει την κατάλληλη μορφή.
 • Μόλις τα έχετε κόψει, ήρθε η ώρα του καλού λιμαρίσματος. Για το σκοπό αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λεπτό μπάφερ. Αυτό θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε το χρώμα και αφαιρέσετε τα ψεύτικα νύχια σας. Ενώ κάνετε αυτή την διαδικασία, χρησιμοποιήστε μεγάλες κινήσεις που προκειμένου να είναι η διαδικασία, ομαλή και βολική για εσάς.
 • Εν τω μεταξύ ρίξτε λίγο ασετον στο μπολ. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε ζεσταμένο το ασετον τοποθετώντας τη σε ένα μπολ, μεγάλο γεμάτο με ζεστό νερό. Μην σκεφτείτε ποτέ να ζεστάνετε την ακετόνη, καθώς είναι εύφλεκτη. Αποφύγετε την τοποθέτηση του στο φούρνο μικροκυμάτων, επίσης. Επιπλέον, λειτουργεί σε καλά αεριζόμενο μέρος, για να αποφύγετε το να συμβεί το οτιδήποτε. Για τους λόγους αυτούς αποφύγετε να ανάψετε τσιγάρο γύρω από την περιοχή εργασίας.
 • Το ασετον επειδή τείνει να στεγνώσει τα νύχια, ώστε να προστατεύσει τα νύχια σας ή να κρατήσει την υγρασία τους άθικτη εφαρμόστε ένα καλό στρώμα βαζελίνης πάνω στα νύχια σας.
 • Μετά την εφαρμογή στη βαζελίνη βουτήξτε τα νύχια σας σε βραστό νερό που περιέχει ασετον.
 • Βουτήξτε τα για λίγο. Πάρτε τα χέρια σας από το μπολ και καλύψτε κάθε νύχι με βαμβάκι και  τυλίξτε τα γύρω γύρω με αλουμινόχαρτο. Αφήστε τα για 30-40 λεπτά.
 • Μετά από 30-40 λεπτά αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο. Το βαμβάκι και τα ακρυλικά νύχια θα έχουν ενωθεί και έτσι το έργο  σας για να αφαιρέσετε τα ακρυλικά νύχια θα έχει ολοκληρωθεί εδώ.
 • Ωστόσο, αν το βρίσκετε κουραστικό να εφαρμόσει βαμβάκι και να το τυλίξτε με αλουμινόχαρτο, τότε απλά βουτήξτε τα νύχια σας σε ασετον για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια με ένα ξύλινο ραβδί περάστε τα νύχια σας.
 • Μετά την αφαίρεση των ακρυλικών νυχιών, περάστε τα νύχια σας με ένα μπάφερ. Στη συνέχεια, κάντε στα νύχια σας ένα λουτρό με ασετον , το οποίο θα τα κάνει μαλακά και έτσι θα είναι πιο εύκολο να αφαιρέσετε τα περισσεύματα των ψεύτικων νυχιών.
 • Μετά την λείανση των νυχιών σας σε βάθος, είναι καιρός για την διαμόρφωση τους. Διαλέξτε ένα νυχοκόπτη και μια λίμα προκειμένου να δώσετε στο νύχι σας το σχήμα που θέλετε.
 • Μετά τη διαμόρφωση των νυχιών σας , ψάξτε για ίχνη ακρυλικού στα νύχια σας. Αν υπάρχει, στη συνέχεια, περάστε τα με ένα μπάφερ.
 • Εάν δεν υπάρχουν ίχνη από τα ακρυλικό στα νύχια σας, τότε γρήγορα στο επόμενο βήμα που είναι επίσης το τελευταίο βήμα που είναι για να ενυδατώσετε τα νύχια και το δέρμα σας.
 • Μετά την αφαίρεση των ακρυλικών, βεβαιωθείτε ότι έχετε εφαρμόσει ένα καλό στρώμα ενυδατικής κρέμας στα νύχια σας. Αυτό θα αποτρέψει την συσσώρευση των νυχιών και θα κρατήσει τα νύχια σας υγιή. Για την ενυδάτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε ενυδατική κρέμα χεριών θέλετε ή απλά να γλιστρήσετε γύρω από τα νύχια σας  λίγο λάδι καρύδας.

Τα ακρυλικά νύχια, είναι επίσης γνωστά ως ψεύτικα νύχια και ενισχύουν την ομορφιά των νυχιών σας προσθέτωντας μια αριστοκρατική διάσταση σε αυτά.

