Θα αδυνατίσουμε μέχρι το Πάσχα! Δείτε τον χρόνο που πρέπει να περπατάμε κάθε μέρα

Το Πάσχα πλησιάζει φίλες και φίλοι και αυτό σημαίνει ότι το Καλοκαίρι βρίσκεται επίσης πολύ κοντά. Κανείς δε θέλει να φανούν στις παραλίες, οι παρασπονδίες του Χειμώνα οπότε το να αδυνατίσουμε είναι…επιτακτική ανάγκη! Η αλήθεια είναι, πως το να αδυνατίσουμε μέχρι το Πάσχα φαίνεται άπιαστο όνειρο, αν αναλογιστούμε ότι η Καθαρά Δευτέρα δεν έχει πολλές μέρες που πέρασε και σίγουρα τα οικογενειακά τραπέζια και οι έξοδοι μας σε εστιατόρια, μας έκαναν να φάμε…κάτι παραπάνω.

Φαίνεται όμως, πως υπάρχει τρόπος να αδυνατίσουμε μέσα στο Πάσχα και είναι πολύ εύκολος. Για αρχή πρέπει να κατεβάσετε στο κινητό σας οποιαδήποτε εφαρμογή που μετράει τα βήματα που κάνουμε κάθε μέρα. Επίσης πρέπει να ξέρετε ότι αυτές οι εφαρμογές είναι δωρεάν και μαζί με τα βήματα μετρούν τις θερμίδες που έχετε κάψει.

Αν λοιπόν σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή, βάλετε στο πρόγραμμά σας και το περπάτημα, μέχρι το Πάσχα τα αποτελέσματα στη σιλουέτα σας θα είναι εμφανή! Το να χάσουμε περιττό βάρος, ανεβάζει την αυτοπεποίθηση και κάνει τον οργανισμό μας να λειτουργεί καλύτερα. Αυτό έχει ως συνέπεια και την καλύτερη υγεία!

Σύμφωνα με τους γυμναστές και τους διατροφολόγους αν πραγματοποιήσετε 2.000 βήματα την ημέρα αυτό σημαίνει ότι κάψατε περίπου 100 θερμίδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 2.000 βήματα είναι περίπου 1,5 χιλιόμετρο απόσταση με τα πόδια. Αν αναλογιστούμε ότι το Πάσχα απέχει μόλις 10 εβδομάδες μακριά, αυτό σημαίνει ότι οι 100 θερμίδες την ημέρα είναι πολύ λίγες.

Με αυτή τη λογική, είναι σημαντικό να περπατάμε κάθε μέρα τουλάχιστον 7,5 χιλιόμετρα. Αυτό με την σειρά του κάνει τον οργανισμό μας να καίει 500 θερμίδες την ημέρα! Πόλη εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Βέβαια πρέπει να αναφέρουμε ξανά, ότι το περπάτημα πρέπει να συνδυαστεί και με μια καλή και ισορροπημένη διατροφή. Βάλτε τα λαχανικά και τα φρούτα στο καθημερινό σας διαιτολόγιο και αποφύγετε τα τηγανιτά, τα γλυκά και τα πολλά λάδια στο φαγητό σας. Επιλέξτε να τρώτε όσα περισσότερα φαγητά γίνεται, ψητά και να πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα.

Για να καταφέρετε να διανύσετε με τα πόδια τουλάχιστον 7,5 χιλιόμετρα την ημέρα, πρέπει να αντικαταστήσετε το αυτοκίνητό σας όπου μπορείτε. Δεν χρειάζεται να πάτε για καφέ με τις φίλες μέχρι το κέντρο χρησιμοποιώντας τις συγκοινωνίες ή το αμάξι σας. Τώρα που ο καιρός είναι καλύτερος, μπορείτε να απολαύσετε τις όμορφες μέρες, διανύοντας τη διαδρομή μέχρι το ραντεβού σας με τα πόδια.

Όταν βγαίνετε βόλτα, προσπαθήστε να μην “τρώτε” όλο τον χρόνο σας καθισμένη σε μια καφετέρια. Προτείνετε στη παρέα, να πάτε να περπατήσετε για λίγο. Ακόμη κι αν η ώρα της βόλτας δεν είναι μεγάλη, σε συνδυασμό με την υπόλοιπη άσκηση της ημέρας, θα έρθει να συμπληρώσει τα βήματά σας. Επίσης σύμφωνα με τους ειδικούς ακόμη και όταν στέκεστε όρθιοι ή κάνετε δουλειές στο σπίτι καίτε τουλάχιστον 100 θερμίδες. Οπότε επιμεληθείτε το νοικοκυριό σας και όσο βρίσκεστε στο σπίτι, προσπαθήστε να βρείτε αφορμές για να κάθεστε όσο το δυνατόν περισσότερο όρθιοι.

Ετοιμαστείτε, το Πάσχα του 2020 να κλέψετε τις εντυπώσεις με την εντυπωσιακή αλλαγή στη σιλουέτα σας! Καλή μας επιτυχία σε αυτή την προσπάθεια, που θα βοηθήσει την ψυχολογία αλλά και την υγεία μας!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close