5 προειδοποιητικά σημάδια της μασχάλης για την υγεία μας.Μην τα αγνοήσετε

Πιθανότατα δεν δίνετε καμιά προσοχή στις μασχάλες σας. Σίγουρα, μπορείτε να τις ελέγχετε μια φορά στο τόσο όταν τις ξυρίζετε ή όταν εφαρμόζετε αποσμητικό, αλλά ακόμη και αυτό γίνεται γρήγορα, καθώς αποτελεί καθημερινή διαδικασία. Όσο δύσκολο και αν είναι να το πιστέψετε οι μασχάλες είναι ένα από τα πρώτα μέρη του σώματος το οποίο μπορεί να μας δείξει σημάδια μιας ορμονικής ανισορροπίας, μαζί με άλλες παρατυπίες. Η μυρωδιά, ο ιδρώτας και οι περίεργες αισθήσεις που μπορεί να προέρχονται από τις μασχάλες, μπορεί όλα να είναι σημάδια ενός μεγαλύτερου ζητήματος υγείας.

Εδώ είναι πέντε προειδοποιητικά σημάδια για την υγεία από τις μασχάλες σας, που πρέπει να προσέξετε:

1. Ακραία Οσμή

Η μυρωδιά του σώματος είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους. Όταν ο ιδρώτας συσσωρεύεται στο δέρμα, τα βακτήρια αρχίζουν να αναπτύσσονται και να πολλαπλασιάζονται, προκαλώντας μια απαίσια μυρωδιά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μια καλή απολέπιση στο ντους θα βοηθήσει να σταματήσετε αυτό το πρόβλημα. Αλλά η πολύ έντονη οσμή του σώματος που φαίνεται να έχει έρθει από το πουθενά μπορεί να υποδεικνύει ένα πρόβλημα του θυρεοειδούς ή ορμονική μετατόπιση. Και στις 2 περιπτώσεις αξίζει να επισκεφθείτε ένα γιατρό.

Δώστε προσοχή στην οσμή του σώματος που έχει μια έντονη, γλυκιά μυρωδιά ,σαν των σάπιων φρούτων ή του βερνίκι νυχιών. Αυτή η μυρωδιά μπορεί να είναι σημάδι της κετοξέωση , πράγμα που σημαίνει ότι το σώμα σας δεν διασπά το σάκχαρο όπως θα έπρεπε να κάνει. Επίσης, μπορεί να δείχνει συμπτώματα του διαβήτη ή του προ-διαβήτη. Αν παρατηρήσετε αυτή την μυρωδιά, ζητήστε ιατρική βοήθεια.

Όταν ο ιδρώτας συσσωρεύεται στο δέρμα, τα βακτήρια αρχίζουν να αναπτύσσονται και να πολλαπλασιάζονται, προκαλώντας μια απαίσια μυρωδιά.

Δείτε ακόμη: Όσα δεν γνωρίζετε για την πιο όμορφη μυρωδιά του κόσμου – Την μυρωδιά των μωρών

2. Η επίμονη φαγούρα

Αν παρατηρήσετε φαγούρα κάτω από τις μασχάλες, θα μπορούσε να είναι μια ένδειξη ερεθισμένου δέρματος. Μπορεί να έχετε ένα εξάνθημα απο το ξυράφι ή  μια αλλεργική αντίδραση σε μια νέα κρέμα ξυρίσματος ή σε ένα αποσμητικό. Η επίμονη φαγούρα μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι ενός μύκητα ή βακτηριακής λοίμωξης. Εάν παρατηρήσετε κόκκινες κηλίδες, κνησμό και λευκά ή κίτρινα σημάδια , ελέγξτε τα με ένα επαγγελματία υγειονομικής περίθαλψης.

5 προειδοποιητικά σημάδια της μασχάλης για την υγεία μας.Μην τα αγνοήσετε

3. Πόνος

Εάν αντιμετωπίζετε πόνο στη μασχάλη, αυτό μπορεί να οφείλεται σε πόνο στους μυς. Αν έχετε ασκήσει πίεση στα χέρια σας, σηκώνοντας βάρη ή κάνοντας άσκηση, τότε την επόμενη ημέρα θα αισθάνεστε πόνο στους μυς κάτω από τα χέρια σας και στο στήθος σας. Ο πόνος στους μυςσυνήθως αποχωρεί μόνος του. Αν έχετε παρατεταμένο πόνο και ευαισθησία στις μασχάλες σας, επισκεφτείτε ένα γιατρό. Θα μπορούσε να προκληθεί από διόγκωση των λεμφαδένων ή φλεγμονή στην περιοχή.

Δείτε ακόμη: Κάντε αποτοξίνωση στις μασχάλες σας.. Δείτε γιατί και με ποιο τρόπο να το κάνετε;

4. Εξάνθημα

Οι μασχάλες σας αποτελούν ”καυτό΄΄ σημείο για εξανθήματα, επειδή είναι ζεστό και υγρό, ένα περιβάλλον όπου οι μολύνσεις ζυμομυκήτων προτιμούν να αναπτύσσονται. Εάν παρατηρήσετε ένα εξάνθημασε το οποίο συνδυάζεται με φαγούρα, ή ερυθρότητα συμβουλευτείτε ένα γιατρό. Μπορεί να οφείλεται σε μόλυνση ζυμομυκήτων. Τα εξανθήματα στις μασχάλες μπορεί επίσης να προκληθούν από  αλλεργικές αντιδράσεις, υπερβολική θερμότητα, εφίδρωση και ερεθισμούς.

5. Eξογκώματα

Οι μασχάλες είναι γεμάτες με μικροσκοπικούς λεμφαδένες που δεν γίνονται αισθητοί, αν δεν πρήζονται. Αν βρείτε ένα εξόγκωμα στη μασχάλη σας, μπορεί να πρόκειται για ένα πρησμένο λεμφαδένα . Οι πρησμένοι λεμφαδένες μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι είστε έτοιμοι να αρρωστήσετε, ή ότι το σώμα σας καταπολεμά μια ασθένειας ή μια λοίμωξη. Οι λεμφαδένες που μένουν πρησμένοι για περισσότερο από μία εβδομάδα και δεν υποχωρούν από μόνοι τους μπορεί να είναι ένα σημάδι μιας πιο σοβαρής κατάστασης, συμπεριλαμβανομένων των λοιμώξεων ή ακόμη και του καρκίνου. Κλείστε ραντεβού με ένα γιατρό αν το πρήξιμο δεν υποχωρεί!

Δείτε ακόμη: Εφαρμόζει αυτή τη πάστα κάτω από την μασχάλη της και αυτό που συμβαίνει είναι απίστευτο

Δείτε το βίντεο παρακάτω για να μάθετε πώς να κάνετε σωστο έλεγχο του μαστού και της μασχάλης.

Πηγή: davidwolfe.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close