Κορωναϊός και diy Αντισηπτικά: Γιατί να ΜΗΝ επιχειρήσετε να  τα φτιάξετε  μόνοι σας

Κορωναϊός και diy Αντισηπτικά: Γιατί να ΜΗΝ επιχειρήσετε να τα φτιάξετε μόνοι σας! Είναι σοβαρό

Το τελευταίο διάστημα όλοι μας έχουμε αρχίσει να πλένουμε και να απολυμαίνουμε τα χέρια μας με μεγαλύτερη συχνότητα, λόγω του κορωναϊού. Πρόκειται για την καλύτερη πρόληψη που μπορούμε να κάνουμε, ώστε να περάσει και αυτό όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

Σήμερα δε θα σας δώσω άλλο ένα DIY απολυμαντικό τζελ…και ο λόγος; Το θεωρώ ανεύθυνο και επικίνδυνο να κυκλοφορούν συνταγές που κατά πάσα πιθανότητα είναι μη αποτελεσματικές.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: για να είναι δραστικό ένα τζελ πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 70% αλκοόλ, καθαρό…όχι αλκοολούχα λοσιόν ούτε βότκα, ούτε τσίπουρο, ούτε εγώ ξέρω τί άλλο. Πλέον το καθαρό αλκοόλ είναι δυσεύρετο, και δε συμφέρει και οικονομικά η αγορά του.

Επίσης, τα αιθέρια έλαια που βλέπω να προσθέτουν ναι μεν έχουν κάποια από αυτά αντιμικροβιακή δράση αλλά, πρώτον, δεν υπάρχουν μελέτες αν μπορούν να σκοτώσουν τον συγκεκριμένο ιό και δεύτερον οι θεωρητικές ποσότητες που θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό είναι τόσο μεγάλες, που προκαλούν ερεθισμό.

Ακόμη, η αλόη είναι καλή για ενυδάτωση, δεν σκοτώνει τον ιό.

Αυτό που σας λέω με σιγουριά είναι το απλό σαπουνάκι με καλό πλύσιμο πάνω από 20΄΄ τον σκοτώνει….τα απολυμαντικά του εμπορίου τον σκοτώνουν…η αλκοολούχα λοσιόν τον σκοτώνει…μην παίζουμε με την υγεία μας, αρκετά πλέον με την παραπληροφόρηση.

Εδώ όμως αρχίζουν κάποια άλλα προβλήματα. Το ζεστό νερό, η χρήση σκληρών αντιβακτηριακών σαπουνιών, και η παράληψη ενυδάτωσης μετά έχει άμεσες δυσάρεστες συνέπειες, όπως ερεθισμό, ξηρότητα, αίσθημα τραβήγματος και φαγούρα. Σε σοβαρές περιπτώσεις παρατηρείται άνοιγμα του δέρματος και έκζεμα.

Τί μπορείτε να κάνετε;

Αποφύγετε τα αντιβακτηριακά σαπούνια. Δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω από το κλασικό σαπούνι και είναι ιδιαίτερα σκληρά με το δέρμα. Η τριβή που δημιουργείται από τη μηχανική πράξη πλύσης των χεριών σας καθώς και τα αφριστικά συστατικά καθαρισμού στα σαπούνια είναι αυτό που πραγματικά αφαιρεί τα μικρόβια από το χέρια.

2. Πλύνετε τα χέρια σας με χλιαρό νερό. Η χρήση του ζεστού νερού είναι ένας εύκολος τρόπος για να αφυδατωθεί το δέρμα σας ακόμη περισσότερο.

3. Βάλτε μια καλή κρέμα χεριών σε ελαφρά βρεγμένα χέρια, γιατί θα βοηθήσετε να σφραγιστεί το νερό στο δέρμα.

Και εδώ έρχομαι εγώ να σας δώσω μια συνταγή για την απόλυτη εντατική κρέμα χεριών!

Κορωναϊός και diy Αντισηπτικά: Γιατί να ΜΗΝ επιχειρήσετε να  τα φτιάξετε  μόνοι σας

Υπογράφω για την αποτελεσματικότητα της, ώστε να μην έχουμε όλα αυτά τα δυσάρεστα συμπτώματα που σας περιέγραψα παραπάνω.
Η κρέμα αυτή αποκαθιστά τον υδρολιπιδικό φραγμό, δηλαδή δίνει στο δέρμα μας τα απαραίτητα ενυδατικά συστατικά που χάνονται με το πλύσιμο αλλά και λιπίδια, τα οποία συγκρατούν αυτή την υγρασία στο εσωτερικό του δέρματος.

ΥΛΙΚΑ
10% εμποτισμένο λάδι ρίγανης
10% εμποτισμένο λάδι μύρρου
10% εμποτισμένο λάδι χαμομηλιού
15% έλαιο εχινάκειας
23% βούτυρο καριτέ
23% τζελ αλόης του εμπορίου
0,7% αιθέρια έλαια μαστίχας, λεβάντας, γεράνι, τσαγιόδεντρο (σε ίσα μέρη)
Πρόπολη 3%
Λεκιθίνη 4%
Βιταμίνη Ε 0,5%
Συντηρητικό 0,8%

Για περισσότερες συνταγές και άρθρα ακολουθείστε τη σελίδα μου στο facebook https://www.facebook.com/byoly/?ti=as και στο σάιτ μου https://byolycosmetics.weebly.com/

Λιώνουμε σε μπεν μαρί το καριτέ με τη λεκιθίνη και προσθέτουμε ανακατεύοντας τα λάδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε σε αυτά αναμιγνύοντας συνεχώς με μιξεράκι την αλόη, έπειτα την πρόπολη και όταν πέσει η θερμοκρασία στους 40 τη βιταμίνη Ε, τα αιθέρια έλαια και το συντηρητικό.

Τα υλικά που επέλεξα είναι αντιμικροβιακά, ώστε να αποτρέπεται η μόλυνση των μικροεκδορών, αλλά και αναπλαστικά, για ταχύτερη αποκατάσταση.
Για να φτιάξετε εμποτισμένο λάδι απλά βάλτε 1 ώρα σε μπεν μαρί χαμηλή και φωτιά ένα βάζο γεμάτο με το βότανο που θέλετε κατά τα 2/3 και καλύπτω με αμυγδαλέλαιο κατά προτίμηση. Σουρώνω και έτοιμο!
Αν δεν έχετε κάποιο λάδι χρησιμοποιείστε απλό αμυγδαλέλαιο. Μπορείτε να παραλείψετε τα αιθέρια έλαια και τη λεκιθίνη, αλλά η δεύτερη βοηθά την κρέμα να κρατά τη μορφή της περισσότερο και να μην διαχωρίζεται. Ακόμη, χωρίς συντηρητικό δεν θα την κρατούσα πάνω από 2 εβδομάδες, οπότε φτιάξτε μικρή ποσότητα αν δεν το βάλετε.

 

Close