17 κοινά συντηρητικά που σχετίζονται με την κολίτιδα και την παχυσαρκία

Εάν η διατροφή σας αποτελείται από επεξεργασμένα τρόφιμα, υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να έχετε γεμίσει το σώμα σας με τεχνητά συντηρητικά. Αυτές οι ουσίες έχουν αποδειχθεί ότι σπέρνουν τον όλεθρο στο σώμα μας.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο Nature , τα τεχνητά συντηρητικά που χρησιμοποιούνται στα επεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο των ασθενειών του φλεγμονώδους εντέρου και των μεταβολικών διαταραχών . Στη μελέτη, οι ερευνητές μελέτησαν διαφορετικούς γαλακτωματοποιητές για να προσδιορίσουν την επίδρασή τους στο σώμα μας.

Δείτε ακόμη: Έρευνα σοκ: «Έως το 2025 το 50% των παιδιών, θα γεννιούνται με…» 

Το λάδι και το νερό δεν αναμειγνύονται αλλά δημιουργούν μορφές γαλακτωμάτων, οι οποίες αποτελούν σημαντικό μέρος ,των επεξεργασμένων τροφίμων. Οι γαλακτωματοποιητές είναι χημικές ουσίες που δημιουργούν γαλακτώματα , προκειμένου να δημιουργηθεί μια πιο επιθυμητή υφή ή να κρατήσουν ενωμένα τα τρόφιμα. Ένα γαλάκτωμα ελαίου σε νερό είναι απαραίτητο για πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων της μαγιονέζας, των παγωτών, του ψωμιού και άλλων αγαθών.

17 κοινά συντηρητικά που σχετίζονται με την κολίτιδα και την παχυσαρκία

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί γαλακτωματοποιητές που συνήθως χρησιμοποιούνται στην επεξεργασία τροφίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, οι γαλακτωματοποιητές γενικά θεωρούνται ασφαλείς, αλλά οι πρόσφατες μελέτες δείχνουν άλλα πράγματα..

Εάν η διατροφή σας αποτελείται από επεξεργασμένα τρόφιμα, υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να έχετε γεμίσει το σώμα σας με τεχνητά συντηρητικά

Δείτε ακόμη: SOS: Έρευνα απέδειξε πως το χρόνιο στρες προκαλεί εμφράγματα και εγκεφαλικά

Η μελέτη

Ο ανοσολόγος Andrew Gerwitz του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Georgia διεξήγαγε μια μελέτη μαζί με τους συναδέλφους του για να καθορίσει τα αποτελέσματα των τεχνητών συντηρητικών. Τάισαν ποντίκια με δύο κοινούς γαλακτωματοποιητές, -τη καρβοξυμεθυλοκυτταρίνη και το πολυσορβικό-80 . Οι ερευνητές βρήκαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι χημικές αυτές ουσίες επηρέασαν αρνητικά την υγεία των ποντικών.

Δείτε ακόμη: To λαχανικό αυτό μπορεί να σας λύσει πολλά προβλήματα υγείας.. Όταν δείτε ποιο είναι δεν θα το πιστεύετε!

Υγιή ποντίκια των οποίων το νερό περιείχε αυτές τις χημικές ουσίες έγιναν παχύσαρκα και ανέπτυξαν μεταβολικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου της ανοχής στη γλυκόζη. Στα ποντίκια που είχαν τροποποιηθεί γενετικά ώστε να είναι επιρρεπείς σε φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου, οι γαλακτωματοποιητές αύξησαν τη βαρύτητα και τη συχνότητα με την οποία τα ζώα αυτά ανέπτυσαν την ασθένεια του φλεγμονώδους εντέρου.

Οι ερευνητές βρήκαν αρνητικά αποτελέσματα ακόμη και στο ένα-δέκατο της συγκέντρωσης των γαλακτωματοποιητών που επιτρέπονται σε προϊόντα διατροφής. Τα ποντίκια ανέπτυξαν χρόνια κολίτιδα, έγιναν παχύσαρκα, υπογλυκαιμικά και ανθεκτικά στην ινσουλίνη.

17 κοινά συντηρητικά που σχετίζονται με την κολίτιδα και την παχυσαρκία

Οι γαλακτωματοποιητές που πρέπει να προσέξετε

Εάν η διατροφή σας αποτελείται από επεξεργασμένα τρόφιμα, θα σας πάρει αρκετό χρόνο να βρείτε τρόφιμα που δεν περιέχουν γαλακτωματοποιητές.. Ακόμη και τρόφιμα με επισήμανση ως βιολογικά μπορούν να περιέχουν αυτούς τους παράγοντες . Η Gerwitz προειδοποιεί, «Είναι καλύτερο να τρώτε λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα.»

Ελέγξτε τις ετικέτες σας για τους ακόλουθους γαλακτωματοποιητές:

 • Λευκωματίνη
 • Αλγινικά
 • Κασεΐνη
 • Στεαρυλική αλκοόλη
 • Χολικό οξύ
 • Δεσοξυχολικό οξύ
 • Εστέρες του τρυγικού οξέος
 • Γλυκερόλη
 • Κόμμι
 • Καραγενάνη
 • Λεκιθίνη
 • Μονο- και διγλυκερίδια
 • Φωσφορικό μονονάτριο
 • Μονοστεατική
 •  Εκχύλισμα χολής
 • Προπυλενογλυκόλη
 • Κόμμι ξανθάνης

Πηγή: davidwolfe.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close