10 σημάδια οτι δεν πίνετε πολύ νερό

Το WebMD συνιστά να πίνουμε έξι ή οκτώ ποτήρια νερό ή άλλο υγρό κάθε μέρα . Μπορεί να σας ακούγεται οτι είναι πολλά, ωστόσο χάνουμε και πολύ νερό καθημερινά. Ιδρώνετε; Πηγαίνετε στην τουαλέτα; Επίσης, χάνετε ακόμα υγρά όταν αναπνέετε και καθώς εισπνέετε για να μιλήσετε.

Όχι μόνο χάνετε πολύ νερό καθημερινά, αλλά και το σώμα σας βασίζεται στο νερό για να λειτουργήσει σωστά. Έτσι, όταν δεν έχετε αρκετό από αυτό, τότε μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε διαφορετικά στα διάφορα μέρη του σώματος και τη ζωή σας. Παρακάτω παραθέτουμε μερικά από τα πιο κοινά συμπτώματα των ανθρώπων που απλά δεν καταναλώνουν αρκετό νερό. Εάν οποιαδήποτε από αυτά τα συμπτώματα, σας φαίνεται γνωστό, θα πρέπει να αρχίσετε να πίνετε περισσότερο νερό:

Δείτε ακόμη: Νερό κανέλας με μήλο και λεμόνι για αδυνάτισμα!

1. Το στόμα σας είναι ξηρό

Ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, πολλές φορές αγνοείτε αυτό το σύμπτωμα. Ή μερικές φορές, υποκαθιστάτε το νερό με ένα ελαφρύ ενεργειακό ρόφημα. Όταν το στόμα σας γίνεται ξηρό, πάντα να πίνετε νερό πρώτα – καθώς αυτό είναι που λαχτάρα το σώμα σας.

2. Το δέρμα σας είναι ξηρό

Αν δεν το γνωρίζετε, το δέρμα σας είναι το σημαντικότερο όργανο σας. Έτσι, αν δεν το φροντίζετε – πίνοντας αρκετό νερό, για παράδειγμα – τότε αυτό θα φανεί στο δέρμα σας.

3. Έχετε ξηροφθαλμία

Εντάξει, τώρα μπορείτε να καταλάβετε ότι δεν πίνετε αρκετό, καθώς αρχίζουν και επηρεάζονται και άλλα μέρη του σώματός σας – συμπεριλαμβανομένων των ματιών σας . Σκεφτείτε την τελευταία φορά που είχατε hangover. Πιθανώς ξύπνησατε όχι μόνο διψασμένοι και με πονοκέφαλο, αλλά τα μάτια σας πιθανόν ήταν πάρα πολύ κόκκινα. Αυτό συμβαίνει γιατί το αλκοόλ σας αφυδατώνει.

4. Τα ούρα σας είναι σκούρα

Το WebMD εξηγεί ότι όταν πίνετε αρκετό νερό, τα ούρα σας θα πρέπει να είναι ανοιχτό κίτρινο ή διαφανή. Αν είναι πιο σκούρα από αυτό, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι δεν έχετε καταναλώσει αρκετό νερό.

5. Έχετε δυσκοιλιότητα

Εάν είστε δυσκοίλιοι, τότε αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι δεν πίνετε αρκετό νερό. Αν πίνετε νερό τακτικά θα πρέπει να έχετε τακτικές κινήσεις του εντέρου και τα κοπρανά σας πρέπει να είναι μαλακά.

Δείτε ακόμη: 6 σημάδια που μαρτυρούν οτι είστε αφυδατωμένοι και πρέπει να πιείτε νερό αμέσως!

6. Αντιμετωπίζετε πόνος στις αρθρώσεις

Οι αρθρώσεις αποτελούνται από 80 τοις εκατό νερό. Έτσι, εάν δεν πίνετε αρκετό νερό, τότε πιθανότατα θα έχετε πόνους στις αρθρώσεις.

Όχι μόνο χάνετε πολύ νερό καθημερινά, αλλά και το σώμα σας βασίζεται στο νερό για να λειτουργήσει σωστά

7. Υποφέρετε από την πείνα

Μερικές φορές αυτοί οι πόνοι της πείνας είναι στην πραγματικότητα ένα σημάδι από το σώμα σας για να πίνετε περισσότερο νερό. Το Livestrong εξηγεί αυτό το περίεργο φαινόμενο λέγοντας ότι το σώμα σας λαμβάνει ανάμεικτα μηνύματα, όταν δεν έχει καταναλώσει αρκετό νερό, με αποτέλεσμα, και εσείς, να πιστεύετε ότι πρέπει να φάτε ενώ στην πραγματικά χρειάζεστε ενυδάτωση. Έτσι, την επόμενη φορά που θα πονάτε από την πείνα, πιείτε ένα ψηλό ποτήρι νερό πρώτα και να δείτε μετά αν στην πραγματικότητα πεινάτε.

8. Μένετε για περισσότερο άρρωστοι

Αν συνειδητοποιήσετε οτι η αρρώστια σας διαρκεί περισσότερο από το συνηθισμένο, μπορεί να είναι επειδή δεν είστε σωστά ενυδατωμένοι. Το νερό που πίνετε βοηθά να ξεπλένετε τις τοξίνες και άλλα κακά πράγματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι γιατροί σας λένε τα καταναλώνετε αφθονία υγρών όταν είστε άρρωστοι. Έτσι, ακούστε τους και πιείτε άφθονο νερό, όταν είστε άρρωστοι και ως προληπτικό μέτρο για να παραμείνετε υγιείς.

9. Έχετε ζάλη

Η ζάλη μπορεί να έχει πολλές αιτίες, αλλά η αφυδάτωση μπορεί να είναι ένας από αυτούς. Αν διψάτε πολύ και αισθανθείτε ζάλη, θα μπορούσε να είναι επειδή ακριβώς δεν πίνετε αρκετό νερό. Αν μετά από μια προπόνηση ή να αν είστε για πολύ ώρα κάτω από τον ήλιο και αρχίσετε να αισθάνεστε ζαλάδα, δοκιμάστε πόσιμο νερό.

Δείτε ακόμη: Εάν έχετε κάποιο από ΑΥΤΑ τα 10 Προβλήματα, αφήστε τα Χάπια και πιείτε Λεμόνι με Νερό!

10. Έχετε κόπωση

Εάν αισθάνεστε συνολική κόπωση, θα μπορούσε να είναι επειδή το σώμα σας δεν έχει πολύ νερό. Η κατανάλωση αρκετού νερού μπορεί να αποτρέψει το αίσθημα της κόπωσης.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει κάποια πιο σοβαρά συμπτώματα, σύμφωνα με την Κλινική Μάγιο . Αυτά περιλαμβάνουν:

– Υπερβολκή δίψα
– Λιγότερο συχνή ούρηση
– Σκουρόχρωμα ούρα
– Κούραση
– Ζάλη
– Σύγχυση

Εάν εμφανίζετε κάποιο από αυτά, ίσως να χρειάζεστε ιατρική φροντίδα, ή να καταναλώσετε αρκετά υγρά ώστε να φέρετε το σώμα σας στα ίσια του.

Πηγή: remedydaily.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close