5 είδη πονοκεφάλων και πως να απαλλαγείτε αποτελεσματικά από αυτούς!

Υπάρχει κανείς που να μην είχε ποτέ πονοκέφαλο; Κάποιες φορές το πρόβλημα αυτό του πονοκεφάλου μπορεί να λυθεί εύκολα και απλά, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που οτι και αν κάνουμε ο πονοκέφαλος μένει και έτσι πρέπει να συμβουλευτούμε αμέσως το γιατρό μας.

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, εμείς συλλέξαμε ένα λεπτομερή οδηγό, ο οποίος θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε το είδος του πονοκεφάλου που έχετε, καθώς και ποια είναι η καλύτερη μέθοδος προκειμένου να απαλλαγείτε από αυτόν μια για πάντα.

Δείτε ακόμη: Λέμφωμα: Δείτε τα συμπτώματα του πιο ύπουλου καρκίνου

1.) Κεφαλαλγία από εντάσεις

Αυτό είναι το πιο συχνό είδος πονοκεφάλου στον κόσμο: ο καθένας το έχει βιώσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του.

5 είδη πονοκεφάλων και πως να απαλλαγείτε αποτελεσματικά από αυτούς!

Συμπτώματα. Συνήθως, αυτός ο πονοκέφαλος ξεκινάει με ένα πολύ ελαφρύ πόνο και στη συνέχεια έχετε την αίσθηση οτι κάτι σας πιέζει γύρω από το μέτωπο. Τις περισσότερες φορές, η ένταση του πόνου αυξάνεται  όσο περνάει η μέρα.

Αιτίες. Οι παράγοντες που φαίνεται να συμβάλλουν στην ένταση των πονοκεφάλων είναι το υπερβολικό στρες, η κούραση, η κακή στάση του σώματος και η ακατάλληλη θέση του κεφαλιού για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι χρόνιοι πονοκέφαλοι που προέρχονται από τις εντάσεις είναι σπάνιοι και συνδέονται  συχνά με τραύματα στο κεφάλι ή το λαιμό.

Θεραπεία.  Αυτό το είδος κεφαλγίας περνάει με οποιοδήποτε κοινό αναλγητικό. Ωστόσο αυτό πρέπει να γίνεται περιστασιακά. Αν οι πονοκέφαλοι είναι συχνοί και διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Επίσης, προσπαθήστε να είστε σωματικά δραστήριοι, να τεντώνετε τακτικά τους ώμους και το λαιμό σας, και να κάνετε καμιά βόλτα ώστε να απαλλαγείτε από το άγχος.

2.) Κεφαλαλγία στα ιγμόρεια

Αυτό το είδος της κεφαλαλγίας προκαλείται από ιγμορίτιδα και συνοδεύεται από πυρετό, διόγκωση του προσώπου, και ένταση στο μέτωπο και τα ζυγωματικά.

5 είδη πονοκεφάλων και πως να απαλλαγείτε αποτελεσματικά από αυτούς!

Συμπτώματα: Αυτό το είδος πονοκεφάλου, δημιουργεί μια βαθιά πίεση και πόνο στο μέτωπό στην περιοχή των φρυδιών και κάτω από τα μάτια. Ο πόνος συνήθως γίνεται ισχυρότερος όταν μετακινείτε το κεφάλι σας απότομα. Η μύτη τρέχει συνεχώς ή είναι βουλωμένη και είναι αισθητό το αίσθημα κόπωσης.

Αιτίες: Αυτό το είδος πονοκεφάλου προκαλείται από ιγμορίτιδα. Επίσης, είναι κοινό μετά από ένα κρυολόγημα ή μπορεί να είναι αποτέλεσμα και μιας εποχικής αλλεργίας.

Θεραπεία: Αυτό το είδος πονοκεφάλου δεν περνάει μόνο του τόσο εύκολα. Σε περίπτωση αλλεργίας, τα αντιισταμινικά μπορούν να βοηθήσουν. Σε άλλες περιπτώσεις είναι καλύτερα να επισκεφτείτε το γιατρό σας, ο οποίος θα σας συνταγογραφήσει πιθανότατα αντιβιοτικά.