Δείτε ακόμη: Απίστευτα ιδέες για γυναίκες που έχουν κοντά νύχια!

2.) Αφαιρέστε τα ακρυλικά νύχια με ζεστό νερό

Αν και το ασετον θα σας δώσει ένα τέλειο αποτέλεσμα, ωστόσο, θα μπορούσε να βλάψει τα νύχια σας, αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα. Από την άλλη πλευρά, το ζεστό νερό είναι αποτελεσματικό και δεν θα βλάψει τα νύχια σας. Έτσι, εδώ θα βρείτε τα βήματα για την αφαίρεση των ακρυλικών νυχιών.

 • Ξεπλύνετε τα νύχια σας καλά και να αφαιρέστε τη βρωμιά που έχει κολλήσει γύρω.
 • Στη συνέχεια πάρτε ένα μπολ και ρίξτε ζεστό νερό σε αυτό. Το νερό δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστό ή κρύο. Θα πρέπει να είναι αρκετά ζεστό, για να βυθίσετε σε αυτό τα νύχια σας.
 • Για αυτό βουτήξτε ένα δάχτυλο προκειμένου να ελέγξετε την θερμοκρασία του νερού. Αν είναι πολύ ζεστό αφήστε το μέχρι να μην είναι τόσο.
 • Βουτήξτε τα νύχια σας και μόνο τα νύχια στο μπολ που περιέχει ζεστό νερό. Βυθίστε τα νύχια σας μέσα στο ζεστό νερόμ μέχρι να δείτε οτι το ακρυλικό θα έχει αρχίσει να αφαιρείται. Αν δεν έχει αφαιρεθεί το ακρυλικό, ξαναβυθίστε τα νύχια σας στο νερό.
 • Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, το νερό θα κρυώσει ,τόσο ρίξτε μέσα σε αυτό λίγο περισσότερο ζεστό νερό . Μετά από λίγα λεπτά τα ακρυλικά νύχια θα φουσκώσουν και έτσι αυτό θα είναι μια υπόδειξη ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να τα αφαιρέσετε.
 • Μόλις τα νύχια φουσκώσουν πάρτε μια οδοντογλυφίδα ή ένα ένα ξύλο για να τα αφαιρέσετε.
 • Ξεκινήστε τη διαδικασία ανεβαίνοντας από την μπροστινή άκρη του ψεύτικου νυχιού  σας και ξύνοντας τα νύχια.
 • Αν βρείτε τα νύχια σκληρά στη συνέχεια τα βουτάμε πάλι σε ζεστό νερό. Και τότε ξύστε μακριά τα ίχνη του ακρυλικού.
 • Μετά την αφαίρεση των ιχνών του ακρυλικού, πάρτε μια λίμα για να κάνετε το σχήμα των νυχιών σας.
 • Μετά τη διαμόρφωση νύχια σας, εφαρμόστε μια καλή ενυδατική κρέμα. Καθώς το ζεστό νερό τείνει να στεγνώνει το δέρμα και τα νύχια έτσι θα πρέπει να τα ενυδατώνετε καλά.
 • Μην ξεχάσετε να ενυδατώνετε τα νύχια σας  κάθε βράδυ πριν πάτε στο κρεβάτι. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε ένα παχύ στρώμα  βαζελίνης, δεδομένου ότι έχει ενυδατικά στοιχεία και μπορεί να  προστατεύσει τα νύχια σας.

Δείτε ακόμη: 18 φανταστικές ιδέες για να κάνεις τα νύχια σου το χειμώνα

3.) Αφαιρέστε τα ακρυλικά νύχια με οδοντικό νήμα

Για να απομακρύνετε τα ακρυλικά νήχια με οδοντικό νήμα, θα χρειαστείτε ένα συνεργάτη ο οποίος θα κρατάει το οδοντικό νήμα και θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τα ακρυλικά νύχια. Δεδομένου ότι αυτό δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και μόνο από εσάς. Εκτός από αυτό, η μέθοδος αυτή δεν είναι τόσο ασφαλής όσο η προηγούμενη και γι ‘αυτό προσπαθήστε να την αποφύγετε, αλλά αν δεν μπορείτε παρά να δοκιμάσετε αυτή τη μέθοδο , μην ξεχάσετε να  είστε προσεκτικές, ενώ την δουλεύετε.

