Αυτή η βιταμίνη ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και αποτρέπει από λοιμώξεις του αναπνευστικού

Σύμφωνα με τους ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου, η επαρκής πρόσληψη μιας συγκεκριμένης βιταμίνης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου των λοιμώξεων του αναπνευστικού και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

H ερευνητική ομάδα εξήγαγε τα αποτελέσματα από 25 ξεχωριστές μελέτες  συνολικά 11.321 συμμετοχόντων. Βρήκαν ότι τα συμπληρώματα βιταμίνης D έχουν μια προστατευτική επίδραση έναντι των λοιμώξεων του αναπνευστικού . Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Dr. Adrian Martineau, τα συμπληρώματα βιταμίνης D βοήθησαν στη μείωση του κινδύνου της εμφάνισης αναπνευστικών ασθενειών όπως του κρυολογήματος και της γρίπης κατά 10%.

Δείτε ακόμη: 2 δισκία βιταμίνης C είναι αρκετά για να μεταμορφώσουν το πρόσωπό σας σε μόλις 5 λεπτά! 

Η σύνδεση της βιταμίνης D και των αναπνευστικών λοιμώξεων

Αρκετές άλλες μελέτες έχουν βρει μια παρόμοια σχέση μεταξύ της πρόσληψης της βιταμίνης D και του μειωμένου κινδύνου των αναπνευστικών ασθενειών. Σε μια μελέτη του 2016, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο Anschutz Medical Campus , εξέτασαν 107 ασθενείς με μέση ηλικία 84 έτη. Ορισμένοι ασθενείς έλαβαν υψηλότερες δόσεις βιταμίνης D, ενώ άλλοι ασθενείς έλαβαν μικρότερες δόσεις βιταμίνης D. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς που πήραν υψηλότερες δόσεις έδειξαν μια μείωση 40% σε οξείες αναπνευστικές νόσους μετά από ένα έτος.

Αυτή η βιταμίνη ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και αποτρέπει από λοιμώξεις του αναπνευστικού

Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Dr. Adit Ginde εξήγησε ότι η ανακάλυψη της βιταμίνης D είναι «δυνητικά σωτήρια». Εξήγησε, «Υπάρχουν πολύ λίγα στο οπλοστάσιο ενός γιατρού τα οποία τον βοηθούν να μάχεται, ιδίως έναντι των ιογενών λοιμώξεων, όπου τα αντιβιοτικά δεν λειτουργούν.

Ο πιο φυσικός τρόπος για να ενισχύσετε τα επίπεδα βιταμίνης D είναι να περάσετε λίγο ποιοτικό χρόνο στην ύπαιθρο

Αλλά η βιταμίνη D φαίνεται ότι είναι σε θέση να προλάβει αυτές τις λοιμώξεις. Αν τα αποτελέσματά μας επιβεβαιωθούν από μια μεγαλύτερη μελέτη, η υψηλή δόση της βιταμίνης D, σε ιδανική χρήση ημερησίως πρόκειται να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους, και αυτό θα αποτελέσει ουσιαστικό όφελος για τη δημόσια υγεία.»

Δείτε ακόμη: Ορός λάμψης με κάψουλες βιταμίνης Ε που θα κάνει το δέρμα σας απίστευτο!

Ωστόσο, μια άλλη μελέτη έδειξε ότι η υψηλότερη πρόσληψη βιταμίνης D μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο των λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος. Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι ερευνητές εξέτασαν 140 εθελοντές. Τους δόθηκαν είτε συμπληρώματα βιταμίνης D ή ένα εικονικό φάρμακο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς στην ομάδα της βιταμίνης D έδειξαν μια μείωση του 25% σε λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος σε σύγκριση με εκείνους στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου.

Δείτε ακόμη: Μήπως έχετε έλλειψη της βιταμίνης Β12 ; Σταματήστε να αγνοείτε αυτά τα σημάδια αμέσως!

Ο ερευνητής Δρ Peter Μπέργκμαν εξήγησε: «Η έρευνά μας μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες για τους ασθενείς με υποτροπιάζουσες λοιμώξεις ή εξασθενημένη ανοσοποιητική άμυνα, όπως έλλειψη αντισωμάτων, και μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποτροπή της αναδυόμενης αντοχής σε αντιβιοτικά που προέρχονται από την κατάχρηση.»

Πως να αυξήσετε τη πρόσληψη της Βιταμίνης D

Αυτή η βιταμίνη ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και αποτρέπει από λοιμώξεις του αναπνευστικού

Μια υψηλότερη πρόσληψη  βιταμίνης D βοηθά στο να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να μειώσετε τον κίνδυνο των λοιμώξεων του αναπνευστικού. Ο πιο φυσικός τρόπος για να ενισχύσετε τα επίπεδα βιταμίνης D είναι να περάσετε λίγο ποιοτικό χρόνο στην ύπαιθρο. Τα περισσότερα τρόφιμα είναι κακές πηγές βιταμίνης D, εκτός αν είναι εμπλουτισμένα . Εκτός από το φυσικό φως του ήλιου, εδώ εθα βρείτε μερικούς από  τους καλύτερους τρόπους για να πάρετε περισσότερη Βιταμίνη D:

  • Μανιτάρια
  • Αυγά
  • Εμπλουτισμένα τρόφιμα

 

Πηγή: davidwolfe.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close