3 σοβαρά σημάδια ότι έχετε μια αλλεργική αντίδραση

Οι αλλεργίες είναι κάτι συνηθισμένο. Τα συμπτώματα συχνά μοιάζουν με εκείνα άλλων ασθενειών, πράγμα που μας εμποδίζει να θεραπεύσουμε σωστά μια αλλεργική αντίδραση. Παρακάτω θα μάθετε πώς να αναγνωρίζετε ορισμένα σημάδια αλλεργίας, προκειμένου να δράσετε και να τα αντιμετωπίσετε αμέσως.

#1 Συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα

Αν έχετε βήχα, ίσως είναι σημάδι αλλεργίας. Σε περίπτωση κρυολογήματος, εμφανίζονται βήχας, πονόλαιμος και φλεγμονή. Αν δεν υπάρχουν τα 2 τελευταία συμπτώματα, ο βήχας μπορεί να οφείλεται σε αλλεργιογόνες ουσίες.

Δείτε ακόμη: Μήπως το Φθινόπωρο φέρνει αλλεργία στο παιδί;

Συνηθίζουμε να υποθέτουμε ότι τα εξανθήματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δεν είναι τίποτε άλλο παρά σημάδια τσιμπήματος κουνουπιών και εξανθήματα θερμότητας.

#2 Δερματικά εξανθήματα

3 σοβαρά σημάδια ότι έχετε μια αλλεργική αντίδραση

Συνηθίζουμε να υποθέτουμε ότι τα εξανθήματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δεν είναι τίποτε άλλο παρά σημάδια τσιμπήματος κουνουπιών και εξανθήματα θερμότητας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ακόμη και ένα τσίμπημα κουνουπιού μπορεί να προκαλέσει κάποια αλλεργική αντίδραση. Θα πρέπει επίσης να δώσετε προσοχή στα μέρη του σώματος που έρχονται σε στενή επαφή με τα ρούχα σας: αν υπάρχει εξάνθημα σε αυτές τις περιοχές, ίσως το δέρμα σας αντιδρά στο ύφασμα ή στο απορρυπαντικό πλυντηρίων που χρησιμοποιείτε.

Δείτε ακόμη: Πώς θα καταλάβεις αν το παιδί σου έχει ανοιξιάτικη αλλεργία ή λοίμωξη;

#3 Πρησμένα βλέφαρα και φαγούρα στα μάτια

3 σοβαρά σημάδια ότι έχετε μια αλλεργική αντίδραση

-Μια από τις πιο κοινές αλλεργικές αντιδράσεις είναι η φαγούρα και η υγρότητα στα μάτια. Αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται κυρίως όταν έρχεστε σε επαφή με τη γύρη ή την πιτυρίδα των κατοικίδιων. -Προσέξτε το πρήξιμο στο πρόσωπο και τα άλλα μέρη του σώματος. Αυτό το σύμπτωμα δείχνει συχνά την αντίδραση του οργανισμού σε αλλεργιογόνα τρόφιμα.

Δείτε ακόμη: Λευκονυχία: γιατί έχετε λευκά σημάδια στα νύχια σας;

                                          Μερικές συμβουλές

-Ο γιατρός σας θα είναι σε θέση να προσδιορίσει με ακρίβεια τις ουσίες που προκαλούν τις αλλεργίες σας, αν κρατήσετε σημειώσεις. Γράψτε τις λεπτομερείς περιγραφές των αλλεργικών αντιδράσεων σας, κάτω από ποιες συνθήκες συνέβησαν και ποιες ενέργειες προηγήθηκαν.

-Πάντοτε να διαθέτετε κάποιο φάρμακο για την αλλεργία (αντιισταμινικά).

-Αν οι αλλεργικές αντιδράσεις σας εμφανίζονται περισσότερες από μία φορές την εβδομάδα, ακόμα και μετά τη λήψη αντιισταμινικού φαρμάκου, επισκεφθείτε έναν γιατρό.

Πηγή: tilestwra.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close