Εάν έχετε πονοκέφαλο και μετά από την κατανάλωση ακόμη και μιας μικρής ποσότητας αλκοόλ, μπορεί τότε να βιώνετε μια ήπια μορφή ημικρανίας.

3.) Ημικρανία

Όλα τα συμπτώματα αυτής της σοβαρής κεφαλαλγίας εξελίζονται σε τέσσερα βασικά στάδια.

5 είδη πονοκεφάλων και πως να απαλλαγείτε αποτελεσματικά από αυτούς!

Αιτίες. Η ημικρανία συχνά είναι μια αλλαγή των μεταβολικών διεργασιών στα αιμοφόρα αγγεία ή στον εγκέφαλο. Υπάρχει επίσης, και μια γενετική προδιάθεση για την ανάπτυξη αυτής της νόσου.

Θεραπεία. Αν και υπάρχουν πάρα πολλές θεραπείες , οι οποίες βοηθούν στη μείωση των συμπτωμάτων των ημικρανιών, προς το παρόν δεν υπάρχει ολοκληρωτική θεραπεία για τις ημικρανίες. Για την επιλογή του σωστού φαρμάκου επισκεφθείτε το γιατρό σας. Επιπλέον, η τακτική άσκηση μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία σας.

Δείτε ακόμη: Πότε πρέπει να σας οδηγήσει στο γιατρό ο παιδικός πονοκέφαλος

4.) Αθροιστική κεφαλαλγία

Αυτό το είδος κεφαλαλγίας είναι πολύ σπάνιο και επηρεάζει μόνο το 1% των ανθρώπων παγκοσμίως και είναι πέντε φορές πιο συχνό στους άνδρες από οτι στις γυναίκες. .

5 είδη πονοκεφάλων και πως να απαλλαγείτε αποτελεσματικά από αυτούς!

Συμπτώματα: Μια αθροιστική κεφαλαλγία, δημιουργείτε συνήθως κατά τη διάρκεια του ύπνου και μπορεί να προκαλέσει ένα πολύ δυνατό πόνο πίσω ή γύρω από τα μάτια, συνήθως στη μία πλευρά του κεφαλιού. Τα συμπτώματα μπορούν να περιλαμβάνουν επίσης ερυθρότητα των ματιών, ευαισθησία στο φως, και δακρύρροια. Ο πόνος συνήθως διαρκεί από 15 λεπτά έως 1 ώρα.

Αιτίες: Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακριβώς τι προκαλεί αυτό το είδος του πονοκεφάλου, πιο συχνά ωστόσο, συνδέεται με διαταραχές του βιολογικού ρολογιού του σώματος.

Θεραπεία: Η θεραπεία αυτού του είδους του πονοκεφάλου μπορεί να είναι δύσκολη, καθώς ο πόνος εμφανίζεται και εξαφανίζεται απρόβλεπτα. Τη λύση στο πρόβλημα σας μπορεί να σας την δώσει μόνο ο γιατρός.

Δείτε ακόμη: Σπιτική συνταγή για να απαλλαγείτε από το πονοκεφάλο μια για πάντα!

Πονοκέφαλο μετά από μέθη

5 είδη πονοκεφάλων και πως να απαλλαγείτε αποτελεσματικά από αυτούς!

Αιτίες:  Ακούμε πολλές διαφορετικές εκδοχές σχετικά με το γιατί οι άνθρωποι έχουν συχνά πονοκέφαλο μετά την κατανάλωση αλκοόλ. Μια από αυτές υποδεικνύει ότι το αλκοόλ προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και επηρεάζει τα επίπεδα της σεροτονίνης στον οργανισμό. Επιπλέον, το αλκοόλ προάγει την απώλεια του νερού και την αφυδάτωση – προκαλώντας έτσι πονοκεφάλους.

Θεραπεία: Η καλύτερη θεραπεία είναι να πάρετε ένα παυσίπονο, να πιείτε άφθονο νερό, και να κοιμηθείτε καλά. Εάν έχετε  πονοκέφαλο και μετά από την κατανάλωση ακόμη και μιας μικρής ποσότητας αλκοόλ, μπορεί τότε να βιώνετε μια ήπια μορφή ημικρανίας.

Πηγή: brightside.me

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close