Καφές από ραδίκια, η φυσική μη-καφεϊνούχα εναλλακτική με τα πολλά οφέλη!

Παρά το ότι υπάρχει εδώ και πάνω από δύο αιώνες, ο καφές από ραδίκια έχει κερδίσει δημοτικότητα μόνο τα τελευταία χρόνια. Πώς και γιατί όμως ένα φυτό κατέληξε στον καφέ μας; Όλα φαίνεται να έχουν τη ρίζα τους στην παγκόσμια ιστορία, στην παράδοση και σε δύσκολες πολιτικά και οικονομικά εποχές.

Ο συγκεκριμένος καφές είναι ένα ρόφημα που γίνεται από τις ρίζες των ραδικιών, οι οποίες ψήνονται, αλέθονται και δίνουν έναν εναλλακτικό ζεστό ποτό που θυμίζει καφέ. Είναι δημοφιλής σε όσους προσπαθούν να μειώσουν την πρόσληψη καφεΐνης και κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να έχει και πολλά οφέλη για την υγεία, όπως μείωση των φλεγμονών, του σακχάρου αλλά και βελτιωμένη λειτουργία του πεπτικού.

Διαβάστε περισσότερα στο apithano.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close