Ύπνος με ανεμιστήρα: Πως μπορεί να βλάψει την υγεία μας και  τρόποι προστατευθούμε

Ύπνος με ανεμιστήρα: Πως μπορεί να βλάψει την υγεία μας και όλοι οι  τρόποι  για να προστατευθούμε.

Εδώ και λίγες μέρες ο Σεπτέμβρης έκανε την εμφάνισή του. Παρόλα αυτά, οι θερμοκρασίες έχουν πέσει ελάχιστα. Η ζέστη είναι ακόμη έντονη και πολλοί άνθρωποι, επιλέγουν να κοιμούνται με ανεμιστήρα. Ο ανεμιστήρας, είναι μια πολύ….όμορφη εφεύρεση, αφού πολλές φορές μας έχει “γλιτώσει” από την ζέστη.

Παρόλα αυτά ο ανεμιστήρας κρύβει και τους κινδύνους του. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τους ειδικούς, οι άνθρωποι δεν κάνει να κοιμόμαστε με τον ανεμιστήρα ανοιχτό. Στο παρακάτω άρθρο λοιπόν θα αναλύσουμε με ποιους τρόπους ο ανεμιστήρας μπορεί να μας βλάψει, αν επιλέγουμε να τον έχουμε ανοιχτό το βράδυ την ώρα που κοιμόμαστε.

Δείτε ακόμα Εμβόλιο της AstraZeneca: Εθελοντής για το εμβόλιο του κορονοϊού ανέβασε 39 πυρετό υπέφερε από ρίγη και πονοκεφάλους

Επειδή κάθε πρόβλημα έχει και μια λύση όμως, θα σας εξηγήσουμε και μερικούς τρόπους να προφυλαχθείτε από τις αρνητικές συνέπειες του ανεμιστήρα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι συμβουλές που θα σας δώσουμε, τώρα που μπήκε ο Σεπτέμβρης και το βράδυ οι θερμοκρασίες, πέφτουν λίγο περισσότερο, θα είναι εύκολο να τηρηθούν. Διαβάστε παρακάτω:

Πως μπορεί ο ανεμιστήρας να βλάψει την υγεία μας;

Ύπνος με ανεμιστήρα Ο ανεμιστήρας ξηραίνει το στόμα και τους ρινικούς διόδους.

Έχετε προσέξει, ότι κάθε φορά που ξυπνάτε, ενώ είχατε ανοιχτό τον ανεμιστήρα, νιώθετε δίψα, ή μπούκωμα ή έχετε τάση προς φτέρνισμα; Τα δύο τελευταία συμπτώματα, μπορεί να είναι πιο έντονα στα άτομα που πάσχουν από αλλεργίες.

Αυτό συμβαίνει, επειδή ο ανεμιστήρας έχει την ικανότητα να εξατμίζει την υγρασία του ιδρώτα από το σώμα μας. Παρόλα αυτά, δυστυχώς ξηραίνει το στόμα και τους ρινικούς διόδους. Αν λοιπόν νιώθετε αφυδατωμένοι αφού ξυπνήσετε πιείτε ένα ποτήρι νερό! Είναι αρκετό.

Ύπνος με ανεμιστήρα :Ο ανεμιστήρας μπορεί να επιδεινώσει τις αλλεργίες σας!

Όπως είπαμε και πιο πάνω, τα άτομα που έχουν αλλεργίες, σίγουρα ανήκουν στις ομάδες, που ο ανεμιστήρας επηρεάζει αρνητικά. Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς, ο ύπνος με ανεμιστήρα θα μπορούσε να επιδεινώσει τις αλλεργίες σας, αφού βοηθά στην εξάπλωση των αλλεργιογόνων σωματιδίων, που μπορεί να υπάρχουν στο δωμάτιο.

Οι λόγοι που ο ύπνος με ανεμιστήρα μπορεί να βλάψει την υγεία μας & τρόποι προστατευθούμε!

Ύπνος με ανεμιστήρα :Ο ανεμιστήρας μπορεί να προκαλέσει ψύξεις!

Ψύξεις, μπορούμε να πάθουμε και από την χρήση του κλιματιστικού. Παρόλα αυτά φαίνεται πως ο ανεμιστήρας, πολλές φορές ρυθμίζεται έτσι που να μας φυσάει μόνο σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Αυτό λοιπόν, εκθέτει το σώμα μας σε πυκνό και δροσερό αέρα με διάρκεια για όλο το βράδυ με αποτέλεσμα, να παθαίνουμε ψύξεις.

Από την άλλη πλευρά, εάν οι νύχτες είναι καυτές, ο αέρας που φυσάει από τον ανεμιστήρα μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος μας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες που σχετίζονται με τη θερμότητα, όπως ναυτία ή πονοκεφάλους.

Οι λόγοι που ο ύπνος με ανεμιστήρα μπορεί να βλάψει την υγεία μας & τρόποι προστατευθούμε!

Πως μπορείτε να κοιμάστε με δροσιά χωρίς να χρησιμοποιείτε ανεμιστήρα;

Επιλέξτε το ανοιχτό παράθυρο!

Σίγουρα κάτι τέτοιο την περίοδο του Καλοκαιριού, δεν θα είχε ιδιαίτερα αποτελέσματα. Ο Σεπτέμβρης όμως, έχει πολύ δροσερά βράδια. Αυτό σημαίνει, ότι μπορείτε να επιλέξετε τον φρέσκο αέρα που θα μπει από ένα ανοιχτό παράθυρο, για να είστε δροσεροί το βράδυ.

Οι λόγοι που ο ύπνος με ανεμιστήρα μπορεί να βλάψει την υγεία μας & τρόποι προστατευθούμε!

Βάλτε μια βρεγμένη πετσέτα ή έναν κουβά νερό δίπλα από το κρεβάτι σας!

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ανεμιστήρα, αλλά θέλετε να διατηρήσετε την υγρασία του δωματίου σε φυσιολογικά επίπεδα μπορείτε να βάλετε μια βρεγμένη πετσέτα ή έναν κουβά νερό δίπλα από το κρεβάτι σας. Είναι ένα πολύ απλό έξυπνο κόλπο, που όμως έχει φοβερά αποτελέσματα.

Οι λόγοι που ο ύπνος με ανεμιστήρα μπορεί να βλάψει την υγεία μας & τρόποι προστατευθούμε!

Μην τον αφήνετε να φυσάει πάνω σας!

Αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε χωρίς τον ανεμιστήρα σας, προσπαθήστε να μην τον αφήνετε να φυσάει πάνω σας. Με αυτόν τον τρόπο δε θα σας επηρεάσει αρνητικά. Επίσης μπορείτε να τον τοποθετήσετε στο παράθυρο έτσι ώστε να φέρνει μέσα στο σπίτι, τον αέρα της ατμόσφαιρας.

Οι λόγοι που ο ύπνος με ανεμιστήρα μπορεί να βλάψει την υγεία μας & τρόποι προστατευθούμε!

All photos via: brightside.me

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close