το-σωστό ντύσιμο-σε-μία-συνέντευξη για δουλειά-

Ψάχνετε δουλειά και θέλετε να κάνετε την καλύτερη πρώτη εντύπωση; Τότε ένα επαγγελματικό ντύσιμο θα σας βοηθήσει πολύ σε αυτό και αυτές οι συμβουλές θα σας κάνουν να προσληφθείτε άμεσα!

Οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες. Μεγάλη ανταγωνιστικότητα, λίγες θέσεις εργασίας και πολλές ανάγκες. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που ψάχνουν δουλειά στην Ελλάδα και απογοητεύονται διαρκώς. Η αλήθεια είναι πως το ντύσιμο μπορεί να σας βοηθήσει λίγο σε αυτό.

Βλέπετε το ντύσιμο δεν είναι απλά ένας τρόπος να δείχνουμε όμορφοι. Μέσα από το ντύσιμο, φανερώνουμε στοιχεία της προσωπικότητά μας. Επίσης το σωστό ντύσιμο την σωστή στιγμή, μπορεί να δημιουργήσει μία υπέροχη πρώτη εντύπωση και αυτό να μας βοηθήσει να πετύχουμε τον στόχο μας.

Δείτε ακόμα 13 συμβουλές για το ντύσιμο των γυναικών στην ηλικία των 30

Στο σημερινό μας άρθρο θα σας δείξουμε 5 σημαντικές συμβουλές που τις μοιράστηκε ειδικός προσωπικού δυναμικού εταιρίας. Έτσι, θα ξέρουμε εκ των έσω ποιο ντύσιμο είναι αποδεκτό σε μία συνέντευξη για δουλειά και ποιο ντύσιμο όχι, έτσι ώστε να αυξήσουμε της πιθανότητες πρόσληψης. Διαβάστε παρακάτω: 

Δείξτε μεγάλη προσοχή στο χρώμα των ρούχων σας

Φαίνεται πως το γκρι είναι συνδεδεμένο με τον επαγγελματισμό, την λογική και την σοβαρότητα. Από την άλλη, το λευκό έδειχνε πως το άτομο που το φορούσε είναι οργανωμένο. Τα μαύρα ρούχα είναι ηγετικά. Το μοβ και το πράσινο έδειχναν στους υπεύθυνους πως οι υποψήφιοι είναι σίγουροι και δημιουργικοί.

Από την άλλη το πορτοκαλί είναι το πιο μη επαγγελματικό χρώμα. Επίσης το κόκκινο και το κίτρινο είναι χρώματα που “κουράζουν” πολύ τους εργοδότες και οι υπεύθυνοι προσλήψεων θεωρούν ότι το μπλε δείχνει ένα πνεύμα ομαδικότητας. Ανάλογα τι θέλετε να δείξετε λοιπόν, επιλέξτε και το κατάλληλο χρώμα.

το-σωστό ντύσιμο-σε-μία-συνέντευξη για δουλειά-

Προσπαθήστε να μην τραβήξετε την προσοχή με το στιλ σας

Σε μία συνέντευξη για δουλειά θα πρέπει να τραβήξετε την προσοχή των εργοδοτών μέσα από το βιογραφικό σας αλλά όχι μέσα από το στιλ σας. Με λίγα λόγια αποφύγετε τα έντονα χρώματα και το υπερβολικό styling γιατί αυτό δεν προσδίδει σοβαρότητα.

Αντιθέτως επιλέξτε γήινο μακιγιάζ, διακριτικά αλλά και με άποψη αξεσουάρ ενώ το ντύσιμό σας, αν θέλετε να περιλαμβάνει χρώμα θα πρέπει να είναι διακριτικό. Ένα μπλε σακάκι με ένα λευκό πουκάμισο και ένα μαύρο παντελόνι ας πούμε.

το-σωστό ντύσιμο-σε-μία-συνέντευξη για δουλειά-

Προσαρμόστε το στιλ σας ανάλογα την συνέντευξη για δουλειά που έχετε “κλείσει”

Δεν μπορείτε να πάτε με ταγιέρ σε μία συνέντευξη για δουλειά στις πωλήσεις σε μαγαζιά ρούχων ή στις τηλεφωνικές πωλήσεις. Δεν μπορείτε όμως να πάτε και με animal print κολάν για να πιάσετε δουλειά σε μία τράπεζα.

Δείτε ακόμα Έχετε καμπύλες; 6 απλές συμβουλές για να τις αναδείξετε μέσα στο τζιν σας!

Αυτό σημαίνει πως προτού πάτε στην συνέντευξη θα πρέπει να ενημερωθείτε αν υπάρχει dress code και φυσικά πάντα να προσαρμόζεται το στιλ σας ανάλογα τις ανάγκες της δουλειάς. Αν θέλετε να βρείτε δουλειά σε ένα μαγαζί με αθλητικά είδη προτιμήστε ένα κολάν και ένα t-shirt με sneakers για παράδειγμα.

το-σωστό ντύσιμο-σε-μία-συνέντευξη για δουλειά-

Να φοράτε ρούχα καλής ποιότητας

Μπορεί να πιστέψεις ότι ο υπεύθυνος δεν θα προσέξει την μικρή τρυπούλα στο κολάν σου, όμως στην πραγματικότητα θα το κάνει. Θα πρέπει να προτιμάς ρούχα καινούρια, σιδερωμένα και χωρίς φθορές έτσι ώστε να βγάλεις προς τα έξω ένα επαγγελματικό προφίλ.

το-σωστό ντύσιμο-σε-μία-συνέντευξη για δουλειά-

All photos via: brightside.me 

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μόδα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη

Close