 • Πρώτα πάρτε ένα εργαλείο για τις παρανυχίδες ανοίξετε το κάτω άκρο του νυχιού. Κάντε μαλακές κινήσεις.
 • Ζητήστε από το σύντροφό σας να καθίσει δίπλα σας και να περάσει το οδοντικό νήμα σε αυτά
 • Εν τω μεταξύ, καθίστε άνετα στην καρέκλα ή σε ένα κρεβάτι αλλιώς θα μπορούσατε να πληγώσετε τον εαυτό σας.
 • Ζητήστε από το σύντροφό σας να τοποθετήσετε το οδοντικό νήμα κάτω από το νύχι. Και στη συνέχεια ζητήστε το να περάσει σταδιακά με το οδοντικό νήμα και κάτω από το κάθε  νύχι. Ο συνεργάτης σας θα πρέπει να σύρει το οδοντικό νήμα αρχικά και στη συνέχεια να τραβήξει το νήμα για να αφαιρέσει τα ακρυλικά νύχια.
 • Συνεχίστε αυτό έως ότου αφαιρεθεί ολόκληρο το ακρυλικό νύχι. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία με κάθε ακρυλικό νύχι.
 • Ο συνεργάτης σας θα πρέπει να σύρνει αριστερά και δεξιά μόνο και όχι  προς τα πάνω ή προς τα κάτω.
 • Μόλις τα νύχια αφαιρεθούν με αυτόν τον τρόπο , περάστε τα με ένα μπάφερ.
 • Τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο ενυδατώστε τα νύχια σας

Δείτε ακόμη: 12 λάθη που δεν γνωρίζουμε οτι κάνουμε όταν βάφουμε τα νύχια μας

4.) Λιμάρετε τα νύχια σας για αφαιρέσετε τα ακρυλικά νύχια

Αυτό είναι ένας από τους βασικούς τρόπος για την αφαίρεση των ακρυλικών. Το μόνο που χρειάζετστε είναι ένας νυχοκόπτης, ένα μπάφερ και μια καλή ενυδατική κρέμα. Αυτός είναι ένας αρκετά εύκολος τρόπος για να αφαιρέσετε τα ακρυλικά νύχια, ακόμη και ενώ ταξιδεύετε ή είστε εκτός. Αυτό; είναι επίσης ένας ωραίος τρόπος για περάσετε την ώρα σας σε περίπτωση που δεν έχετε τίποτα να κάνετε.

 • Με τη βοήθεια του νυχοκόπτη κόψτε τις άκρες των ψεύτικων νυχιών σας. Εάν δεν μπορείτε να κόψετε τα νύχια μετά από ένα ορισμένο σημείο, τότε απλά χρησιμοποιήστε μια χοντρή λίμα για να τα αφαιρέσετε.
 • Λιμάρετε τα νύχια το κάθε ακρυλικά νύχι ξεχωριστά. Ασχοληθείτε με κάθε νύχι αρκετά, ώστε να έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα. Λιμάρετε το κάθε νύχι, μόνο μέχρι ένα λεπτό στρώμα πάνω από το φυσικό σας νύχι να έχει παραμείνει. Ωστόσο, μπορείτε να συνεχίσετε αυτό  το βήμα χωρίς να πληγώνει, ωστόσο τον εαυτό σας.
 • Αφού έχετε φτάσει σε ένα σημείο όπου μπορείτε περισσότερο να βλάψετε τα νύχια σας, παρά να οφεληθείτε, σταματήστε και αρχίστε να χρησιμοποιείτε ένα μπάφερ.
 • Ανασηκώστε την άκρη του ακρυλικού νυχιού με το μπάφερ και απαλά με τη βοήθεια ενός εργαλείου για τις παρανυχίδες, αφαιρέστε τα τα ίχνη του ακρυλικού νυχιού . Ανασηκώστε την άκρη του νυχιού μέχρι να έχει αφαιρεθεί ολόκληρο το ακρυλικό.
 • Επαναλάβετε αυτή τη μέθοδο με κάθε νύχι μέχρι το ψεύτικο νύχι να φύγει.
 • Να είστε ευγενικές με τα νύχια σας. Μετά την αφαίρεση των ακρυλικά περάστε τα νύχια με ένα μπάφερ για να αφαιρέσετε τα ίχνη του ακρυλικού νυχιού από τα φυσικά σας.
 • Στη συνέχεια, το λιμάρετε τα νύχια σας για να τους δώσετε ένα ωραίο σχήμα.
 • Ενώ ξεπλύνετε τα χέρια σας, σκουπίστε τα και εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα προκειμένου να αποφευχθεί κάθε περαιτέρω ζημία.

Πηγή: lethow.com
Close