3-από-τις-καλύτερες-στάσεις ύπνου-που-ωφελούν-το-σώμα-

3 από τις καλύτερες στάσεις ύπνου που ωφελούν το σώμα σας. Αυτές είναι οι καλύτερες στάσεις ύπνου που μπορούν πραγματικά να ωφελήσουν το σώμα σας.

Όλοι ξέρουν πως ένας καλός ύπνος μπορεί να βοηθήσει τόσο το σώμα όσο και την ψυχολογία μας. Ο οργανισμός έχει ανάγκη τον ύπνο για να μπορεί να λειτουργεί καλύτερα στις καθημερινές ανάγκες ενός ανθρώπου, να διατηρεί την υγεία του και να έχει καλή ψυχολογική κατάσταση.

Κι ενώ ξέρουμε πόσο καλό μας κάνει ο ύπνος, κανείς από εμάς δεν δίνει σημασία στην στάση που κοιμόμαστε. Αν τον τελευταίο καιρό ξυπνάτε νιώθοντας περισσότερο κουρασμένοι από ότι πριν κοιμηθείτε και έχετε μυϊκούς και όχι μόνο, πόνους, τότε σίγουρα η στάση ύπνου σας δεν είναι η σωστή. Διαβάστε παρακάτω:

3 από τις καλύτερες στάσεις ύπνου που ωφελούν το σώμα σας: Εμβρυική στάση

3-από-τις-καλύτερες-στάσεις ύπνου-που-ωφελούν-το-σώμα-

Η εμβρυική στάση την ώρα του ύπνου είναι από τις καλύτερες στάσεις ύπνου και όχι άδικα. Είναι άνετη, βοηθάει στον πόνο της μέσης, βοηθάει να κοιμηθούν καλύτερα οι γυναίκες που είναι έγκυες και μειώνει το ροχαλητό. Παρόλα αυτά σιγουρευτείτε ότι κοιμάστε άνετοι και χαλαροί διότι κινδυνεύετε να ξυπνάτε με πόνους το πρωί.

3 από τις καλύτερες στάσεις ύπνου που ωφελούν το σώμα σας: Στο πλάι

3-από-τις-καλύτερες-στάσεις ύπνου-που-ωφελούν-το-σώμα-

Ο ύπνος στο πλάι είναι εξίσου καλή στάση για ύπνο όπως ακριβώς και η εμβρυική στάση. Σε αυτήν την περίπτωση τα πόδια σας δεν ακουμπούν στην κοιλιά και βοηθούν στην καούρα, στην δυσκολία της πέψης αλλά και στην μείωση του ροχαλητού.

3-από-τις-καλύτερες-στάσεις ύπνου-που-ωφελούν-το-σώμα-

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα σε αυτή τη θέση που πρέπει να γνωρίζετε. Μπορεί να προκαλέσει κάποια ακαμψία στους ώμους σας και σφίξιμο στο σαγόνι στην πλευρά που κοιμάστε.

3-από-τις-καλύτερες-στάσεις ύπνου-που-ωφελούν-το-σώμα-

Εάν κοιμάστε στο πλάι, θα πρέπει να επιλέξετε να κοιμάστε στην αριστερή πλευρά, καθώς ο ύπνος στη δεξιά πλευρά μπορεί να αυξήσει την καούρα και την παλινδρόμηση οξέος.

Δείτε ακόμα Ύπνος με ανεμιστήρα: Πως μπορεί να βλάψει την υγεία μας και τρόποι προστατευθούμε

Εάν υποφέρετε από πόνο στη μέση, η θέση αγκαλιάς του μαξιλαριού μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Η τοποθέτηση ενός μαξιλαριού ανάμεσα στα πόδια σας θα ευθυγραμμίσει καλύτερα τους γοφούς σας, μειώνοντας έτσι τον πόνο στην περιοχή του κάτω μέρους της πλάτης.

3 από τις καλύτερες στάσεις ύπνου που ωφελούν το σώμα σας: Όταν κοιμάσαι ανάσκελα

3-από-τις-καλύτερες-στάσεις ύπνου-που-ωφελούν-το-σώμα-

Ο ύπνος ανάσκελα προσφέρει τα περισσότερα οφέλη για την υγεία, καθώς προστατεύει τη σπονδυλική σας στήλη και μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο στο ισχίο και στα γόνατα.

Διατηρεί το σώμα σας σε ομοιόμορφη ευθυγράμμιση, γεγονός που μειώνει την περιττή πίεση στην πλάτη και τις αρθρώσεις σας. Για περαιτέρω οφέλη για την υγεία, προσθέστε ένα μαξιλάρι πίσω από τα γόνατά σας για να στηρίξετε τη φυσική καμπύλη της πλάτης σας.

3-από-τις-καλύτερες-στάσεις ύπνου-που-ωφελούν-το-σώμα-

Φυσικά, υπάρχουν ορισμένα πιθανά μειονεκτήματα σε αυτή τη θέση. Ο ύπνος ανάσκελα μπορεί να είναι δύσκολος για όσους ροχαλίζουν ή έχουν υπνική άπνοια. Μπορεί επίσης να είναι άβολο για άτομα με πόνο στην πλάτη, γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχετε καλή υποστήριξη.

Το να κοιμάστε μπρούμυτα δεν κάνει καλό

3-από-τις-καλύτερες-στάσεις ύπνου-που-ωφελούν-το-σώμα-

Ενώ μπορεί να μειώσει το ροχαλητό και να βοηθήσει άτομα με υπνική άπνοια, μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο στην πλάτη και στον αυχένα. Μπορεί επίσης να προκαλέσει πίεση στις αρθρώσεις, με αποτέλεσμα να ξυπνάτε με πόνο και κούραση.

Αν θέλετε να ανακουφίσετε τον πόνο στην πλάτη, μπορείτε να δοκιμάσετε να βάλετε ένα μαξιλάρι κάτω από την κοιλιά σας.

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close