Τι είναι το safety cut & μερικές ιδέες για να το υιοθετήσουμε

Τι είναι το safety cut & μερικές ιδέες για να το υιοθετήσουμε! Τους τελευταίους μήνες ένας νέος όρος έκανε την εμφάνισή του στα κομμωτήρια και συζητιέται πολύ ανάμεσα σε πολλές γυναίκες. Αυτός ο όρος είναι το safety cut.

Πολλές από εμάς αγνοούμε την ύπαρξή του ή δεν γνωρίζουμε ακριβώς σε τι αναφέρεται. Αυτός ο νέος όρος έκανε την εμφάνισή του μετά την λήξη της πρώτης καραντίνας και στο σημερινό άρθρο θα μάθουμε τι είναι ακριβώς.

Δείτε ακόμα 15 ιδέες για μοντέρνα χτενίσματα & κουρέματα για τον Νοέμβριο

Επίσης θα δούμε μερικές ιδέες για να τον υιοθετήσουμε…για όσο προλαβαίνουμε! Τι είναι λοιπόν το safety cut και πως μπορούμε εμείς οι γυναίκες να τον υιοθετήσουμε; Διαβάστε παρακάτω και ανακαλύψτε το μαζί μας:

Τί είναι το safety cut;

Το safety cut έκανε την εμφάνισή του λίγο μετά την λήξη της πρώτης καραντίνας. Όταν κλειστήκαμε ξαφνικά στα σπίτια μας εξαιτίας του κορονοϊού πέρα της ψυχολογικής φθοράς παραμελήσαμε και την εξωτερική μας εμφάνιση.

Ο λόγος που παραμελήσαμε την εξωτερική μας εμφάνιση, δεν ήταν μόνο η άσχημη ψυχολογία που χαρακτήριζε πολλές και πολλούς από εμάς. Με άσχημη ψυχολογία, πως να ενδιαφερθείς για το πως δείχνεις εμφανισιακά άλλωστε;

Ο λόγος που τα μαλλιά, τα νύχια μας και όχι μόνο έμειναν παραμελημένα ήταν το ότι κομμωτήρια και κέντρα ομορφιάς παρέμειναν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα μαζί με πολλές ακόμη επιχειρήσεις. Οι γυναίκες λοιπόν βρέθηκαν ξαφνικά μετέωρες όσων αφορά την εξωτερική τους εμφάνιση.

Μετά την λήξη της καραντίνας λοιπόν ο όρος safety cut έκανε την εμφάνισή του. Με λίγα λόγια το safety cut είναι ένα πρακτικό κούρεμα για τις γυναίκες και τους άντρες, σε περίπτωση που τα κομμωτήρια ξανά κλείσουν σε κάποιο lockdown!

Με λίγα λόγια, κουρεύουμε τα μαλλιά μας λίγο πιο πολύ από ότι θα επιθυμούσαμε, έτσι ώστε σε ένα ενδεχόμενο lockdown να μην χάσουν τελείως την φόρμα τους. Θα έχουν το περιθώριο να μακρύνουν, χωρίς να χάσουμε το στυλ μας.

Μπορεί οι κόκκινες και οι πορτοκαλί περιοχές να έχουν μπει και πάλι σε καραντίνα, όμως μέχρι τώρα ακόμη και σε αυτές τις περιοχές τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής παραμένουν ανοιχτά. Γι’ αυτό και προλαβαίνουμε να κλείσουμε σύντομα ένα ραντεβού στο κομμωτήριο.

Μπορούμε να υιοθετήσουμε το safety cut κι έτσι αν τα κομμωτήρια κλείσουν με ένα ενδεχόμενο lock down εμείς να είμαστε προετοιμασμένες. Διαβάστε παρακάτω μερικές εκπληκτικές ιδέες που συγκεντρώσαμε για εσάς: 

Safety cut:  Κοντά σπαστά μαλλιά

Ένα σικ κούρεμα που αν αυτό που έχετε επιλέξει κατά κύριο λόγο είναι το καρέ, μπορεί να σώσει την κατάσταση, σε περίπτωση που τα κομμωτήρια κλείσουν. Μπορεί να είναι ένα πολύ κοντό κούρεμα στα μαλλιά όμως έχει διατηρήσει τον όγκο του και δεν απέχει πολύ από ένα αυστηρό καρέ. Είναι εξίσου μοντέρνο και σικ.

Safety cut:  Κοντά σπαστά μαλλιά

Safety cut: Αυστηρό καρέ με κοντές αφέλειες

Η παρακάτω εικόνα είναι για τις γυναίκες που έχουν ως συνήθως τα μαλλιά τους λίγο πιο πάνω από τον ώμο και μακριές αφέλειες. Μπορείτε λοιπόν να επιλέξετε για safety cut ένα αυστηρό καρέ και τις κοντές αφέλειες. Παρεμπιπτόντως οι κοντές αφέλειες είναι τάση για το 2020 οπότε με ένα σμπάρο έχουμε δύο τρυγόνια!

Safety cut: Αυστηρό καρέ με κοντές αφέλειες 

Safety cut: Κοντά μαλλιά με όγκο

Αν θέλετε να κάνετε ένα μοντέρνο, rock και συνάμα τόσο σικ safety cut το παρακάτω θα μπορούσε να αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή. Ακόμη κι αν μέχρι σήμερα είχατε καρέ ή λίγο πιο πάνω από τον ώμο μακριά μαλλιά, αυτό το μοντέρνο safety cut θα το λατρέψετε! Ταιριάζει σε γυναίκες με γωνίες στο πρόσωπο και σίγουρα θα σώσει τις μέρες σας.

