τι_θα_συμβεί_στα_μαλλιά_σας_αν_σταματήσετε_να_πίνετε_καφέ_

Κόψατε τον καφέ; Τότε αυτό μπορεί να έχει μερικές αρνητικές συνέπειες για τα μαλλιά σας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς ο καφές επηρεάζει αρνητικά την υγεία μας, όταν καταναλώνετε σε μεγάλο βαθμό. Επίσης υπάρχουν άνθρωποι με κρίσεις άγχους που δεν μπορούν πλέον να πιούν καφέ, διότι η καφεΐνη τους δημιουργεί ταχυκαρδίες και οι ταχυκαρδίες τους πανικοβάλλουν επειδή είναι σύμπτωμα της κρίσης άγχους.

Σίγουρα λοιπόν ο καφές όταν καταναλώνετε σε μεγάλο βαθμό δεν κάνει καλό ούτε στην ψυχική αλλά ούτε και στην σωματική υγεία. Παρόλα αυτά ο καφές, έχει και μερικά προτερήματα που δεν μπορούμε να μην τα αναγνωρίσουμε.

Δείτε ακόμα Καφές: Τι θα συμβεί στο σώμα μόλις πιούμε καφέ το πρωί

Αν λοιπόν αποφασίσατε να κόψετε τον καφέ θα πρέπει να σκεφτείτε ότι εκτός από την δυσκολία να ξυπνήσετε το πρωί μπορεί αυτή σας η απόφαση να επηρεάσει αρνητικά και τα μαλλιά σας. Με ποιον τρόπο; Διαβάστε παρακάτω: 

Η ανάπτυξη των μαλλιών σας μπορεί να καθυστερήσει.

Η καφεΐνη στοχεύει τη διυδροτεστοστερόνη – μια ορμόνη που μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών. Βοηθά επίσης τα κύτταρα των τριχών να παράγουν περισσότερες οργανικές ενώσεις που βοηθούν τα μαλλιά όταν βρίσκονται στην ενεργή φάση ανάπτυξης.

τι_θα_συμβεί_στα_μαλλιά_σας_αν_σταματήσετε_να_πίνετε_καφέ_

Τα μαλλιά σας μπορεί να χάσουν τη λάμψη τους.

Σίγουρα οι μάσκες για τα μαλλιά και τα μαλακτικά για τα μαλλιά βοηθούν τα μαλλιά σας να βρουν την χαμένη τους λάμψη. Όμως τα αποτελέσματα κρατούν λίγο. Επειδή η καφεΐνη αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθά στην παροχή θρεπτικών ουσιών στις ρίζες των μαλλιών, κάνοντας τα μαλλιά σας να έχουν μία φυσική λάμψη.

Δείτε ακόμα Καφές από ραδίκια, η φυσική μη-καφεϊνούχα εναλλακτική με τα πολλά οφέλη!

τι_θα_συμβεί_στα_μαλλιά_σας_αν_σταματήσετε_να_πίνετε_καφέ_

Μπορεί να γίνουν πιο εύθραυστα.

Εκτός από το ότι σας κρατάει ξύπνιους το πρωί, ο καφές μπορεί να ενισχύσει τα μαλλιά σας από μέσα. Η αυξημένη ροή αίματος στο τριχωτό της κεφαλής εμποδίζει την αδυναμία των θυλακίων των μαλλιών, αποτρέποντας την τριχόπτωση και κάνοντας τα μαλλιά σας πιο απαλά και πιο δυνατά.

τι_θα_συμβεί_στα_μαλλιά_σας_αν_σταματήσετε_να_πίνετε_καφέ_

Μπορεί να χάσουν τον όγκο τους

Ενώ τα περισσότερα προϊόντα περιποίησης μαλλιών που περιέχουν καφεΐνη μπορούν μόνο να κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται πληρέστερα, η κατανάλωση καφέ βοηθά πραγματικά τη χημική ουσία να φτάσει στα θυλάκια των μαλλιών. Επειδή η καφεΐνη βελτιώνει τη ροή του αίματος, βοηθά επίσης τα μαλλιά να μεγαλώνουν και να έχουν όγκο.

τι_θα_συμβεί_στα_μαλλιά_σας_αν_σταματήσετε_να_πίνετε_καφέ_

Τα μαλλιά σας μπορεί να γίνουν… ατίθασα.

Αν και η υφή των μαλλιών σας καθορίζεται κυρίως από τη γενετική, οι διατροφικές σας συνήθειες μπορούν επίσης να επηρεάσουν την ποιότητα των μαλλιών σας.

Εκτός από την ενίσχυση των μαλλιών και τη λάμψη, η καφεΐνη μπορεί να σας βοηθήσει να εξομαλύνετε τα άτακτα μαλλιά. Όταν οι ρίζες των μαλλιών λαμβάνουν αρκετές απαραίτητες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, κάνουν τα μαλλιά σας πιο απαλά και πιο εύκολα στο χτένισμα.

τι_θα_συμβεί_στα_μαλλιά_σας_αν_σταματήσετε_να_πίνετε_καφέ_

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τα μαλλιά στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close