Safety cut: Κοντά μαλλιά με όγκο 

Safety cut: Μαλλιά λίγο πιο πάνω από τον ώμο

Αν σας αρέσουν τα μακριά μαλλιά αλλά φοβάστε ότι σε μία ενδεχόμενη καραντίνα, θα μακρύνουν πιο πολύ από ότι επιθυμούσατε, εσείς δεν έχετε παρά να κλείσετε ένα ραντεβού με το κομμωτήριο σας.

Το safety cut που σε αυτή την περίπτωση δε θα σας απομακρύνει πολύ από την αρχική σας εικόνα, είναι τα μαλλιά λίγο πιο πάνω από τον ώμο. Θα παραμείνουν μακριά, αλλά δεν θα…ξεφύγουν πολύ από το κανονικό.

 

Safety cut: Μαλλιά λίγο πιο πάνω από τον ώμο 

Safety cut: Αντρικό κούρεμα

Το safety cut εκτός από μία πολύ πρακτική επιλογή, θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για μία αλλαγή στην εξωτερική σας εμφάνιση. Αν για πολλά χρόνια δεν είχατε κάνει κάτι διαφορετικό στα μαλλιά σας, τώρα ήρθε η εποχή! Ένα αντρικό κούρεμα στην γυναίκα πάντα δημιουργεί εντυπωσιακές εικόνες.

Safety cut: Αντρικό κούρεμα 

Safety cut: Κοντά μαλλιά με χωρίστρα

Άλλη μία σικ πρόταση που μπορεί εκτός από το safety cut σας να γίνει και η μόνιμη εικόνα που θέλετε να βλέπετε στον καθρέφτη. Προσδίδει στυλ και κύρος στην γυναίκα που θα επιλέξει να το δοκιμάσει!

Safety cut: Κοντά μαλλιά με χωρίστρα 

Safety cut: Vintage καρέ με κοντές αφέλειες

Αν έχετε καρέ μαλλιά αλλά φοβάστε ότι σε ένα επικείμενο lock down θα μακρύνουν τόσο πολύ που θα χάσουν την φόρμα τους, τότε το παρακάτω vintage καρέ είναι μία πολύ καλή επιλογή για το safety cut σου! Είναι μοντέρνο και ιδιαίτερα σοφιστικέ.

Safety cut: Vintage καρέ με κοντές αφέλειες 

Safety cut: Μαλλιά με μύτες λίγο πιο πάνω από τον ώμο

Είναι απλά υπέροχο safety cut! Οι μύτες είναι πάντα μία μοντέρνα επιλογή για τις γυναίκες και στην προκειμένη περίπτωση, μπορούν να γίνουν η επιλογή σου για το safety cut!

Safety cut: Μαλλιά με μύτες λίγο πιο πάνω από τον ώμο 

Safety cut: Γαλλικό καρέ

Το γαλλικό καρέ ποτέ δεν έχει φύγει από την μόδα. Είναι σικ και παράλληλα τόσο μοντέρνο. Στην προκειμένη, μπορεί να γίνει και το safety cut που θα αγαπήσεις να βλέπεις στον καθρέφτη σου.

Safety cut: Γαλλικό καρέ 

Safety cut: Καρέ γυναικείο κούρεμα

Μία εξαιρετική επιλογή που ταιριάζει σε κάθε ηλικία. Μπορεί να σε κρατήσει εντυπωσιακή και μοντέρνα ακόμη κι αν περνάς όλες σου τις ημέρες στο σπίτι. Καραντίνα είναι, αν την ζήσουμε εξ’ ολοκλήρου, θα περάσει!

Safety cut: Καρέ γυναικείο κούρεμα 

Safety cut: Σικ κοντό κούρεμα

Αν είσαι άνω των 40 και θέλεις μία αλλαγή που θα σώσει την μέρα στο lock down που μπορεί να έρθει, τότε σίγουρα αυτό θα σου ταιριάξει πολύ. Δεν το επιλέγουν άδικα οι χουλιγουντιανές σταρς.

Safety cut: Σικ κοντό κούρεμα 

Safety cut: Αυστηρό καρέ με μακριές αφέλειες

Οι μακριές αφέλειες είναι ρίσκο σε μία ενδεχόμενη καραντίνα. Όμως τις αφέλειες μπορείς να τις κόψεις και μόνη σου στο σπίτι. Αν πιστεύεις ότι το χέρι σου “πιάνει” τότε σίγουρα μπορείς να το επιλέξεις!

Safety cut: Αυστηρό καρέ με μακριές αφέλειες

Safety cut: Κοντά μαλλιά με όγκο

Αν θέλεις να υιοθετήσεις το κοντό κούρεμα για τα μαλλιά σου αλλά δεν πιστεύεις ότι θα σου πηγαίνει το ανδρόγυνο look τότε σίγουρα το παρακάτω κούρεμα είναι και μοντέρνο και safety. Να λοιπόν το safety cut που σου ταιριάζει!

Safety cut: Κοντά μαλλιά με όγκο 

All photos via Pinterest

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close